MENU

 

·        Η ΑΕΚ, αυτής της περιόδου τουλάχιστον, είναι μια «βαριά» ομάδα, που απέναντι σε αντιπάλους που θα την τρέξουν, θα πιέσουν ψηλά, θα παίξουν στον χώρο, είναι γνωστό πως θα έχει θέμα. Όποιο κι αν είναι το ποιοτικό τους επίπεδο. Η Σεν Γκάλεν είναι ένα ακόμη παράδειγμα.

·        Ήταν κρίσιμο για την Ένωση να μη πάθει ζημιά στην αρχή που μπήκαν με τέρμα γκάζια οι Ελβετοί και οι παίκτες του Καρέρα κουτούλαγαν μεταξύ τους και φυσικά ακόμη πιο κρίσιμο να μην πληρώσουν το λάθος του Τσιγκρίνσκι, που μπορούσε να σου σκοτώσει το ματς. Ο Ντουά εκεί μας έδειξε πως η προσωπικότητα και η ποιότητα θα ήταν μάλλον πιο κρίσιμοι παράγοντες από την λειτουργία της κάθε ομάδας ως σύνολο κι ευτυχώς αυτή η εικόνα επαληθεύθηκε.

·        Το άσχημο για μένα ήταν πως η ΑΕΚ ενώ σχετικά νωρίς άρχισε να «σβήνει» την ενέργεια των αντιπάλων της, δεν μπόρεσε με τίποτα να βγάλει ένα δυο ορθόδοξα πράγματα μπροστά για να εκμεταλλευθεί τις τεράστιες δυνατότητες που της έδινε το ματς. Έβλεπα μια ομάδα που αδυνατούσε να διακρίνει το πλεονέκτημα που είχε από δεξιά με τον Ανσαριφάρντ κι επέμενε να παίζει με τον Λιβάγια που σκότωνε επιθέσεις και δυνατότητες σωρηδόν. Μια ομάδα που αδυνατούσε να βρει ένα έστω σωστό επιθετικό transition, για να καταλήξει σε μια φάση με ανοιχτή άμυνα με προοπτικές. Τίποτα. Μια βρήκε, από την μπαλιά του Μάνταλου και πήρε το ματς.

·        Το ζητούσε θα μου πεις στο γήπεδο; Φαίνεται να έχει τέτοιους προσανατολισμούς και πολύ περισσότερο, να τους έχει δουλέψει; Η απάντηση είναι όχι. Η ΑΕΚ αυτής της περιόδου σίγουρα όχι. Είναι πολύ μακριά από το επίπεδο που είδαμε να πιάνει μετά από ένα σημείο με τον Καρέρα, την περασμένη σεζόν. Μπορεί να είναι και νωρίς, λείπουν και παίκτες στα χαφ. Που είναι και οι πιο γρήγοροι που έχει σε αυτές τις θέσεις.

·        Μη παρεξηγηθώ. Ο Κρίστιτσιτς μετά από ένα σημείο έχει κάνει μεγάλο ματς. Το ίδιο και ο Σιμόες. Γενικά είναι πολλοί αυτοί που πήγαν από σχετικά καλά, ως πραγματικά καλά.  Απλά το ότι θα σου παίξουν καλά κάποιοι, ακόμη και οι περισσότεροι, δεν σημαίνει τίποτα για τον τρόπο που μπορεί να το εκμεταλλευθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα. Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί ως σύνολο, να κεφαλαιοποιήσει που λέμε, την καλή βραδιά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή της. Ακόμη και πολλών μαζί. Γιατί καλοί ήταν και οι δύο που είπα και τα ακραία μπακ (έστρωσε γρήγορα ο Ινσούα) και ο Σβάρνας (ειδικά σε σύγκριση με τον ασυνήθιστα θολωμένο για τα δεδομένα του, Τσιγκρίνσκι) και ο Ανσαριφάρντ και ο Ολιβέιρα. Και βέβαια πάρα πολύ καλός και ο Τσιντώτας. Απλά έλπιζα να χρειαστεί να το δούμε λιγότερο αυτό στο συγκεκριμένο ματς …

·        Για να το κλείσω, μετά από ένα σημείο που ο αντίπαλος φανερά δεν είχε άλλο να βγάλει στο γήπεδο και ήρθε και μάλιστα αρκετά νωρίς στο παιχνίδι, δεν ήταν ωραίο να βλέπεις την ΑΕΚ να μη μπορεί να πάρει καθαρά το πάνω χέρι και να παίξει λίγο με την μπάλα. Σα να μην έψαχνε καν τον τρόπο να παίξει ποδόσφαιρο.

·        Πριν περάσω στην Βόλφσμπουργκ, πρέπει να πω για τον Λιβάι Γκαρσία, που πρόλαβε σε ένα 20λεπτο και κάτι, να μας δώσει μια πολύ καλή ιδέα, για το ποια είναι η διαφορετική νότα που μπορεί να δώσει από τα άκρα της επίθεσης.

·        Για το ματς με τους Γερμανούς, δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως μέτρο, από το ματς που τελείωσε μόλις πριν λίγο. Ας πούμε η Σεν Γκάλεν, από ύψος και αθλητικότητα, ήταν από τους αντιπάλους που δεν υπερέχουν από την ΑΕΚ. Οι Γερμανοί είναι …φουλ ψηλά κορμιά σε όλες τις γραμμές.

·        Για κάποιο λόγο πιστεύω πως η ΑΕΚ θα την παίξει δυνατά την πρόκριση πάντως, αλλά δεν μπορώ ακόμη να τον προσδιορίσω. Και πάντα πρέπει να σημειώνουμε πως μιλάμε για την ΑΕΚ που βλέπουμε ως τώρα. Στο φιλικό με τον Ατρόμητο, στον …περσινό τελικό κυπέλλου και στο πρώτο ματς στο πρωτάθλημα και το αντίστοιχο πρώτο στην Ευρώπη. Ιδέα δεν έχω και δεν θα το παίξω προφήτης, για το πως μπορεί να εξελιχθεί στην συνέχεια. Όπως ιδέα δεν είχε κανείς πως θα πήγαινε τελικά η σεζόν για την ΑΕΚ, παραμονές της αναμέτρησης με την Μπριζ στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2017 …

·        Ποιος, ξέρει μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο με τότε. Μέσα στην μίρλα πήγαμε και γύρω από την ομάδα και εντός της ακόμη (παραμονές του ματς αποφασίστηκε αλλαγή τεχνικού διευθυντή), με απουσίες μάλιστα, αλλά έγινε ένα εκπληκτικό ματς από την ΑΕΚ κι άλλαξε τελικά όλη η σεζόν.

·        Πάντως και το Αγρίνιο και η Σεν Γκάλεν, έδωσαν στην ομάδα χρόνο χωρίς αρνητική ψυχολογία, που τον χρειαζόταν πολύ. Ας το μετρήσουμε κι αυτό.

Είχες πολλούς καλούς, αλλά σα να μην έψαχνες να παίξεις ποδόσφαιρο
EVENTS