MENU

Ήταν πραγματικά μεγάλη η μέρα που ξημέρωσε και η χαρά, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, απίστευτη. ΟΚ, μεγαλύτερη θα είναι όταν θα κοπεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η κορδέλα και όλοι μαζί θα μπούμε αγκαλιασμένοι και δακρυσμένοι στο καινούργιο μας σπίτι, όμως να χτυπήσουμε ξύλο μα το πράγμα ΦΑΙΝΕΤΑΙ να… παραπηγαίνει καλά. 

Το είχαμε πει και στην τελευταία μας επικοινωνία, όμως πλέον εδώ έχουμε επίσημες ανακοινώσεις και υπογραφές MOU. Το οποίο μπορεί να μην είναι δεσμευτικό, λέει ωστόσο πολλά και δείχνει το δρόμο για την επόμενη μέρα που μετά από τόσες δεκαετίες φέρνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά από ποτέ από το όνειρο.

Στο σημείο αυτό να ανοίξουμε μια παρένθεση. Κατανοητές οι ενστάσεις από τους ΠΑΝΤΕΣ. Και όσων με όσα έχουν δει τα μάτια μας ακόμη δεν πείθονται και όσων προτιμούν τη Λεωφόρο και οποιουδήποτε άλλου. Ας τα λέμε όμως με επιχειρήματα και πολιτισμένα, την ίδια ομάδα υποστηρίζουν και οι μεν και οι δε. Ούτε χρειάζεται να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να προσβάλει ο ένας τον άλλον, ούτε να ποινικοποιηθεί και το χαμόγελο για κάτι που τόσο και τόσοι λαχταρούσαν και δείχνει μετά από χρόνια και ζαμάνια να έρχεται.   

Μάγκες δεν χρειάζεται να λέμε το αυτονόητο. Εννοείται πως δεν υπάρχει Παναθηναϊκός που να μην ήθελε ΝΕΟ γήπεδο στη Λεωφόρο. Γι’ αυτό και κάθε φίλος της ομάδας που σέβεται τον εαυτό του επαναλαμβάνει πως «θα είμαστε πάντα τα παιδιά της Λεωφόρου». Μα της Λεωφόρου είμασταν και όταν μεγαλουργούσαμε στο ΟΑΚΑ, της Λεωφόρου θα είμαστε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας, εκεί άλλωστε θα φτιαχτεί και το μουσείο του μεγαλύτερου και ενδοξότερου ελληνικού συλλόγου. 

Άλλο βέβαια το συναισθηματικό κομμάτι και άλλο το ρεαλιστικό. Διότι με τους ρυθμούς που κινήθηκε και κινείται μέχρι και στον «εύκολο» Βοτανικό το πράγμα μα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό οι αρμόδιοι φορείς δεν ξέρω αν θα μας έφταναν άλλα… 100 χρόνια αναμονής. Και πάλι δεν πιστεύω πως θα φτιαχνόταν. 

Καλώς ή κακώς τις περισσότερες φορές κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Σε πρώτη φάση και βλέποντας τα πρώτα μέρη της συμφωνίας, τα οποία πάντως να ξέρετε ότι ΠΑΝΤΑ παίρνουν διορθώσεις ως τις τελικές υπογραφές, η ταπεινή μου άποψη είναι πως τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα. Καλά για τον Ερασιτέχνη δεν το συζητάμε ότι θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει επίπεδο. Δείτε και τα κατά παραγγελία αρθράκια των απέναντι και το πως παρακαλάνε/εκβιάζουν για κάτι ανάλογο και αν πιστεύετε ότι η Μάνα του λόχου είναι ριγμένη sorry αλλά δεν περιγράφω άλλο… 

Και το ποδόσφαιρο ΦΥΣΙΚΑ θα αλλάξει επίπεδο και μόνο που θα πατήσει η ομάδα στο χορτάρι ή μάλλον και στα αποδυτήρια. Σαφώς και δεν θα λυθεί το ιδιοκτησιακό, ούτε θα επιστρέψει από τη μια μέρα στην άλλη η λογική που αγνοείται όμως «ΘΑ» είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και παράλληλα ένα πολύ μεγάλο όπλο. Και για τον νυν αλλά και για τον επόμενο αν κάποια στιγμή υπάρξει, όπως και να λέγεται. 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να λέμε περισσότερα. Αυτή τη στιγμή η αρθρογραφία και τα σχόλια έρχονται σε δεύτερη μοίρα, προέχουν το ΡΕΠΟΡΤΑΖ και οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Πραγματικά έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα, σαφώς και με όσα έχουμε δει θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια μέρα γιορτής μέσα σε τόση μιζέρια.    

ΥΓ: Ρε λέτε να γίνει και κανένα διπλό να μην μας πέφτει με τίποτα; Το ηθικό ντε…

Το σώμα στο Βοτανικό, η ΚΑΡΔΙΑ στη Λεωφόρο!
EVENTS