MENU

Τα δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ τα είδαμε με τον καλύτερο τρόπο στην Ολλανδία. Την ποιότητα και το θράσος στα πρώτα 15 λεπτά που προηγήθηκε, αλλά και την έλλειψη λύσεων στην αριστερή πτέρυγα, εκεί όπου η απουσία του Γιαννούλη έφερε το ημίμετρο Κρέσπο στην βιτρίνα.

Όλες οι φάσεις των Ολλανδών βγήκαν από εκεί, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε θέση να τις αντιμετωπίσει. Πόσο μάλλον όταν Σβαμπ – Καντουρί είναι σε μέτρια μέρα και ο Τσόλακ δεν είναι σε θέση όχι να βάλει γκολ, αλλά να δώσει μία απλή ανάσα με το κράτημα μίας μπάλας.

Δεν φταίει ο Κρέσπο που έπαιξε αριστερό μπακ σήμερα και δεν ανταπεξήλθε. Ούτε φταίει που μπροστά του είναι ο Τζόλης που όσο καλός είναι μπροστά, τόσα κενά έχει πίσω. Ούτε φταίει ο Γκαρσία που δεν είχε την παραμικρή λύση για να σταματήσει αυτή η αμυντική αιμορραγία. Δύο χρόνια είναι γνωστό πως αν πάθει κάτι ο Γιαννούλης σφίξαμε. Και αν στο επίπεδο της Ελλάδος αυτό δεν είναι εμφανές, απέναντι στην PSV είναι.

Όταν το καλοκαίρι μάλλιασε η γλώσσα μου για να υπογράψουμε τον Άντρε, με ενόχλησε πολύ το γεγονός πως στο μυαλό του οργανισμού ΠΑΟΚ επικράτησε ένας περίγυρος που είχε ως βάση την κατινιά και την αχαριστία. Όταν τελικά ο πορτογάλος υπέγραψε, είχαμε χάσει τις προθεσμίες για την Ευρώπη. Για τη μη δήλωση του Περέιρα στη λίστα, δεν θα πω τίποτα, γιατί δεν πιστεύω πως έχει τις παραστάσεις για να ανταπεξέλθει – ακόμη – σε αυτό το επίπεδο.

Για να καταλήξω λοιπόν, από τη στιγμή που η PSV χτύπησε στοχευμένα στην αδυναμία σου και δεν είχες λύση, το μοιραίο θα ερχόταν παρά το έξοχο ξεκίνημα.

Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι που θα μπορούσαν να του δώσουν άλλη μορφή. Σημαντικό ρόλο παίζει πχ η κάρτα απειρίας που παίρνει ο Τσιγγάρας την ώρα που έχει ξεκινήσει έξοχα. Εκεί, δημιουργείται φοβία για την δεύτερη και χάνει τα καλά του πατήματα. Υπάρχει και η φάση που βγαίνουμε τέσσερις με έναν. Για την ποιότητα του Καντουρί είναι αδιανόητο πως δεν περνάει αυτή η πάσα για να γίνει το 1-3.

Υπάρχει βέβαια και η στιγμή που έσπασε το ρεκόρ του Κατσουράνη, που ακυρώνεται το 1-1 των Ολλανδών με μία υπόδειξη οφσάιντ που θα τη ζήλευαν στις καλύτερες μέρες της παράγκας. Πιστεύω πως αν το ακύρωνε αυτό σε μας, τώρα θα ήμασταν εν πτήσει.

Στο μυαλό μου δεν υπάρχει απογοήτευση γιατί στα 90 λεπτά ήταν καλύτερη από εμάς και κέρδισαν δίκαια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όπως δεν απογοητεύομαι γιατί μέσα μου έχω προετοιμαστεί για το ότι θα πληρώσουμε τα καλοκαιρινά μας λάθη στη διάρκεια της σεζόν. Και δεν απογοητεύομαι, γιατί ο όμιλος είναι ανοιχτός ακόμη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το διπλό στη Κύπρο και αν το πάρει, θα ξέρει τι πρέπει να κάνει την τελευταία αγωνιστική. Ή να αποκλείσει την Γρανάδα ή να κερδίσει την αδιάφορη Γρανάδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία καινούργια ομάδα και χρειάζεται τον χρόνο της. Προσωπικά με απασχολεί να στηριχτεί ουσιαστικά ο Γκαρσία. Δεν είναι μία περίπτωση προπονητή που έχει άμεση ημερομηνία λήξης. Σήμερα ήταν αβοήθητος λόγω δομής του ρόστερ και του τάιμινγκ των επιλογών.

Από αύριο θα ασχοληθούμε και με τους άλλους. Έχουμε μέρες. Αυτούς που για κάποιον λόγο σήκωσαν σημαία επανάστασης κατά της δημιουργίας του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν πως ο ρόλος τους στη πόλη είναι να την διατηρούν στη μιζέρια της, με αυτούς που διαμαρτύρονται για φάουλ σε φάση που ο παίκτης που δήθεν του το κάνανε τον πιάνει η κάμερα να κοιτάει πονηρά αν το έδωσε μιας και ο αντίπαλος δεν τον βρήκε ποτέ, για δημοσιογράφους της… συμμάχου που περιμένουν τις αστειότητες του Κλάντεμπεργκ για να κάνουν πολιτική κατά του ΠΑΟΚ και να ενισχύσουν τα επιχειρήματα της συμμορίας και για πολλούς άλλους.

Τον χτύπησε εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει
EVENTS