MENU

Δεν είναι πια μία υποψία. Είναι βεβαιότητα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει ό,τι μπορεί για να «καπελώσει» την -ομολογουμένως- πολύ καλή ομάδα που έχει φτιάξει. Κάνει ό,τι μπορεί για να αδικήσει την προσπάθεια της. Κάνει ό,τι μπορεί για να την μικρύνει στα μάτια του κόσμου. Κάνει ό,τι μπορεί για να την κάνει αντιπαθή με τον τρόπο που χειρίζεται τις ήττες, τις στραβές, τις αποτυχίες. 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε κάτι παραπάνω από καλά στο «Μολινό», αγωνίστηκε με θάρρος, με ποιότητα, περιόρισε την Γουλβς σε παθητικό ρόλο, όμως αποκλείστηκε γιατί… έτσι είναι η μπάλα. Πολλές φορές ακόμα κι όταν είσαι καλύτερος δεν κερδίζεις.

Την ώρα λοιπόν που οι παίκτες των ερυθρόλευκων κατέθεσαν ποιότητα στο χορτάρι, η διοίκηση του για μία ακόμα φορά κατάφερε να σταθεί κατώτερη των περιστάσεων. Κατάφερε να εκχυδαΐσει την διοργάνωση του Europa League. Να μιλήσει δημόσια και θεσμικά με… καφενειακό ύφος. Να επιδοθεί στο αγαπημένο της κυνήγι φαντασμάτων, κάθε φορά που δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός.

Τι ακούσαμε από το στόμα του μέχρι πριν 1,5 χρόνο μειλίχιου Διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Νίκου Γαβαλά;

Πως η διοργάνωση ενός παιχνιδιού Europa League και οι συνθήκες διεξαγωγή του θύμιζαν τοπικά και ερασιτεχνικά! 

Πως δεν υπήρχαν μπάλες για να εκτελεστούν τα πλάγια άουτ.

Πως για όλα φταίει ο κακός διαιτητής και η δόλια ΟΥΕΦΑ από την οποία ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για τις επιλογές της εντός (!) κι εκτός συνόρων!

Αν δεν ήξερες τι είχε συμβεί θα νόμιζες ότι ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Προοδευτική στον Κορυδαλλό κι όχι μια ομάδα της Premier League, που τέτοιες πρακτικές της είναι παντελώς άγνωστες. 

Στην πραγματικότητα, αυτές οι δηλώσεις που εξέφρασαν τη διοίκηση (εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι ο Γαβαλάς πήρε πρωτοβουλία και βγήκε μπροστά σε μικρόφωνα) δεν είναι τίποτα άλλο από τα όσα υποστήριζε ο επίσημος Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι στον Βόλο και το ακυρωθέν γκολ του Σουντανί, το οποίο όπως αποδείχθηκε ορθώς ακυρώθηκε. Απλώς, το ύφος είναι λιγάκι πιο… κουστουμέ, διότι εδώ είναι Ευρώπη, δεν μας παίρνει να τα πούμε «χύμα και τσουβαλάτα».

Μπορεί να θέλαμε να πούμε ότι «το Europa League είναι στημένο», όπως είπαμε με την επίσημη ανακοίνωση μας για την Super League αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού στον Βόλο, αλλά δεν κάνει να χρησιμοποιήσουμε τέτοιες εκφράσεις. Η UEFA τιμωρεί δεν είναι Ελλάδα.

Μπορεί να θέλαμε να πούμε ότι «θέλουμε την παραίτηση του Τσέφεριν» και πως «πρέπει να φύγουν τα ποδοσφαιρικά περιττώματα από τα γραφεία της Νιόν», αλλά ούτε αυτό μας παίρνει. Ας το πούμε κομψά, ας εκφράσουμε με πιο ήπιο τρόπο την… ενόχληση μας.

Μπορεί να θέλουμε να πούμε πως: «Μαρτσίνιακ τράβα σπίτι σου και κρέμασε την σφυρίχτρα σου», αλλά θα το εκφράσουμε με κόσμιο τρόπο, εκφράζοντας τον προβληματισμό μας για την απόδοση του και τον πειθαρχικό του έλεγχο.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι προβλέψιμη στις αντιδράσεις της και πως λειτουργεί με το θυμικό. Χωρίς να φιλτράρει τα γεγονότα, χωρίς να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, ξεκινάει άμεσα τις άναρθρες κραυγές, που λειτουργούν σαν αυτογκόλ για την δημόσια εικόνα της.

Αντί να εστιάσει στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, που είχε όμορφες και ιστορικές στιγμές, η διοίκηση του επέλεξε να δώσει έμφαση στην διαιτησία, στην κακή UEFA, να μειώσει την Γουλβς, χαρακτηρίζοντας την ομάδα με οργάνωση τοπικού πρωταθλήματος! 

Μέχρι που συνέδεσε στο τέλος των δηλώσεων του ο Γαβαλάς, που έχει μείνει στην ιστορία για την χρόνια αφωνία του κρατώντας το μικρόφωνο του Σάββα Θεοδωρίδη, τις διαιτησίες της UEFA με τα όσα συμβαίνουν εντός των συνόρων. Τι συνέβη; Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Να κάνεις τον σταυρό σου δηλαδή τι έχουν πάθει αυτοί οι άνθρωποι...  

Με άλλα λόγια; Κατάφερε το ακατόρθωτο. Μείωσε την σημαντική φετινή πορεία του Ολυμπιακού και μία ακόμα αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, επί ενός σπουδαίου αντιπάλου. 

Κυνήγι φαντασμάτων, κυνήγι μαγισσών, τοξικότητα, φανταστικοί εχθροί, καφενειακό ύφος. Όχι, αυτός ο όμορφος εντός γηπέδου Ολυμπιακός, δεν αξίζει στην διοίκηση του. Ο εντός γηπέδου Ολυμπιακούς, την έχει ξεπεράσει προ πολλού, η διοίκηση του αγκομαχάει να τον προλάβει, μα δεν μπορεί. Η διαφορά επιπέδου είναι πια χαoτική. Και σοκαριστική…

«Στημένο το Europa League, Προοδευτική η Γουλβς»!
EVENTS