MENU

Μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ με οκτώ απουσίες παικτών βασικού κορμού, που έγιναν εννιά μέσα στο παιχνίδι …σήκωσε στην ΑΕΚ πολύ περισσότερη σκόνη απ’ όσο θα δικαιολογούταν. Και μέσα σε αυτό συνεχίστηκε με περισσότερη ένταση και η συζήτηση για την εικόνα του Μάρκο Λιβάγια.

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θεωρήθηκε από πολλούς ως ένα ακόμη δείγμα για το πρόβλημα που υφίσταται με τον Κροάτη επιθετικό, λόγω του «πάγου» που έχει πέσει στην διαδικασία για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πως παρουσιάζεται δηλαδή ο Λιβάγια επηρεασμένος και «βαρύς».

Στην πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Πιο συγκεκριμένα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, μόνο η διάθεση δεν έλειπε από τον Μάρκο Λιβάγια, που έκλεισε το παιχνίδι έχοντας «γράψει» πάνω από 11 χιλιόμετρα τρεξίματος στο γήπεδο. Στην ουσία, αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί είναι το τι παίρνει η ομάδα από την διάθεση του Λιβάγια να βοηθήσει με τον τρόπο που του ζητούν, συνολικά την ομάδα. Κι όχι αν έχει διάθεση να το κάνει. Το πρόβλημα είναι πως μέσα σε αυτά τα πλαίσια, συνεχώς μειώνεται η ποσότητα αυτών που παίρνει η ΑΕΚ από την ποιότητα του Κροάτη.

Όπως μας έχει συνηθίσει πλέον επί Καρέρα, ο Λιβάγια και την Κυριακή έπαιζε «πάνω – κάτω», με ένταση και κάλυψη χώρων αρκετά παραπάνω από τους άλλους δύο της επιθετικής τριάδας, Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς. Χωρίς να σημαίνει πως κι αυτοί δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανταποκριθούν στα τακτικά ζητούμενα. Απλώς ο Λιβάγια έχει μπει στο πετσί αυτού του ρόλου, εδώ και πολύ περισσότερο καιρό.

Βεβαίως και δεν μπορεί να αγνοηθεί πως υπάρχει θέμα με το συμβόλαιο. Ωστόσο βάζοντας κάτω τα μεγέθη όπως τα πάνω από 11 χιλιόμετρα που κάλυψε, αλλά και την συνολική εικόνα της ομάδας, που κατά κανόνα έβγαινε με …2 εναντίον 7 -8 στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Λιβάγια και να είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με …3 εκατομμύρια τον χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε την ίδια εικόνα και την ίδια αποδοτικότητα.

Κι εκτός από αυτό και μπάλα προσπάθησε και κράτησε και φάουλ πήρε και πολλές φορές βρέθηκε στην ανάγκη με διάφορα «ζογκλερικά» να παλεύει να κρατήσει κατοχή, ανάμεσα σε δύο και τρεις, κάποιες φορές και τέσσερις αντιπάλους. Χωρίς προφανή επιλογή για πάσα, όπως και οι άλλοι δύο που έπαιζαν στην επίθεση.

Πρόβλημα είναι και το συμβόλαιο, αλλά δεν αφορά την εικόνα του το τελευταίο διάστημα. Θα μπορούσε κανείς για παράδειγμα να έχει παράπονα από την εικόνα του στον τελικό κυπέλλου, όταν είχε την δυνατότητα βάσει της ποιότητας του, για περισσότερα πράγματα και δεν το έκανε. Με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια σε εκείνο το ματς και με τον αντίπαλο να έχει πειραματικό σχήμα στην άμυνα.

Αλλά σίγουρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ η διάθεση από πλευράς Λιβάγια όχι μόνο δεν έλειπε, αλλά έφτανε και σε σημείο αυτοθυσίας. Λίγο πριν την ισοφάριση μάλιστα, είχε τα κουράγια να τρέξει μόνος του επιθετική προσπάθεια που κατέληξε σε σουτ που κόντραρε και τελικά διευκόλυνε τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα. Την έτρεξε μόνος του, γιατί φυσικά εκτός του Ολιβέιρα που κι εκείνος ήταν χαμένος κάπου ανάμεσα στους πολυάριθμους αντιπάλους, κάτω από την σέντρα δεν είχε ακολουθήσει κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ …

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Τα 11 χιλιόμετρα… και βάλε του Λιβάγια και η κουβέντα για τo αν είχε διάθεση
EVENTS