MENU

 Αναλυτικά το «αντίο» του Λέο Μάτος προς τους φίλους του ΠΑΟΚ:

«Γεια σου οικογένεια της ΠΑΟΚάρας. Συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση στο "αντίο" που θα σας πω. Πραγματικά, τις τελευταίες 48 ώρες η ζωή μου ήταν μια τρέλα. 

Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να πω ότι τώρα αισθάνομαι μια μίξη χαράς και λύπης στην καρδιά μου. Λύπης γιατί αφήνω τον ΠΑΟΚ, έναν σύλλογο που αγαπώ τόσο πολύ και για τον οποίο έδωσα το 100% του εαυτού μου για να γράψουμε ιστορία μαζί με τους συμπαίκτες μου. Και τα καταφέραμε, ήταν τέσσερα χρόνια, 3 Κύπελλα Ελλάδος, 2 Πρωταθλήματα και πολλή ευτυχία. Στον ΠΑΟΚ έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου.

Αλλά έχω, επίσης, και αίσθημα χαράς, μέσα σε όλα αυτά, γιατί με την αναχώρηση μου από τον ΠΑΟΚ έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην πόλη μου, για να παίξω για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Βραζιλίας και φυσικά για τον λόγο που όλοι γνωρίζουν, το πρόβλημα υγείας του πατέρα μου. Θα μπορώ να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και ειδικά στον πατέρα μου, στον οποίο - και στη μητέρα μου - οφείλονται όλα όσα είμαι σήμερα, ως άτομο και ως αθλητής. Οπότε, από αυτήν την οπτική, ας πούμε ότι  η απόφαση μου να αποχωρήσω από τον ΠΑΟΚ γίνεται ευκολότερη.

Για να γίνει όμως πραγματικότητα αυτή μου η επιθυμία, χρειάστηκα τη βοήθεια ενός πολύ ιδιαίτερου φίλου. Πρόεδρε Ιβάν: είμαι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα έκανες για εμένα, θα έχω πάντα υπέροχες αναμνήσεις από εσένα. Σε ευχαριστώ!

Αφήνω πολλούς φίλους στο σύλλογο, στην πόλη και ακόμα τους τρελούς φιλάθλους που δεν είδα ποτέ στη ζωή μου. Με καλείτε "El Loco" (σ.σ. "ο τρελός"), αλλά στην πραγματικότητα είστε εσείς οι Τρελοί. Θα έπρεπε να αποκαλείστε «Paokara El Loco» (σ.σ. Η τρελή ΠΑΟΚάρα). Ήταν πολύ καλό που ήμουν μαζί σας στην Τούμπα για 4 χρόνια. Σας ευχαριστώ για όλα, σας αγαπώ!»

Αναλυτικά όσα έγραψε για τους συμπαίκτες του:

«Στους τωρινούς μου συμπαίκτες και επίσης προς όλους τους παίκτες που ήταν στο σύλλογο αυτά τα 4 χρόνια. 
Θα ήθελα να πω πως ήσασταν καθοριστικοί στη διαδικασία να εξυψώσουμε τον ΠΑΟΚ στο πιο ψηλό σημείο και τώρα είναι ευθύνη των παικτών που μένουν να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ ως υπόδειγμα συλλόγου.

Όπως λέει πάντοτε ο Αμπέλ (σ.σ. Φερέιρα): τρία πράγματα πρέπει να έχουμε στη σειρά ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας: ταλέντο, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Τα έχουμε όλα αυτά και εύχομαι τον Μάιο του 2021 να μπορέσετε να πανηγυρίσετε κι άλλους τίτλους για τον ΠΑΟΚ, ακόμα κι αν εγώ είμαι μακριά. Από σήμερα είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους, προπονητές, γιατρούς, μασέρ και φυσικοθεραπευτές, που με έκαναν να γελώ κάθε μέρα με τις συζητήσεις μας, τους διευθυντές και συγκεκριμένα τους Μίχελ Λούμπος και Όλαφ (σ.σ. Ρέμπε), τον πρόεδρο, τη Μαρία Γκοντσάρεβα που κατά τη γνώμη μου είναι η κορυφαία εργαζόμενη στον σύλλογο, υπερασπιζόμενη τον σύλλογο με τρομερό τρόπο, τον διατροφολόγο, τους φύλακες στη Μεσημβρία, τους μάγειρες - και ένα ιδιαίτερο φιλί στη Μόρφη - τον Γιώργο Σαββίδη και, εν συντομία, όλους τους εργαζομένους στον ΠΑΟΚ. Όλοι σας, μέσα από τον ρόλο του ο καθένας, ήταν καθοριστικός για την επιτυχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. 

Μείνετε δυνατοί, ο ΠΑΟΚ αξίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».

 

Το «αντίο» του Μάτος: «Εσείς είστε οι... Τρελοί - Στον ΠΑΟΚ οι καλύτερες στιγμές μου» (pic)
EVENTS