MENU

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά.  Συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Αναφέρομαι στην Πανδημία που έχει φέρει παρενέργειες στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και ήμαστε ασφαλείς.  Η σεζόν είχε έντονα συναισθήματα με ατυχίες και αφέλεια από μέρους μας. Το πρόσημο κρίνω ότι είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες όπως ο αποκλεισμός από την Μόλντε και ο αποκλεισμός από την την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι τον στόχο μας τον πετύχαμε. Ξεκίνησε κάπως άσχημα αλλά βάλαμε στόχο να βγούμε και φέτος στην Ευρώπη και να έχουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Ήμουνα σίγουρος ότι θα πάμε τελικό, δεν τα καταφέραμε αλλά θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά».

Για τις συνέπειες της Πανδημίας στα οικονομικά της ΠΑΕ ο κ. Καρυπίδης τόνισε: «Η Πανδημία μας δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ζημιά. Και έθεσε εκτός τον οικονομικό προγραμματισμό. Ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος από τις άλλες ομάδες. Η ζημιά έφτασε μαζί με την μείωση της NOVA που υπέστη μεγάλες ζημιές, έφτασε κοντά τα 2,5 εκ ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού αλλά με αυξήσεις κεφαλαίου καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να τελειώσει η σεζόν ομαλά. Δεν έφτανε ο Κορωνοϊός ήρθε και το μπαν της ΦΙΦΑ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε τα εγκλήματα προηγούμενων διοικήσεων ύψους 1,2 ευρώ».

Αποκαλυπτικός ήταν στο θέμα των μπαν αναφερόμενος στη στάση των παικτών και της κυβέρνησης τονίζοντας: «Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα. Όλοι εκβίαζαν, ο μόνος ήταν ο Ούμπιδες, οι υπόλοιποι ήξεραν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Η κυβέρνηση προσπάθησε, πίεσε την ΦΙΦΑ αλλά δεν κατάφερε -και αυτό είναι το λυπηρό- να μας βοηθήσει. Εμείς πάμε με το γράμμα του νόμου και πληρώνουμε 1,2 για μια άλλη ΠΑΕ.  Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεραπετρίτη που είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ξέφυγα κάποια στιγμή από την πίεση και την επιθυμία να λύσω το ζήτημα και του ζητώ συγγνώμη».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα των απαγορεύσρων. Αυτή είναι η ΕΠΟ και μάλιστα κατονόμασε και τους άμεσα υπεύθυνους: «Για το μπαν έχει μεγαλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την FIFA και ρωτούσαν που πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της FIFA. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπάρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Ότι θα απαντήσουν στην FIFA και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο. Αυτό όμως για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε, υπάρχει δόλος από πίσω. Και για αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης ο Δαμβάκης. Ήξερα ότι θα πληρωθεί αλλά σε πονάει όταν πληρώνεις ένα τέτοιο ποσό αυτή την περίοδο ειδικά. Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη. Είμαι ο τελευταίος που φταίει. Δεν μπορώ να ακούω να δηλητηριάζουν τον κόσμο, να στρέφουν τον κόσμο εναντίον μου. Δέχομαι την κριτική αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Είμαι 6η χρονιά στον Άρη και έχω κουραστεί τα ίδια και τα ίδια».

Για τον αγωνιστικό προγραμματισμό είπε : «Αφού τελειώσαμε με το μπαν έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας με τον Χαριστέα και τον προπονητή. Συνεχίζουμε με το ίδιο μπάτζετ. Έχουμε ένα κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε και όσοι αγαπούν την ομάδα φάνηκε στα πλει-οφ και θέλω να τους ευχαριστήσω ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να με εκβιάζουν με τρελές απαιτήσεις για να παίξουν στα πλει-οφ. Για αυτό πήγαμε με 11-12 παίκτες. Οτι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε και σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε δυο φορές».

Για τα εισιτήρια διαρκείας είπε: «Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη τη στήριξη του κόσμου γιατί είναι η δύναμή μας. Στον Άρη βάζουμε λεφτά η τηλεόραση, ο κόσμος και ο Καρυπίδης. Δεν υπάρχει κάποιο fund να βάζει λεφτά».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανακατασκευής του Κλεάνθης Βικελίδης: «Για το γήπεδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφτήκαμε την ΓΓΑ, η τεχνική υπηρεσία και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε την Θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η Θύρα 7 και η Θύρα 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρία μας».

Για το αν βοήθησε κανείς άλλος στο θέμα του ban είπε: «Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κανείς. Προσπάθησε η κυβέρνηση, αλλά δεν μπόρεσαν, ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, που άλλαξαν το νόμο για να μη πέσει ο ΠΑΟΚ. Για μένα καλώς το έκαναν, γιατί εμείς με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε, όχι με άλλες ομάδες. Κάποιοι άλλοι δεν βοήθησαν».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξήρε τη στάση παικτών που έβαλαν πλάτη, αλλά καυτηρίασε και άλλους που τήρησαν σκληρή στάση: «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έμειναν και άφησαν τις διακοπές τους για να παίξουν. Κάποιοι άλλοι εκβίαζαν, ακόμα κι αν τους θεωρούσαμε οικογένεια, λόγω του ban και γι’ αυτό μείναμε με 10 και 11 παίκτες, γιατί δεν θέλαμε να πληρώνουμε του χρόνου το κρέας… ψάρι. Ζητήσαμε μια μείωση στα συμβόλαια 15% και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Εμείς ότι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε. Ολα εδώ πληρώνονται. Σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε τουλάχιστον δύο φορές».

Για την επόμενη σεζόν προανήγγειλε λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει λόγω του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε το ίδιο και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε έναν κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε, όσοι δεν μας ενδιέφεραν, τους αφήσαμε. Έχουμε βγάλει τα διαρκείας, ευχαριστούμε και αυτούς που πήραν και αυτούς που θα πάρουν. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του, τους έχουμε ανάγκη. Έχουμε τον κόσμο, το τηλεοπτικό και τον Καρυπίδη. Αυτοί βάζουν λεφτά, κανείς άλλος. Εδώ ακούμε ότι είμαστε διαχειριστές, θα τρελαθούμε κιόλας».

Επίσης, αναλύθηκε και το πλάνο για την ολική ανακαίνιση του «Κλέανθης Βικελίδης»: «Γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο, έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, για να προχωρήσουμε για την ανακατασκευή του γηπέδου. Θα γίνει αυτό σε τρεις φάσεις. Έχουμε επισκεφθεί την ΓΓΑ και το τεχνικό τμήμα και δουλεύουμε για να πάρουμε την αδειοδότηση του γηπέδου και σύντομα θα υπάρξει μια παρουσίαση. Πρώτα θα γκρεμιστεί η θύρα 2 με δυόροφη κερκίδα, μετά τα πέταλα και μετά οι θύρες 7-9. Το έργο θα κοστίσει 30 εκατ. Ευρώ, θα δούμε τι θα πάρουμε από τη περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας».

Για το θέμα Γκαρσία και της φήμες περί συμμαχίας με τον Ολυμπιακό είπε ο κ. Καρυπίδης: «Εγώ πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανείς για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και πολλές φορές οι απόψεις τους ταυτίζονται και μιλούν για συμμαχία Άρη – Ολυμπιακού; Είναι κακό όταν ταυτίζονται οι θέσεις μας; Εγώ δεν το βρίσκω κακό. Πέρσι ψηφίσαμε Λυσάνδρου, ήμασταν απέναντι στον Ολυμπιακό. Εγώ διαφυλάττω τα συμφέροντα του Άρη. Αν μπορούσα να τους πάρω τον Ουάρντα, θα τον έπαιρνα. Με ενδιαφέρει να παίρνω παίκτες καλούς για τον Άρη κι ας είναι από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Γίνεται προσπάθεια να πάρουμε τον Ματέο. Συζητήσαμε με τον Αστέρα, ήταν αρνητικοί, ο παίκτης θέλει να έρθει, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είμαστε σε διαπραγμάτευση».

Καρυπίδης: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ»
EVENTS