MENU

Συνέβησαν διάφορα αλλά είναι αλήθεια πως έχουν κουράσει τόσο που δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη έμφαση. Βέβαια η αθλητική δικαιοσύνη έκανε το θαύμα της, νομιμοποιώντας την απειλή λόγω αμφιβολιών λέει. Πάλι λάδι ο Καραπαπάς, που γεμάτος μαγκιά λόγω της ανομίας, θα μας λανσάρει και φέτος την ποιότητά του.

Απλά συνήθως η μαγκιά, είναι πραγματική όταν έχει και κόστος. Όταν αποδεδειγμένα δεν έχει, λέγεται στην καθομιλουμένη, βλαχομαγκιά και σίγουρα θα βιώσουμε τέτοιες αρκετές μέσα στη σεζόν, με τις δάφνες της αθλητικής δικαιοσύνης μας.

Ο Κούγιας έχει καταφέρει όταν ακόμη και εν μέρει – Φορτούνης – έχει δίκιο, να κάνει έξαλλους τους πάντες. Ο τρόπος που εκφράζεται, ξεπερνά κάθε όριο για ένα δημόσιο πρόσωπο. Εμένα προσωπικά με βολεύει, γιατί είμαι καλός σε αυτό το είδος επικοινωνίας, όμως άμα πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω μας παίρνουν το σκαλπ. Ας συμφωνήσουμε να το πάμε έτσι ρε φίλε, κανένα πρόβλημα. Αλλά όλοι…

Στα δικά μας ο Όλαφ Ρέμπε μίλησε, είπε ότι έπρεπε να πει ένα στέλεχος ΠΑΕ και η επιτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην αφήσεις πολύ σκόνη να σηκωθεί. Για τον Γερμανό, δεν ήταν ένα εύκολο καλοκαίρι, γιατί έπρεπε να λειτουργήσει σε έναν οργανισμό που έμαθε στη σπατάλη, χωρίς σπατάλη. Εννοείται πως θα υπάρχουν αστοχίες, αυτό είναι το φυσιολογικό. Η μεγάλη εικόνα όμως έχει σημασία και αυτή θα φανεί στο χειροκρότημα. Στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται με το καλημέρα της επιστροφής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, παίζοντας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Καλύτερα που παίζει τέτοιο παιχνίδι θα πω εγώ. Γιατί όπως και να χει, μετά από διακοπή ο βαθμός συγκέντρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αντίπαλο.

Θεωρητικά, πετυχαίνει μία ΑΕΚ προβληματική. Με πολλές απουσίες και ελάχιστο βάθος σε κομβικές θέσεις. Το θεωρητικά βέβαια, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αντίδραση του αντιπάλου στα προβλήματα που έχει.

Με δύο αξιόπιστες λύσεις στα κεντρικά χαφ, με νέο στόπερ, με ελλείψεις στα ακραία μπακ, χωρίς ταχύτητα σε άμυνα και μεσαία γραμμή, φαίνεται πως είναι μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει μία νίκη που θα του δώσει ώθηση.

Το σημαντικότερο κομμάτι για τον ΠΑΟΚ βέβαια, είναι η πνευματική προετοιμασία. Και πέρυσι πέτυχε μία ΑΕΚ που θα μπορούσε να της κάνει μεγάλη ζημιά, αλλά δεν την σκότωσε. Και η ΑΕΚ πέτυχε έναν ΠΑΟΚ με επτά απουσίες στα πλέι οφς, αλλά δεν τον κέρδισε.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που σίγουρα θα έχει διακυμάνσεις. Όσο πιο γρήγορα πιστέψει πως μπορεί, τόσο πιο πολύ θα μειωθούν αυτές.

Διαβάζω εντωμεταξύ στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ πως υπάρχει προβληματισμός για τις θλάσεις. Θυμάμαι και τα δικά μας, που όλοι είχανε γίνει γιατροί και προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη. Με αφορμή την ΑΕΚ, είναι καλό λίγο να μπούμε σε μία λογική για το πως λειτουργούνε οι ομάδες. Και να το εξειδικεύουμε όταν αναφερόμαστε σε μία συγκεκριμένη.

Για τον προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που δεν γίνεται κανονική προετοιμασία. Πρόπερσι ο Μαρίνος αναγκαστικά έσβησε για να μπει ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, πέρυσι ο Καρντόσο δεν μπορούμε να πούμε πως έκανε προετοιμασία, φέτος λόγω τελικού και ιδιαίτερων συνθηκών, ούτε ο Καρέρα έκανε. Ο ένας που έπαθε θλάση, ο Γκαρσία, είχε κάνει προετοιμασία αλλού, άρα Σιμόες και Ινσούα είναι ουσιαστικά αυτές. Αν γίνουν δέκα οι θλάσεις, ας υπάρχει προβληματισμός. Στις δύο συν μία, περισσότερο είναι η συγκυρία παρά κάποια κακή προσέγγιση. Αλλά καλό είναι να βλέπουμε την πορεία μίας ομάδας σε βάθος χρόνου. Τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, τι συνέβη φέτος, ποιες ήταν οι υποχρεώσεις και οι προτεραιότητες και μετά κρίνουμε. Πάντα βέβαια τα ΜΜΕ βιάζονται, αλλά είναι λάθος. Οι ομάδες, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, έχουν προγράμματα που παρακολουθούν τους παίκτες και μπορούν να προβλέψουν ως έναν βαθμό την κατάσταση των παικτών. Δεν μπορούν να προβλέψουν ένα γλίστρημα, μία κακιά στιγμή. Ας μη διαβάζω λοιπόν υπερβολές.

Θα κλείσω με το θέμα Βιεϊρίνια. Όλες οι επαφές που έπρεπε να γίνουν, έγιναν και πλέον περιμένουμε την τελική εξέλιξη.

Παραμένω φανατικός υπέρ της παραμονής του κυρίως για αγωνιστικούς λόγους και για την τελική έκβαση δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον το οικονομικό. Για την ακρίβεια, ούτε καν συζητήθηκε από αυτούς που έπρεπε.

Τώρα έχει ντέρμπι…
EVENTS