MENU

 

·        Η Βόλφσμπουργκ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, όμως μακριά από την κατηγορία ομάδας που θα σε κερδίσει με το που θα παρουσιαστεί στο γήπεδο λόγω φανέλας. Αλλά ας περάσουν αυτοί τους Ουκρανούς και κυρίως ας περάσει η ΑΕΚ την Σεντ Γκάλεν και μετά βλέπουμε. Σίγουρα δεν είναι καλά τα πράγματα και με βάση τις τρεις πιθανότητες που είχαμε πριν την κλήρωση, πήραμε πάλι την χειρότερη. Όπως πέρσι με την Τράμπζονσπορ. Που τελικά αποδείχθηκε πως μπορούσε να την περάσει …

·        Η αλήθεια είναι πως δεν μας βρίσκει και αυτή η εξέλιξη σε περίοδο που η αυτοπεποίθηση και η πίστη στην ομάδα είναι στα ύψη, αλλά κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή. Όπως έγινε με την Μπριζ πριν τρία χρόνια. Μπορεί στην συνέχεια να εξελίχθηκε στην καλύτερη ΑΕΚ από το 2015 και μετά, αλλά μέχρι την βραδιά της πρόκρισης με την Μπριζ, λίγος σεβασμός υπήρχε και για εκείνη την ομάδα, κυρίως από τους οπαδούς της. Μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι χειρότεροι εχθροί της.

·        Να θυμίσω πως παραμονές του ματς με την Μπριζ στην Αθήνα, είχε στην ουσία παρθεί και η απόφαση αλλαγής τεχνικού διευθυντή. Με αποτελέσματα που τα ζήσαμε αρκετά μετά. Για να θυμηθούμε πως ήταν η κατάσταση, γιατί το έχουμε ξεχάσει. Νεύρα τότε ο Μελισσανίδης, νεύρα ο Χιμένεθ που γκρίνιαζε για τα πάντα. Πήρε την μεγάλη πρόκριση η ΑΕΚ απέναντι σε ομάδα με πενταπλάσιο μπάτζετ και κυρίαρχη στο Βέλγιο τα τελευταία χρόνια (περίπατο το πήρε το πρωτάθλημα μετά) και όλα άλλαξαν από πλευράς ψυχολογίας. Βέβαια τρεις μέρες μετά έφερε ισοπαλία στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά για την ΑΕΚ μιλάμε.

·        Πάντως η ΑΕΚ δεν είναι σε φάση που μπορεί να κοιτάει ακόμη πολύ μακριά. Είναι στην φάση που το επόμενο ματς είναι όλη η χρονιά και για κάμποσο καιρό έτσι θα είναι. Τώρα να μιλάω για την Βόλφσμπουργκ ή την Ντέσνα, πριν ένα ματς στο Αγρίνιο που δεν σε παίρνει να αφήσεις τίποτα απ’ όλες τις απόψεις, δεν μου κάθεται.  Και να έχεις και την Σεντ Γκάλεν. Πάμε σιγά σιγά και βλέπουμε. Γιατί μη ξεχνάμε πως αύριο η ΑΕΚ ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμη και με έναν από τους Μπότο ή Μαχαίρα. Είμαστε λίγο περίεργα.

·        Βέβαια αυτό που φέρνει μεγάλο προβληματισμό από το πολύ δύσκολο μονοπάτι για τους ομίλους που μας πρόκυψε, έχει να κάνει με το οικονομικό. Η ΑΕΚ προέρχεται από μια σεζόν που δεν είχε ευρωπαϊκά έσοδα, έσκασε η ζημιά από τον Covid -19 όπως για όλους, δεν έχει και διαρκείας φέτος. Νομίζω η μεγαλύτερη πίεση εκεί είναι, στο οικονομικό. Κι αυτό είναι το πιο άσχημο που σου προκύπτει από μια κλήρωση με δύσκολο αντίπαλο. Ωστόσο όλους τους τελευταίους μήνες η ομάδα ζούσε με την επίγνωση πως οι πιθανότητες για μια δύσκολη κλήρωση στα play offs του Europa League, ήταν πολλές. Ανοίχτηκε αρκετά στο οικονομικό ήδη (γύρω στα 4,5  εκατομμύρια μόνο για αγορές ως τώρα), αλλά δεν το έκανε με την σιγουριά του Europa League.

·        Βαστάτε όμως λίγο. Πρώτον έχεις το ματς του «Ιανού» στο Αγρίνιο, δεύτερον έχεις την Σεντ Γκάλεν και τρίτον, δεν είναι καμιά ομάδα …υπεράνω γκέλας στην Ευρώπη η Βόλφσμπουργκ. Το λέω και για το ματς που έχουν αυτοί για να φτάσουν play offs. Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πρώτον να φτάσει να παίξει την 1η Οκτωβρίου, άρα μια νίκη στην Ελβετία. Και δεύτερον να έχει κι άλλες δύο με Παναιτωλικό και Λαμία ως τότε. Τότε βλέπουμε τι θα κάνουμε και με ποιον θα παίξουμε …

 

 

Να μην την πατήσουμε σε Αγρίνιο κι Ελβετία κι έχει o Θεός…
EVENTS