MENU

Σε ηλικία μόλις 36 ετών μπορεί να καυχιέται πως έχει ήδη πετύχει αρκετά πράγματα στην (σύντομη) προπονητική του καριέρα. Ο Κώστας Καζάνας, βρίσκεται για 3η σερί σεζόν στο τιμόνι της Κ19 του Αρη και είναι ο άνθρωπος που έχει μεγάλη ευθύνη στο γεγονός πως οι Κίτρινοι μετά από πολλά χρόνια παράγουν και πάλι ποδοσφαιριστές. Απόδειξη γι' αυτό; Οι έξι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που όχι μόνο ανήκουν στην πρώτη ομάδα, αλλά έχουν και ενεργό ρόλο σε αυτήν.

Τη περσινή σεζόν οι Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης και ο Τσαγκαλίδης, όχι μόνο υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά πήραν και συμμετοχές, στο τέλος της σεζόν, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο τους. Φέτος, την σκυτάλη πήραν οι Σενγκέρκης και ο Χατζηπιρπιρίδης που συμμετείχαν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και κλήθηκαν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Ο Κώστας Καζάνας, μίλησε στην «K» και ανέλυσε το μυστικό της επιτυχημένης συνταγής...

- Πως νιώθεις ως προπονητής των τμημάτων υποδομής του Αρη που είδες και φέτος τρεις παίκτες της Κ19 να υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια κι άλλους δύο να συμμετέχουν στην προετοιμασία της ομάδας;

«Είμαι υπερήφανος. Εχω ζήσει, έχω δει αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν δίπλα μου και είμαι διπλά χαρούμενος να τους βλέπω να υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια και να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια με γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και πολύ περισσότερο ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, να παράγουμε, να δουλεύουμε σωστά και να εκπαιδεύουμε παίκτες ποιοτικούς και έτοιμους να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα του Αρη και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τα ατού και τι είδους παίκτες είναι οι Σενγκέργκης και ο Χατζηπιρπιρίδης. Θα θέλαμε να μας τους περιγράψεις...

«Την Κυριακή στο Βόλο ο Χατζηπιρπιρίδης έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι διεισδυτικός και σε αυτό τον βοηθάει το χαμηλό κέντρο βάρους που έχει. Είναι εξαιρετικός στον έλεγχο της μπάλας και ιδιαίτερα ταχύς. Μπορεί να γίνει και σκόρερ και δημιουργός με την ίδια ευχέρεια. Όσον αφορά τον Σενγκέργκη είναι ένα σύγχρονο μπακ, δυνατό με ιδιαίτερα φυσικά προσόντα. Καλό στο ψηλό παιχνίδι, με σωστές τοποθετήσεις στο παιχνίδι του και εξαιρετική ακρίβεια στη σέντρα. Στα ατού του είναι το γεγονός πως μπορεί να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός».

- Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Αρης παράγει παίκτες από τα φυτώριά του. Ηδη, από πέρυσι οι Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, αλλά και ο Τσαγκαλίδης έπαιξαν με την πρώτη ομάδα. Εκτός από ικανοποίηση, σας γεμίζει και με ευθύνη όλο αυτό;

«Εξ' αρχής το μεγάλο μας στοίχημα ήταν να αναδείξουμε παίκτες. Η ικανοποίηση όταν πετυχαίνεις τον στόχο σου είναι μεγάλη. Το ίδιο και η χαρά μας. Η ακαδημία του Αρη έχει μακρά παράδοση στην ανάδειξη παικτών και αυτό δεν μας αφήνει το παραμικρό περιθώριο επανάπαυσης. Ισα ίσα τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, πιο μεθοδικά και με παράδειγμα αυτά τα παιδιά να φτιάξουμε τα επόμενα».

- Υπάρχουν άλλοι παίκτες που θεωρείτε πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα;

«Η δεξαμενή της ακαδημίας είναι γεμάτη με παίκτες ταλαντούχους. Θεωρώ ότι με την αλλαγή της φιλοσοφίας και την μεθοδικότητα της δουλειάς των δύο τελευταίων χρόνων η εξέλιξη ήταν ραγδαία και αυτό φαίνεται από τα πέντε επαγγελματικά συμβόλαια και είμαι βέβαιος πως τα επόμενα χρόνια θα δείτε κι άλλους παίκτες να έρχονται από την δεύτερη ομάδα και να πρωταγωνιστούν με τον Αρη».

- Πως αισθάνεσαι που αν και σε μικρή ηλικία, ανέλαβες το βάρος του να είσαι ο πρώτος προπονητής της Κ19 και εκτός αυτού να είσαι ο άνθρωπος που έχεις μεγάλο μερίδιο στην ίσως πιο πετυχημένη φουρνιά ποδοσφαιριστών που έχει αναδείξει ο σύλλογος;

«Πιστεύω ακράδαντα πως όλα έρχονται μέσα από την σκληρή δουλειά. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να μην το βάζεις ποτέ κάτω και στο τέλος θα πάρεις το αποτέλεσμα που προσδοκάς. Για μένα είναι τιμή να δουλεύω σε μια ομάδα όπως ο Άρης και θεωρώ πως οι φιλοδοξίες μου ταιριάζουν με αυτές του συλλόγου και είμαι έτοιμος και να προσφέρω σε όποιο επίπεδο και πόστο μου ζητηθεί γιατί είναι μεγάλη ευθύνη το να εργάζεσαι για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

 

Καζάνας: «Μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά συνθέτουν την πετυχημένη συνταγή μας»
EVENTS