MENU

Ήμουν πεπεισμένος και το τόνιζα σε κάθε ευκαιρία. Ο τίτλος του αουτσάιντερ, ταίριαζε απόλυτα στον ΠΑΟΚ στην κόντρα με την Μπενφίκα.

Ως όφειλε να κάνει ο ασπρόμαυρος οργανισμός παραχώρησε χωρίς συζήτηση τον τίτλο του φαβορί στους Πορτογάλους και τους φόρτωσε με το άγχος που έχουν οι ομάδες όταν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να κερδίζουν ένα παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ κάθισε στην άκρη και μελέτησε το παιχνίδι αφήνοντας τους αντιπάλους του να απολαμβάνουν την θεωρητική και ουσιαστική τους ανωτερότητα.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό για την Μπενφίκα και ιστορικό για την ομάδα του Αμπελ Φερειρα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα ποδοσφαιρικό άθλο. Πέτυχε το ακατόρθωτο, αν υπάρχει ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο και την ζωή.

Προπονητής και παίκτες πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και το αποτέλεσμα το είδαμε το βράδυ της Τρίτης στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ θωράκισε την άμυνα του και με παιχνίδι υπομονής, άφησε χώρους στην Μπενφίκα για να κινείται ανούσια, υποχρεώνοντας παράλληλα τους αντιπάλους του να καταναλώνουν τις δυνάμεις τους, για να πατήσει το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το σχέδιο είχε απόλυτη επιτυχία. Το άγχος και η κούραση από την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, προκάλεσαν προβλήματα στην Μπενφίκα που ο Δικέφαλος φρόντισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

Οι δυο ιστορικές κούρσες του Γιαννούλης μετατράπηκαν σε γκολ και ο ΠΑΟΚ απογειώθηκε.

Η επιτυχία έχει ιστορικό χαρακτήρα αν αναλογιστούμε την ομάδα που είχε απέναντι του ο Δικέφαλος. Η Μπενφίκα των 400.000.000 ευρώ, θα μένει στο EUROPA LEAGUE γιατί ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προέλαση του!

Έχοντας πετάξει εκτός την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να επαναλάβει το ίδιο με την Κράσνονταρ και να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του μια θέση στα χρυσά αστέρα του Champions League.

Τώρα όμως, αρχίζουν τα δύσκολα. Τα 2/3 της δουλειάς μπορεί να έγιναν, απομένει όμως το τελευταίο και ίσως πιο δύσκολο κομμάτι. Να αποκλείσει δηλαδή τους Ρώσους που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η Κράσνονταρ δεν είναι Μπεσίκτας. Ούτε Μπενφίκα είναι φυσικά. Είναι μια αθλητική ομάδα με δίψα για διάκριση και αρκετά μεγάλο οικονομικό bonus για παίκτες και τεχνική ηγεσία, σε περίπτωση που καταφέρει να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους.

Κίνητρο έχουν και οι δυο ομάδες. Η διαφορά τους είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήγε πολλές φορές μέχρι την βρύση αλλά δεν κατάφερε να γευτεί το δροσερό της νερό, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κάποιο προβάδισμα ή αβαντάζ ο Δικέφαλος.

Θεωρώ ότι οι πιθανότητες για τις δυο ομάδες είναι μοιρασμένες. Ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με ένα μικρό ίσως προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, που έχει τη ρεβάνς στην έδρα του.

Η αποστολή του ασπρόμαυρου οργανισμού θα στεφθεί με επιτυχία αν αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ όπως αντιμετώπισε τους δυο προηγούμενους αντιπάλους του. Με απόλυτη συγκέντρωση και πειθαρχία που αποτέλεσαν τα μεγάλα όπλα της ομάδας του Αμπελ Φερέιρα στις δυο προηγούμενες προκρίσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκε ο ΠΑΟΚ τόσο κοντά στην επίτευξη του ανεκπλήρωτου στόχου. Το 2018 κατέγραψε μια καταπληκτική πορεία πετώντας εκτός της Βασιλεία και την Σπάρτακ Μόσχας αλλά βρήκε μπροστά στα play off, την Μπενφίκα.

Τώρα το τελευταίο εμπόδιο είναι η Κράσνονταρ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαθήριο. Σίγουρα όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ίδια - αν όχι μεγαλύτερη - σοβαρότητα που αντιμετωπίστηκαν η Μπεσίκτας και η Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στο κατώφλι ιστορικών στιγμών και από τον ίδιο θα εξαρτηθεί αν θα της ζήσει ή όχι.

Στο μέτωπο των μεταγραφών, ο Ρέμπε συνεχίζει το… βιολί του. Πιστός στο πλάνο που έχει καταστρώσει σε συνεργασία με τον Φερέιρα και τον ιδιοκτήτη, πουλάει στις καλύτερες τιμές, ανανεώνει τους παίκτες με προοπτική και αναζητά τον ιδανικό φορ και τον κατάλληλο παίκτη για τα δεξιά. Η υπόθεση του φορ είναι θέμα ωρών να τελειώσει θετικά ενώ για τον παίκτη που θα έρθει για την δεξιά πτέρυγα, θα έλεγα ότι είναι θέμα ημερών.

Το πάρε δώσε δεν θα τελειώσει με τους δυο αυτούς παίκτες. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου (5 Οκτωβρίου), τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ότι μπορεί να πουληθεί θα πουληθεί και θα αντικατασταθεί. Και όποιοι πρέπει να ανανεώσουν θα ανανεώσουν καθώς όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί όποιος νιώθει από μπάλα, δεν χτίζεται ο ΠΑΟΚ της περιόδου 2020 – 2021 αλλά ο ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στο κατώφλι ιστορικών στιγμών
EVENTS