MENU

Μετά την ψυχρολουσία της πρώτης αγωνιστικής με την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο, ο Ατρόμητος επανήλθε στις καλές εμφανίσεις της προετοιμασίας, πήρε τον βαθμό από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μάλιστα, θα μπορούσε να είχε φύγει ακόμα και με το τρίποντο.

Ο Νταμίρ Κάναντι, όπως και στο ματς με τον Βόλο παρέταξε την ομάδα του και πάλι με σχηματισμό 3-5-2, μόνο που αυτή τη φορά, ο Ατρόμητος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς τακτικής. Άφησε την κατοχή στον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, με τις μπαλιές του Ραμπέγιο στους ταχύτατους Γιακουμάκη και Μανούσο.

Στο πρώτο μέρος οι Περιστεριώτες δεν ήταν απειλητικοί και αρκέστηκαν κυρίως στο να μην δεχθούν φάσεις από τον ΠΑΟΚ, κάτι που το πέτυχαν ως έναν μεγάλο βαθμό. Στην επανάληψη και όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ατρόμητος ανέβαινε ψυχολογικά, έβγαλε επιθετικές αρετές στο παιχνίδι του, το transition λειτούργησε, όμως φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη ενός ικανού επιθετικού.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα και ο Κάναντι βλέποντας το πρόβλημα αποφάσισε να φρεσκάρει την επίθεσή του. Ότι δεν κατάφερε ο Γιακουμάκης σε δύο περιπτώσεις και ο Κιβρακίδης (δοκάρι), το έκανε ο Ενσικουλού λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Μιχάι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το τελικό 1-1 δεν είναι υπερβολή ότι αδικεί την ομάδα του Περιστερίου που θα μπορούσε να έχει προηγηθεί και να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς, αν είχε μια ποιοτικότερη και πιο αποτελεσματική λύση στην κορυφή της επίθεσης. Πρόβλημα που το έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι του Ατρομήτου και έχουν ρίξει εκεί το μεταγραφικό βάρος τους τις τελευταίες μέρες.

Ο Ατρόμητος έβγαλε χαρακτήρα στην Τούμπα, εμφάνισε στοιχεία ομάδας Κάναντι και έδειξε ότι σε τέτοιου είδους ματς θα είναι ανταγωνιστικός. Σε ματς που θα περιμένει τον αντίπαλο, θα του δίνει χώρο στο μισό του γηπέδου και θα προσπαθεί να «κλέβει» μπάλες για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του στην κόντρα. Το πρόβλημα είναι όταν θα πρέπει να συμπεριφερθεί στο παιχνίδι του, όπως ο χθεσινός ΠΑΟΚ. Δηλαδή, σε ματς μέσα στην έδρα του με αντιπάλους ίδιας δυναμικότητας ή υποδεέστερες που θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να κάνει παιχνίδι, να παράγει φάσεις και να τις τελειώνει αποτελεσματικά.

Ήδη οι Περιστεριώτες «έφαγαν» το πρώτο χαστούκι από τον Βόλο, οπότε ο Κάναντι έχει πάρει μια γεύση για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο οι αντίπαλοί του μέσα στο Περιστέρι. Η επιστροφή των Ρισβάνη και Γκαλβάο στο κέντρο της άμυνας σίγουρα θα του προσφέρουν έξτρα λύσεις, όπως και η επικείμενη απόκτηση ενός ικανού φορ. Ο Αυστριακός τεχνικός εξάλλου, έχει δείξει ότι δεν κάθεται στα αυγά του, το ψάχνει διαρκώς και δεν διστάζει να δοκιμάζει και να αλλάζει πράγματα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Σε τέτοια ματς ο Ατρόμητος θα είναι ανταγωνιστικός
EVENTS