MENU

 

·       O Καρέρα είπε την Τετάρτη πως δεν γίνεται να επαναληφθεί ό,τι και με την Μπράγκα. Δηλαδή να κάνεις τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και να μη πάρεις τίποτα. Απόψε η ΑΕΚ έκανε πάλι τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πήρε μόνο ένα γκολ. Που δεν έφτανε. Συν τις τέσσερις μεγάλες στη Πορτογαλία, σύνολο επτά.

·        Γενικά το πρόβλημα είναι πως η τεράστια ποιότητα μπροστά, με την οποία πήγες μέσα σε λίγα λεπτά να φέρεις τούμπα ένα ματς απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League, δεν μπορεί να εκφραστεί στον απόλυτο βαθμό, όσο υπάρχει η αστάθεια πίσω. Η απώλεια του Τσιγκρίνσκι είναι η πιο σημαντική σε τέτοια παιχνίδια και κυρίως ο Σβάρνας, καταλαβαίνουμε πλέον πως δυσκολεύεται να ανταποκριθεί όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις.

·        Ο Τσιντώτας πρέπει επίσης να καταλάβει πως μπορείς να κάνεις ένα λάθος, όπως η κακή εκτίμηση στην φάση που του «έκλεψε» το πέναλτι ο Βάρντι, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν έχεις δικαίωμα να μείνεις εκεί. Ο Παναγιώτης έμεινε εκεί, έδωσε δώρο και το κόρνερ και σε ένα σημείο που η ΑΕΚ ήταν σοκαρισμένη από το γκολ κόντρα στην ροή του ματς και από τις κραυγαλέες ευκαιρίες που έχασε ο Λιβάγια, η ασταθής άμυνα της δεν ήταν δύσκολο να χάσει τη ισορροπία σε ένα στημένο.

·        Το θέμα στην άμυνα δεν είναι ποιος είναι καλός ή όχι. Είναι πότε θα καταλήξουμε στο ποιοι είναι αυτοί που θα συνθέσουν μια αξιοπρεπή αμυντική γραμμή και θα στηρίξουν την ποιότητα που υπάρχει στην μέση και μπροστά.

·        Οι τραυματισμοί δεν βοήθησαν και αναγκάζουν συνεχώς σε αλλαγές στην σύνθεση. Πάλι απόψε είχαμε ένα σχήμα στην άμυνα που έπαιζε μαζί πρώτη φορά, όπως και με τον ΠΑΟΚ, όπως και στα Γιάννινα. Αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Όπως δεν γίνεται δουλειά, όσο δεν μπορείς να έχεις και τους πιο αμυντικογενείς χαφ σου, για να δέσει καλύτερα το αμυντικό σου παιχνίδι. Τουλάχιστον όποτε χρειάζεται. Κι απόψε χρειαζόταν.

·        Ό,τι και να κάνεις πάντα θα επιστρέφεις στις απουσίες. Γιατί όταν ο Ρότζερς μπορούσε μέσα σε μικρό διάστημα να αλλάξει την μισή ενδεκάδα, εσύ δεν είχες αυτή τη πολυτέλεια. Κι αναγκαστικά πίεζες περισσότερο, ήδη πολύ πιεσμένους παίκτες, ειδικά στα χαφ. Μπορεί και πάλι να ήταν από τους καλύτερους Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς, αλλά χρειάζονται και μια ανάσα, πως να γίνει. Με έναν πάγκο που θα είχε Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο και φυσικά Σιμόες (που θεωρώ πως θα ήταν βασικός αν μπορούσε, όπως και ο Τσιγκρίνσκι), τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα έβρισκε η ΑΕΚ τον τρόπο για ένα τελευταίο «πουσάρισμα» μπροστά.

·        Θα έπιανε τόπο περισσότερο και η δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση του Μάνταλου, αυτή τη φορά πιο σημαντική ακόμη, λόγω του επιπέδου του αντιπάλου. Ήταν Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ. Αλλά μετά από ένα σημείο, σήκωνε το κεφάλι και δεν έβλεπε την προφανή επιλογή, εκτός από τον Τάνκοβιτς. Οι υπόλοιποι …είχαν λιώσει, οι ακραίοι ήταν και αγχωμένοι με την άμυνα και ο Ολιβέιρα σπαταλούσε δυνάμεις απλώς σε μονομαχίες.

·        Το ποια είναι τα αδύνατα σημεία της ΑΕΚ, που δεν λύνονται ίσως και με τις επιστροφές το ξέρουμε. Αλλά οι δυνατότητες που υπάρχει γενικώς είναι πολύ μεγάλες και γι΄αυτό το μόνο ζήτημα είναι πότε θα μπορείς να τις αξιοποιήσεις όλες ή τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές. Ως τότε υπομονή και λίγο περισσότερη τύχη, ειδικά σε τέτοια ματς.

·        Για την συνέχεια του ομίλου δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να αφήσει κανένα βαθμό χωρίς να τον παλέψει. Τους χρειάζεται όλους όσους μπορεί να πάρει κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σε κάθε ματς.

 

 

 

 

 

 

 

Λίγο το ένα γκολ, με αυτές τις ευκαιρίες που έχασε η ΑΕΚ
EVENTS