MENU

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για μικροεκνευρισμούς που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που... φουσκώθηκαν από τα Μέσα. «Ιδανικό» χαρακτήρισε για τη θέση του γενικού διευθυντή τον Ντρεοσί.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για τον χαμό του Μαραντόνα και αν είχε βρεθεί ποτέ μαζί του: «Η απώλεια του μας έχει στεναχωρήσει όλους. Όταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης φεύγει έτσι είμαστε στεναχωρημένοι. Είχα την ευκαιρία να παίξω ως αντίπαλος μαζί του. Γι΄ αυτόν τα λόγια δεν έχουν ουσία. Δεν έχω τι να πρωτοπώ. Όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια και όχι μόνο ξέρει ότι είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής που χάθηκε. Θα έλεγα ότι έσβησε ένα μεγάλο αστέρι. Για να ωραιοποιήσω το θέμα θα πω ότι τα αστέρια ανεβαίνουν στον ουρανό και φωτίζουν πάντα τις ψυχές μας».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ακολουθήσεις τον ρυθμό του Μαραντόνα: «Θα έλεγα ότι δεν ήταν γρήγορος όταν δεν είχε την μπάλα. Όταν είχε την μπάλα γινόταν ταχύτατος. Θα μπορούσα να πω ότι  τα πόδια του ήταν σαν  χέρια ενός καλλιτέχνη».

Για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης: «Όταν έχεις μια ομάδα με 40 νέους στα αποδυτήρια, καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα. Είναι αναπόφευκτο να μην έχεις διάφορες καταστάσεις έντονες. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που έχουν χαρακτήρα. Όμως αυτός ο χαρακτήρας πρέπει να πηγαίνει προς το συμφέρον όλων και του συλλόγου, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάποιοι μικροί εκνευρισμοί συνέβησαν στο τέλος του αγώνα, αλλά όλα... φούσκωσαν λόγω των ΜΜΕ. Το να γράφεις για σκάνδαλο για να πουλήσεις περισσότερο, είναι κάτι που γίνεται συνέχεια και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Μιλήσαμε ανοιχτά μπροστά σε όλους μέσα στα αποδυτήρια. Κλήθηκαν παίκτες ενώπιον της διοίκησης και πιστεύω πως με την ωριμότητα που τους διακρίνει κατανόησαν πως ίσως ένας άλλος αντιμετώπισης είναι περισσότερο σωστός. Έχω τη δύναμη όμως να πω ότι όλα αυτά είναι πίσω μας. Μπορεί να εμφανιστούν, βέβαια, νέα, γιατί έτσι είναι η ζωή. Και για μένα και όλο τον κόσμο έχω μια απάντηση: η απάντηση είναι στον αγωνιστικό χώρο και είμαι πεπεισμένος ότι θα τη δώσουν στον αγωνιστικό χώρο»».

Για τον Μπουζούκη: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Κοιτάζω με προσοχή όλα όσα κάνει ο Μπουζούκης και κάνουμε εξειδικευμένες προπονήσεις, όχι μόνο μαζί του, αλλά με όλους. Γνωρίζω τα στοιχεία όλων των παικτών μου και θα δώσω ένα παράδειγμα, αλλά δεν θα μιλήσω για προβλήματα που πρέπει να μείνουν εσωτερικά. Aν θέλουμε να παίξει ο Λούκας καταδικάζουμε τον Μπουζούκη ή τον Ανδρέα (σ.σ. Αθανασακόπουλο). 

Κάποια στιγμή με ρωτάνε γιατί ο τάδε δεν παίζει, μετά με ρωτάνε γιατί δεν παίζει ο δείνα… Θα επαναλάβω ότι έχουμε ένα ρόστερ περίπου 40 παικτών και είναι πολλοί για να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζω τα στοιχεία του Μπουζούκη, κοιτάζω με τα μέσα που διαθέτω να σπρώξω προς τα πάνω τους παίκτες μου και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα τους. Πρέπει οι παίκτες να αποδείξουν αυτά που μπορούν». 

Για τον Ντρεοσί: «Δεν είχαμε έναν γενικό ή τεχνικό διευθυντή. Έπρεπε να φέρουμε κάποιον με τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις. Ήταν ένας πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής, υπήρξε προπονητής με επιτυχία, είχε διοικητικό πόστο σε ομάδες της Ligue 1 στη Γαλλία, γνωρίζει το διεθνές ποδόσφαιρο και ως άνθρωπος ήταν ο ιδανικός για την κατάσταση που έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή». 

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ντέρμπι και τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Ενδεχομένως στην αρχή δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μια ισχυρή πίεση απέναντί μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος ίσως λίγο να έριξε το ρυθμό του. Ίσως, ίσως, πολλά ίσως. Όμως στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο ακριβείς τεχνικά. Καταφέραμε να μειώσουμε τις αποστάσεις μας από τον αντίπαλο. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα ή κουράστηκε. Αναμφισβήτητα όμως εμείς πιέσαμε αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώσαμε τις πέντε μεγάλες ευκαιρίες μας».
 

Για τη θέση του Κουρμπέλη: «Ο Κουρμπέλης θα μπορούσε να παίξει ως στόπερ. Και στην Εθνική Ελλάδος έπαιξε επίσης εκεί. Μας φέρνει μια τεχνική ηρεμία στο χτίσιμο του παιχνιδιού, αλλά αυτομάτως χάνουμε τις βαθιές μπαλιές του από το κέντρο του γηπέδου. Ομως το βασικό μου πρόβλημα είναι να επιστρέψει ο Κουρμπέλης. Λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχει παίξει, έχει ενοχλήσεις και όταν έχεις διαδοχικούς αγώνες οι μύες κουράζονται. Θα πρέπει να επανέλθει λοιπόν».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Όλους τους αγώνες πρέπει να τους κερδίζουμε. Είναι ο επόμενος αγώνας μας και πρέπει να κερδίσουμε. Χωρίς να μπούμε στη ζώνη των φιλοσόφων είναι αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε.  Στη ζωή υπάρχει το πρέπει. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσουμε και πολλές φορές το πρέπει δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο».

Μπόλονι για τα προβλήματα στα αποδυτήρια: «Όλα φούσκωσαν από τα Μ.Μ.Ε.»
EVENTS