MENU

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ, προετοιμάζεται αγωνιστικά και οργανωτικά για τις υποχρεώσεις της νέας περιόδου. Η κλήρωση έφερε αντίπαλο την Μπεσίκτας δημιουργώντας ένα ζευγάρι ιδιαιτεροτήτων, με δεδομένη την κρίση μεταξύ των δυο χωρών.

Μιλώντας καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν είναι κακή κλήρωση με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα των Τούρκων και το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε φάση αναστύλωσης, έχοντας χάσει βασικά στελέχη της.

Το ζήτημα είναι πως και ο ΠΑΟΚ, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η εικόνα του φιλικού αγώνα με τον Ατρόμητο, έδειξε αδυναμίες που δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να μην προβληματίσουν τους υπεύθυνους.

Το πρόβλημα στο γκολ, είναι ορατό και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Ακπομ και Σφιντέσκι δεν είναι σε καλό φεγγάρι και μένει ο Κούτσιας που σε ηλικία 16 ετών (ανεξάρτητα από τις αναμφισβήτητες ικανότητες του και την εξέλιξη που θα παρουσιάσει) δεν είναι... όπλο, που μπορείς να στηριχθείς για ένα παιχνίδι με διακύβευμα δέκα εκατομυρίων ευρώ.

Το δεύτερο πρόβλημα το εντοπίζω στην μεσαία γραμμή. Ο Σβαμπ είναι μια σοβαρή προσθήκη που θεωρώ σίγουρο πως θα καταγραφεί ως θετική κίνηση. Ωστόσο λείπει η ταχύτητα από την ανάπτυξη αν μάλιστα υποθέσουμε ότι ο Φερέιρα θα επιλέξει το 3-4-3 ή τις παραλλαγές του με άξονα τους 3 αμυντικούς.

Η επιστροφή του Πέλκα σαφώς θα προσφέρει ενέργεια και ένταση αλλά, δεν είναι αρκετή για να λύσει το σύνολο των προβλημάτων. Αν δεν ενισχυθεί η ομάδα, η πρόκριση θα παιχτεί σε ζαριά που μπορεί να βγει, μπορεί και όχι.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι με την Μπεσίκτας αλλά... θαύματα, δεν μπορούν να γίνουν. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το ερώτημα είναι αν μπορεί το επιθετικό πρόβλημα, να λυθεί εκ των έσω σε περίπτωση που δεν αποκτηθεί άμεσα φορ, θα απαντηθεί σε 15 μέρες.

Οι υπόλοιπες κινήσεις θα προγραμματιστούν, αφού ξεκαθαρίσει το ρόστερ και υπάρξει οριστική εξέλιξη με τις υποθέσεις Βιεϊρίνια, Μάτος, Βέρνμπλουμ.

Αυτό που επίσης αναμένει ο Ρέμπε πριν κινήσει τα νήματα για προσθήκες στο ρόστερ, είναι τις εισηγήσεις του προπονητής για τους νεαρούς παίκτες που έχει στην προετοιμασία ο Φερέιρα (Κούτσια, Διαμαντή, Τσαούση, Τσιγγάρα).

Η απόκτηση του νεαρού Γεωργιανού, Νίκα Νίκουα, αποτελεί επένδυση προς την σωστή κατεύθυνση χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν μπορεί να προσφέρει βοήθεια άμεσα στην ομάδα.

Θεωρώ υποχρέωση μου να αναφερθώ σήμερα και στο μπάσκετ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγέννηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Το φιλότιμο και η αγάπη του Θανάση Χατζόπουλου, για τον ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ, του υπαγόρευσαν να πάρει την απόφαση να αποτολμήσει να ασχοληθεί ενεργά με την ΚΑΕ΅.

Δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια αποτελούσε αιμοδότη του τμήματος μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να σταθεί όρθιο σε δύσκολες στιγμές. Τώρα πλέον, παρέα με τον Βασίλη Τριλυράκη, δεν διστάζει να ηγηθεί διοικητικά, ίσως στην πιο δύσκολη χρονιά.

Η προσπάθεια να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα ενώ παράλληλα πρέπει να «καθαρίσει», εκκρεμότητες, λάθη και «αμαρτίες» του παρελθόντος, του δίνουν τον τίτλο του «κασκαντέρ» σε μια αποστολή που μοιάζει απίθανο να έχει επιτυχία.

Όταν υπάρχουν όμως στοιχεία όπως η «τρέλα», η ανιδιοτελής αγάπη για την ομάδα και φυσικά οικονομική δυνατότητα, όλα μπορούν να συμβούν. Η απόφαση να ηγηθεί διοικητικά του τμήματος μπάσκετ, είναι ίσως η τελευταία σοβαρή προσπάθεια σωτηρίας του τμήματος.

Αυτός είναι ένα σοβαρός λόγος για να σταθούν στο πλευρό του, όσοι αγαπούν το μπάσκετ αλλά και τον ΠΑΟΚ. Χατζόπουλος και Τριλυράκης δεν έβγαλαν δίσκο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα διαχειριστούν. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Κώστα Αμοιρίδη (δεν αρνήθηκε ποτέ βοήθεια σε κανένα τμήμα και αποτελεί τον μεγαλύτερο αιμοδότη του ΑΣ ΠΑΟΚ), και τις δικές τους δυνάμεις, ξεκίνησαν την επιχείρηση σωτηρίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Αξίζουν –ο ΠΑΟΚ αξίζει- την βοήθεια όσων θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία σε ένα από τμήματα του συλλόγου που έφεραν εγχώριους και ευρωπαικούς τίτλους στον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Καλή η κλήρωση, αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος!
EVENTS