MENU

Για την μη παραχώρηση πιστοποιητικού της ΕΕΑ στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας, μίλησε το μέλος της επιτροπής Ειρήνη Μαρούπα, με τον πρώην σύμβουλο των «μαυραετών» Απόστολο Πετράκη να παρεμβαίνει και να κάνει λόγο για κοπτοραπτική, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η ΕΕΑ έχει κάνει τεράστιο έγκλημα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ειρήνη Μαρούπα:

«Εξετάσαμε τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Πετράκη, την ΠΑΕ Δόξα Δράμας και όλη αυτή τη συζήτηση που είχε ανοιχτεί, ότι τις τύχες της ομάδας και τις καθορίζει ο κ. Πετράκης. Θέλαμε να δούμε αν είχε αναλάβει τα ηνία, την ιδιοκτησία και την εκπροσώπηση ή αν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι που εκπροσωπούσε και δεν ήταν επιλήψιμος ο ρόλος του. Αν είναι άλλοι οι ιδιοκτήτες ή αν εργάζεται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Αν ο ίδιος δίνει χρήματα και είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ή αν μεγάλοι επενδυτές ήταν πίσω από εκείνον και είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Έγινε ένα επεισόδιο και δεν συμμετείχα στη διάσκεψη. Έμαθα από την ανακοίνωση την απόφαση. Αντιλαμβάνομαι ότι η Επιτροπή κατέληξε πως εκπροσωπεί την ΠΑΕ. Ο κ. Πετράκης εν γνώσει μας είπε ότι αν συμμετέχει στην ιδιοκτησία θα έχει πρόβλημα η ΠΑΕ να πάρει πιστοποιητικό να αγωνιστεί. Δεν μπορεί να λέει όμως ότι έχει τις τύχες της Δόξας Δράμας στα χέρια του».

Για το αν τον ρώτησε, εφόσον είναι κάποιος από πίσω του, ποιος είναι αυτός:

«Τον ρώτησα πράματι. Αν γνωρίζει ένας άνθρωπος πως από την ενασχόλησή του θα προκαλέσει πρόβλημα σε μια ομάδα, της κάνει κακό. Δεν μπορεί τόσο αποκάλυπτα ότι παίρνει την τύχη στα χέρια του. Τον ρώτησα ποιος σας έστειλε να καταστρέψετε μια ομάδα της Μακεδονίας. Αναρωτήθηκα πως ένας άνθρωπος από την Κρήτη μπορεί να έρθει σε μια ομάδα της Μακεδονίας και γνωρίζοντας πως η ενασχόλησή του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ο νόμος λέει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει με επίσημη ιδιότητα στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Όχι μόνο αν υπογράφει ως πρόεδρος, αλλά αν φαίνεται πως εκπροσωπεί την ομάδα. Σ’ Αυτό κατέληξε η επιτροπή. Θα προκύψει από το σκεπτικό της απόφασης. Έχει πει ο ίδιος, ότι καθορίζει την τύχη της ΠΑΕ Δόξα Δράμας».

Ο Απόστολος Πετράκης με τηλεφωνική του παρέμβαση επιχείρησε να αντικρούσει τα όσα είπε η Ειρήνη Μαρούπα, ωστόσο εκείνη αποχώρησε τονίζοντας ότι δεν θέλει να έχει δημόσιο διάλογο μαζί του. Ο Απόστολος Πετράκης είπε από πλευράς του

«Η κα Μαρούπα για ακόμη μια φορά, κάνει εντύπωση και αποχωρεί. Ότι έκανε και στην ΕΕΑ. Δεν έδωσε καμία εξήγηση. 

Λέει πράγματα που δεν ισχύουν, βγήκα να τα αντικρούσω και αποχώρησε. Δεν υπάρχει δημοκρατία για την κα Μαρούπα. Μαζί της θα τα πούμε στα δικαστήρια. Είπε πράγματα ποινικά κολάσιμα. Θα απαντήσω μαζί της, είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Μου ανέθεσαν την τύχη της ομάδας στα χέρια μου. Μου απαιτούσε στην ΕΕΑ ποιοι είναι οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν και με το που άκουσαν το όνομά μου αποχώρησαν. Υπάρχει ξεκάθαρος φάκελος με 100 άτομα που προϋπήρχαν. 

Το ίδιο ΔΣ με τον κ. Χατζηελευθερίου. Χθες κατέθεσε ο κ. Μπύρος εγγυητική επιστολή. Δεν έχω καμία διοικητική θέση. Είμαι ένας έμμισθος σύμβουλος. Δέχθηκα κοινωνικό ρατσισμό. Η ΕΕΑ ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και όχι την κοπτοραπτική της κυρίας Μαρούπα. Αν ο νόμος δεν το απαγόρευε, ίσως οι άνθρωποι με επέλεγαν να έχω διοικητικό πόστο. Έχω έμμισθη σχέση με την ομάδα. Το πλάνο είναι δικό μου, ποιος να το υποστηρίξει; Οι Επιτροπές πρέπει να εξετάζουν τα πραγματικά γεγονότα ή ότι λέγεται στα καφενεία; Υπέβαλλα την παραίτησή μου χθες το βράδυ. Γύρισα στη Δράμα και παραιτήθηκα. Εδώ μιλάμε για διώξεις απίστευτης μεθοδολογίας. 

Δεν μπορεί να είμαι εγώ το πρόβλημα και να καταδικάζουν τη Δόξα Δράμας και ολόκληρο τον νομό. Χθες ξαφνικά ζήτησα από την ΕΠΣ Ρεθύμνου βεβαίωση ότι δεν έχω τιμωρηθεί και δεν έβρισκαν ότι ήμουν παράγοντας στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Είπε η κα Μαρούπα, γιατί ανέβηκε ένας άνθρωπος από την Κρήτη στη Μακεδονία να διαλύσει μια ομάδα. Θα τα πούμε από τα δικαστήρια, γιατί τονίζει ότι ήρθα από την Κρήτη. Έχει πει άκρως προσβλητικά πράγματα για εμένα. Η ΕΕΑ έχει κάνει τεράστιο έγκλημα. Ο φάκελος της Δόξας Δράμας είναι ο πιο άρτιος απ’ όλους. Η κα Μαρούπα ήξερε την απόφαση πριν βγει και προτίμησε τη φυγή. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των δειλών. Ας κρίνει όλος ο κόσμος. Με τις πράξεις του ο καθένας κερδίζει ή χάνει πράγματα».

Μαρούπα: «Έχει 10 ημέρες περιθώριο η Δόξα Δράμας»

Επανερχόμενη, αλλά αρνούμενη να συνομιλήσει με τον Απόστολο Πετράκη, η Ειρήνη Μαρούπα διευκρίνισε στο Metropolis 95,5: «Στη διάσκεψη δεν είχα συμμετέχει. Θα δούμε τι αποφασίστηκε από το σκεπτικό της. Μας ενδιαφέρει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη Δόξα Δράμας και έχει χρόνο 10 ημερών για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα. Δεν έχει χαθεί η ελπίδα για τη Δόξα Δράμας. Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Δεν μπορώ να κάνω δημόσιο διάλογο με τον κ. Πετράκη».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM 

Χαμός με Μαρούπα και Πετράκη: «Ποιος τον έστειλε;» - «Έκανε κοπτοραπτική»