MENU

Άλλα τέσσερα ματς έχουν μείνει στην ΑΕΚ μέχρι την επόμενη διακοπή, που πραγματικά μοιάζει με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για ανασύνταξη. Η αμέσως προηγούμενη ήταν ...σκέτη καταστροφή.  Πρέπει να βρουν τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» να αντέξουν αυτά τα τέσσερα ματς από τις 29 του Οκτώβρη ως και τις 8 του Νοέμβρη και μετά οι προϋποθέσεις για να δούμε κάτι διαφορετικό κυρίως με βάση τις διαθέσιμες επιλογές, υπάρχουν και είναι δυνατές.

Βέβαια η δοκιμασία θα είναι σκληρή. Λέστερ, ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και μετά Ζόρια στην Ουκρανία και τρεις μέρες αργότερα Άρης στην Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι στο κέντρο, που μπορεί οι Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ προς το παρόν να αντέχουν και να πηγαίνουν και πολύ καλά μάλιστα, αλλά αυτά τα τέσσερα ματς θα είναι το αποκορύφωμα της δοκιμασίας για τους δύο χαφ της ΑΕΚ.

Στα Γιάννινα είχαν την πολύτιμη συνδρομή του Μάνταλου, θα την χρειαστούν στον ίδιο ρυθμό και στα επόμενα ματς μέχρι την διακοπή, όπως θα χρειαστούν σε κάποιο από αυτά και ανάσες. Κάτι που θα σημαίνει αναγκαστικά για τον Καρέρα, είτε πειραματισμό, είτε προσφυγή σε επιλογή που δεν δείχνει ως τώρα να πιστεύει. Στο κέντρο δεν αναμένεται καμιά επιστροφή πριν από την διακοπή. Ούτε ο Γαλανόπουλος, που έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα, έχει ιδιαίτερες πιθανότητες να κάνει την εμφάνιση του σε κάποιο από αυτά τα ματς. Αν γίνει θα είναι έκπληξη και θα εμπεριέχει και κάποιο ρίσκο.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να σταθεί όρθια σε αυτή την τετράδα, τότε βάζει τις βάσεις για να είναι ανταγωνιστική ως το τέλος της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, η ζημιά πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Γιατί μετά οι προοπτικές μοιάζουν από πολύ καλές ως εξαιρετικές.

Σχεδόν αμέσως μετά το ματς με τον Άρη, είναι προγραμματισμένο να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα, σχεδόν μαζί, οι Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι και Σιμόες. Κάτι που σημαίνει πως θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν όλο το διάστημα της διακοπής στις προπονήσεις, για να είναι έτοιμοι ή όσο το δυνατό πιο έτοιμοι, με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, στις 22 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Λάρισα. Αλλά και τον δεύτερο γύρο του Europa League.

Μια ΑΕΚ με τρεις επιπλέον επιλογές στα χαφ και μάλιστα επιλογές που μπορούν να προσθέτουν περισσότερη ένταση και τρεξίματα, ανάλογα με τα ζητούμενα του Καρέρα πάντα, δεν θα είναι η ίδια. Και πολύ περισσότερο δεν θα είναι η ίδια, με τον Λιβάι Γκαρσία για το δεξί άκρο της επίθεσης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να σταθεί όρθια μέχρι το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής. Γιατί μετά μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Βεβαίως με τις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα προβλήματα στην συνέχεια. Το ζήτημα για την ΑΕΚ όμως είναι πως αυτή την περίοδο έπεσαν μαζί όλα τα προβλήματα και ειδικά στο κέντρο. Υπήρξαν ματς, όπως με τον ΠΑΟΚ, που πήγε μετρώντας 8 απουσίες παικτών από το βασικό rotation. Αυτό για να βρεθεί σε θέση να το αντιμετωπίσει ξανά, η Ένωση θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ ατυχίας ή προβληματικής διαχείρισης σε αυτά τα ζητήματα,. Σε κάθε άλλη πιο νορμάλ μορφή, τα προβλήματα μπορεί να τα διαχειρίζεται πλέον, γιατί το βάθος στο ρόστερ αποδεδειγμένα υπάρχει.

 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Να σταθεί όρθια μέχρι την διακοπή και μετά... αλλάζει το έργο
EVENTS