MENU

«Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια ο αντιπρόεδρος και έχοντας διαπίστευση εκπροσώπου ομάδας του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπάς εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και απευθυνόμενος προς το διαιτητή του αγώνα είπε: "Είστε ξεφτίλες, πάλι ξεφτιλιστήκατε πουτ@@@ θα δείτε τι θα πάθετε".

Στη συνέχεια οι διαιτητές εισήλθαν στα αποδυτήρια τους και ο εγκαλούμενος χτυπώντας με δύναμη και συνεχόμενα την πόρτα των αποδυτηρίων τους, τους είπε: "Άνοιξε ρε παλιοπουτ@@@, είσαι στημένος, θα γαμ@@@" και στη συνέχεια μετά από 40 λεπτά και την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκε».

Αυτό ήταν το κατηγορητήριο για τον Γ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με το «ντου» στους διαιτητές του αγώνα στα Γιάννενα, το οποίο ήταν βασισμένο στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα. 

Εκτός από τα όσα υβριστικά λοιπόν αναφέρονταν, το κατηγορητήριο περιλάμβανε ξεκάθαρα και απειλή μέσω της φράσης “θα δείτε τι θα πάθετε”, γι' αυτό και ο Κώστας Καραπαπάς κλήθηκε να απολογηθεί μεταξύ άλλων και με το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών, και γ. υποβιβασμού ομάδας».
 
Κι όμως, επίσημα έγγραφα από επίσημους εντεταλμένους (διαιτητές, παρατηρητές) των ποδοσφαιρικών αρχών (ΕΠΟ, Superleague) έγιναν μονομιάς... κουρελόχαρτα. Αθώωση λόγω... αμφιβολιών για τα περί απειλών, τέσσερις μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τις απίστευτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν εναντίον της διαιτητικής ομάδας. 

Κι ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή κ.Μάρκου, δημιουργείται ένα δεδικασμένο που είναι απολύτως βέβαιο πως θα το βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Ουσιαστικά ο διαιτητής, που ακούγεται στη συνομιλία του VAR να μιλάει με απόγνωση για την επίθεση του Κ.Καραπαπά σε... live μετάδοση, αποκαλείται ως “ψεύτης”. Θα μπορούσε κάλλιστα δηλαδή να πει κανείς πως ο Δημήτρης Καραντώνης είναι στη συγκεκριμένη υπόθεση “και κερατάς και δαρμένος”. Όμως εξίσου σημαντικό είναι βέβαια και το μήνυμα που περνάει στους επόμενους διαιτητές που τυχόν θα γίνουν θύματα παρόμοιων καταστάσεων. 

Κοινό μυστικό στην ποδοσφαιρική πιάτσα άλλωστε ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, με διαφορετικούς ίσως πρωταγωνιστές, αλλά οι διαιτητές είτε από φόβο, είτε από υποτέλεια... ξεχνούσαν να τα γράψουν στο φύλλο αγώνα. Κι όταν βρέθηκε λοιπόν κάποιος για να κάνει σωστά τη δουλειά του, έρχεται η αθλητική δικαιοσύνη για να του προσφέρει ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα. Για ποιο λόγο λοιπόν ο... επόμενος Καραντώνης να γράψει όλα όσα τυχόν θα συναντήσει από τον επόμενο... αγανακτισμένο παράγοντα; Για ποιο λόγο να μην κάνει κι αυτός το “παγώνι”, όπως τόσοι άλλοι έπραξαν κατά το παρελθόν, ώστε να έχει και το κεφάλι του ήσυχο;

Για ποιο λόγο και η επόμενη απειλή που θα εκτοξευτεί εναντίον διαιτητή να μην πάει στον κάλαθο των αχρήστων “λόγω αμφιβολιών”; Για την ακρίβεια θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα πάει στα σκουπίδια, ειδάλλως θα μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και είναι βέβαιο ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ίδια για όλους και δεν κάνει διακρίσεις. Έτσι δεν είναι;

Και τέλος, μία ακόμη παρατήρηση. «Δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο που καλούμε για απειλή. Κινδυνεύω να φύγω από τη δουλειά μου για 3-5 χρόνια, εγώ πεθαίνω για την ομάδα, μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο Κώστας Καραπαπάς στη χθεσινή απολογία του ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Superleague. 

Αλήθεια, από πότε η “δουλειά” ενός... αντιπροέδρου μίας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι να μπουκάρει στα γήπεδα και να χυδαιολογεί εναντίον των διαιτητών; Ένας αντιπρόεδρος μίας -οποιασδήποτε- ΠΑΕ δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του εκτός γηπέδου, σε περίπτωση που του επιβάλλονταν η προβλεπόμενη -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ποινή; Ή μήπως η “δουλειά” του είναι τελικά αυτή που όλοι είδαμε εκείνο το βράδυ; 

Η απειλή σε διαιτητή συνεπάγεται πλέον απαλλαγή λόγω αμφιβολιών!
EVENTS