MENU

Για τον Άρη το χθεσινό παιχνίδι στο Βόλο ήταν αυτό που λέμε ειδικών συνθηκών. Τρεις μόλις μέρες πριν από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Κόλος και με το σοκ στα αποδυτήρια ακόμη ευδιάκριτο. Με την ψυχολογία στο ναδίρ, με υπηρεσιακό προπονητή και τον καινούργιο να παρακολουθεί στην κερκίδα. Επομένως ότι το κέρδισε προσμετράτε στα θετικά και θα βοηθήσει να ανέβει λίγο η ψυχολογία του γκρουπ. Δεν θα ξεπλύνει την ντροπή του αποκλεισμού. Σε καμία περίπτωση και είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι το χθεσινό διπλό στέλνει την τραυματική εμπειρία της περασμένης Πέμπτης στη λήθη και τους υπεύθυνους στο απυρόβλητο. Αλλά αυτά δεν είναι της ώρας. 

Ο Άρης κέρδισε χθες γιατί υπέταξε το αγωνιστικό του DNA στον βωμό του αποτελέσματος. Προσαρμόστηκε αυτός στον αντίπαλο και όχι ο αντίπαλος στο δικό του παιχνίδι, πολύ σωστά γιατί είναι φανερό ότι η ομάδα πάσχει από ταυτότητα αυτή τη στιγμή. Διάβασε τον Βόλο και την ικανότητα να παίζει καλά από τον άξονα, έβαλε βοήθειες στους αδύναμους κρίκους, επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον πιο δημιουργικό μέσο (Ματίγια), κάνοντας έτσι δύσκολη τη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση αλλά θωρακίστηκε καλύτερα μεσοαμυντικά με το δίδυμο Σάσα –Τζέγκο.

Επέλεξε δηλαδή ενσυνείδητα ένα στυλ παιχνιδιού που δεν αρέσει, δεν είναι ελκυστικό στο μάτι, δεν ταιριάζει στον Άρη (αυτές οι τυφλές απομακρύνσεις της μπάλας για παράδειγμα) αλλά χθες ήταν αναγκαίο-κακό. Και δούλεψε. Ο Άρης βρήκε ένα γρήγορο γκολ χάρη στην ποιότητα του Γκάμα και ταυτόχρονα την αυτοπεποίθηση να υπερασπιστεί το τακτικό πλάνο δίχως να παρεκκλίνει κανείς από αυτό. Με ορθολογικές επιλογές προσώπων στην ενδεκάδα και όχι αλχημείες. Ρίσκαρε δίνοντας πολλά ελεύθερα μέτρα στον αντίπαλο αλλά αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί των Ρόζ, Ντάτκοβιτς αφού ο Βόλος αναγκάστηκε να πάει σε γεμίσματα που εξουδετερώνονταν εύκολα.

Η χθεσινή απλή στη λογική της αλλά ορθή τακτική προσέγγιση δείχνει όμως και πόσο αδούλευτη είναι η ομάδα επιθετικά ενώ δεν της λείπει η ποιότητα μπροστά. Σίγουρα όμως μια ομάδα όπως ο Άρης δεν μπορεί να έχει αυτό τον ρόλο σε παιχνίδια ιδίως με μικρομεσαίες ομάδες. Την Κυριακή με τα Γιάννινα στο γήπεδό του θα χρειαστεί ναι φτιάξει αυτός παιχνίδι και χθες έδειξε ξανά ότι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση. Φανερώνει πόσο λάθος αποδείχθηκε η παραμονή του Ένινγκ στον πάγκο αλλά και πόση δουλειά έχει ο Άκης Μάντζιος που γέμισε από σημειώσεις παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον άμεσο συνεργάτη του.

Το θετικό για αυτόν ότι ξεκινάει με την ομάδα πρώτη με δυο στα δυο και ένα ματς στα μέτρα του για να ξεκινήσει κι αυτός με το δεξί. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον έλληνα τεχνικό. Θα συναντήσει δυσκολίες, αμφισβήτηση και μια ομάδα με πολλές αγωνιστικές ανορθογραφίες. Για τις οποίες όμως δεν ευθύνεται αυτός, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα του δώσουν το άλλοθι του κόσμου. 

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν και μια υπενθύμιση ότι ο Σάκιτς μπορεί να κάνει πράγματα. Επιθετικά δεν τον είδαμε ακόμη, αλλά αμυντικά ήταν καταλυτικός καθώς είχε να αντιμετωπίσει δυο ατού του Βόλου. Τα ανεβάσματα του Φεράρι και τον δραστήριο Περέα. Ανταποκρίθηκε βγάζοντας αντίδραση και περίσσιο πάθος. Από κοντά και ο Μπερτόλιο που για τρίτο ματς ήταν σταθερός και με πολλές βοήθειες χθες στον Γκάνεα.

Για τον Γκάμα τι να πεις. Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ποιότητα, ευφυΐα, ποδοσφαιρικό μυαλό. Έχει ήδη τρία γκολ αλλά θα πρέπει να πάρει βοήθειες στο σκοράρισμα κι από τους υπόλοιπους. Εκείνος που στο ξεκίνημα δείχνει έξω από τα νερά του είναι ο Φετφατζίδης. Σε χαμηλές πτήσεις για τρίτο σερί παιχνίδι. Τι φταίει το ξέρει πρώτα και καλύτερα ο ίδιος. Αν ενεργοποιηθεί και αυτός ο Άρης θα κάνει αίσθηση επιθετικά με την έλευση και του Ματέο που είναι ιδανικός στο να ανοίγει άμυνες. 

ΥΓ. Δεν θα ασχοληθώ με τις διαμαρτυρίες του Βόλου γιατί είναι τόσο ξεκάθαρη η παράβαση στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε που χάνει την αξία του. Θα αναρωτηθώ όμως κάτι. Δίχως VAR δηλαδή αυτό το γκολ θα μετρούσε κανονικά; Όπως τον παλιό καλό καιρό όπου μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;

Κέρδισε χρόνο και ηρεμία αλλά θέλει πολλή δουλειά
EVENTS