MENU

 

·        Αν η άμυνα της ΑΕΚ αντιδρούσε σωστά και στην φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, σήμερα θα μιλάγαμε για την ψυχή και το βάρος της φανέλας, που νίκησε τις απουσίες. Ένα λάθος και στο προσκήνιο έρχεται ότι …παίξαμε ταμπούρι, δεν κερδίσαμε για τέταρτο σερί ματς στο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ κλπ.

·        Κουράστηκα με αυτή την κουβέντα κι έχω να πω μόνο το εξής. Η ομάδα έχει κάνει σωστά βήματα στην ενίσχυση της. Είδαμε δύο κεντρικούς αμυντικούς που μπορούν άνετα να συνθέσουν το βασικό δίδυμο της ΑΕΚ για χρόνια.

·        Είδαμε τον Τάνκοβιτς μαζί με τον Καρίμ, παρά λίγα λεπτά να καθαρίζει ένα ματς με τον ΠΑΟΚ. Και στο πρώτο ημίχρονο που είχε ρυθμό, να δείχνει πως πρόκειται για παίκτη που θα κάνει διαφορά.

·        Αυτός κι ο Νεντελτσεάρου, μαζί με τον 17χρονο Μιτάι, έπαιζαν πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Μιτάι πρώτη φορά σε επαγγελματικό παιχνίδι. Και ντεμπούτο σε σχήμα με απαίτηση να παίξει full back. Αναγκαστικά. Με τον αντίπαλο φυσιολογικά να τον …φορτώνει αλύπητα από το ξεκίνημα.

·        Ο ΠΑΟΚ είχε μια τριάδα στο κέντρο της άμυνας για παράδειγμα, που παίζει μαζί συνεχώς από τα play offs. Μαζί με τον Γιαννούλη αριστερά τους και τον Μάτος που δεν χρειάζεται ούτε αυτός προσαρμογή στην ομάδα του, ούτε η ομάδα του σε αυτόν.

·        Η ΑΕΚ έχει τρία χαφ που όλοι είναι έξω, που ΟΛΟΙ τους θα έκαναν διαφορά χθες στα πλάνα του Καρέρα είτε από την αρχή είτε στην πορεία. Τον Σιμόες να πάρω μόνο … Αν ήταν διαθέσιμος η ΑΕΚ δεν θα έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Και οι Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ θα μπορούσαν να παίξουν πιο ελεύθερα για να έχουν ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα κι επίθεση και να κάνουν περισσότερο την διαφορά.

·        Για ένα ακόμη ματς καταλαβαίνεις πως ο Μάνταλος είναι μεγάλη απουσία. Ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να συνδέσει καλύτερα έστω στην εξέλιξη του αγώνα, το κέντρο με την επίθεση.

·        Πήγε να το κάνει ο Αλμπάνης, φάνηκε να μπορεί να το κάνει. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν είναι τυχαίο πως έλεγξε πλέον απόλυτα το ματς η ΑΕΚ, τον ρυθμό, την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ. Και τον χάνεις κι αυτόν.

·        Όπως ήρθαν τα πράγματα, προφανώς και λόγω κάποιων λαθών ή και παθογενειών έξω-αγωνιστικών της ομάδας, στο πιο απαιτητικό από πρόγραμμα κομμάτι της σεζόν, η ΑΕΚ έχει βρεθεί να στερείται βασικών λύσεων. Αυτό μπορεί να στοιχίσει, λογικά θα στοιχίσει. Πόσο για παράδειγμα θα αντέχουν Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ να παίζουν συνέχεια; Αλλά επειδή ήρθαν όλα τα ανάποδα μαζί, είτε λόγω συγκυρίας, είτε λόγω λαθών στην διαχείριση της ομάδας, δεν μπορεί να ισοπεδωθούν τα πάντα. Ούτε να ακυρωθεί η προοπτική που για πρώτη φορά μετά από καιρό εμφανίζει η ΑΕΚ.

·        Αυτή την στιγμή έχει φτάσει στο σημείο, με κριτήρια σχεδιασμού, να χρειάζεται μια ποιοτική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας για να ματσάρει πολύ δυνατά πλέον τον ανταγωνισμό. Σε όλα τα άλλα είναι απόλυτα κομπλέ και μπορεί στην συνέχεια να κοιτάει μόνο επιλογές που θα την ανεβάζουν κι άλλο επίπεδο. Αλλά καλυμμένη ήδη. Όχι «γυμνή».

·        Ξεκάθαρα έχει μπροστά της πολύ δύσκολο διάστημα, δείχνει να έχει θέμα έντασης και δυνάμεων αυτή την περίοδο, έχει τις δραματικές απουσίες, θα χρειαστεί και τύχη για να σταθεί όρθια μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό είναι σίγουρο. Όλα αυτά όμως για πρώτη φορά, δεν είναι κίνδυνοι που έχουν δημιουργηθεί από προβληματική δομή της ομάδας. Είναι από τις απουσίες.

·        Ε, δεν μπορείς να ισοπεδώσεις τα πάντα λοιπόν. Και δεν πρέπει. Βουλώνεις τ’ αυτιά στις βαρύγδουπες αναλύσεις που παίρνουν ως κριτήριο ένα πολύ δύσκολο ματς, με την ΑΕΚ να μπαίνει με τις χειρότερες προϋποθέσεις αυτή την περίοδο. Και ψάχνεις πως θα βγάλεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτό το …θανατηφόρο πρόγραμμα που σε περιμένει. Να μείνεις σε βεληνεκές κορυφής, να παλέψεις για βαθμούς στην Ευρώπη. Πάρα πολύ δύσκολο μεν, πρέπει με κάθε τρόπο να το πετύχεις, δε. Αλλά και να μην το πετύχεις, την σειρά που έχει αρχίσει να παίρνει η ομάδα με μακροπρόθεσμο σκεπτικό, δεν πρέπει να επιστρέψει σε κανέναν να την χαλάσει.

·        Επειδή βρέθηκε και ο Καρέρα πολύ στο επίκεντρο απ’ ότι βλέπω … Δεν ξέρω αν είναι ο ιδανικός. Θα το κρίνω αν κι όταν τον δω να δουλεύει με το 80-90% τουλάχιστον αυτού του πολύ βελτιωμένου ρόστερ. Στο πιο απαιτητικό παιχνίδι και χωρίς στο κέντρο της άμυνας να έχει και τους καινούργιους, με τις πολλές περισσότερες επιλογές που διέθετε πήρε την πρόκριση στον όμιλο της Ευρώπης, απέναντι σε εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο. Κι όχι από τύχη.

·        Χθες δεν μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Ενώ υπήρξε και προβληματική προετοιμασία, γεγονός όμως που οπωσδήποτε είναι και δική του ευθύνη από την στιγμή που τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, περνούν και από τα χέρια τα δικά του και των συνεργατών του. Όχι όμως μόνο αυτών. Ωστόσο κυρίως η ευθύνη είναι δική του κι ελπίζω να έχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα για το τι έχει γίνει λάθος.

Η ΑΕΚ έχει πλέον σοβαρή προοπτική, αφήστε την ήσυχη!
EVENTS