MENU

Πολύ σημαντική η είδηση ότι η ΦΙΦΑ χορήγησε αναστολής ενός έτους στον Άρη, διάστημα στο οποίο δεν θα έχει ισχύ η καθολική απαγόρευση μεταγραφών που του είχε επιβληθεί για τον Ντούρμισαϊ. Ανακουφίζει την ομάδα και της επιτρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη άνεση και δίχως την αμφιβολία του… μήπως δεν, που υπήρχε μέχρι να τακτοποιηθούν οι «4» και να μπει σε αναστολή το ban για τον Ντούρμισαϊ. Έχοντας χάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έληγαν και έχοντας αποφασίσει να αλλάξει πολλά πράγματα στο αγωνιστικό, ήταν αναγκαίο να βρει λύση με τα ban ώστε να υλοποιηθεί το πλάνο.

Ποιο είναι αυτό και τι πρέπει να γίνει από σήμερα και τις επόμενες μέρες; Πολλά είναι η αλήθεια και τώρα θα φανεί η προεργασία που είχε γίνει και ο καλός συντονισμός Καρυπίδη, Χαριστέα, προπονητή, σκάουτινγκ ώστε οι προσθήκες να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά γιατί είναι απαραίτητο να έχει ο Ενινγκ στις 13 Αυγούστου που θα πάρει την ομάδα στο βουνό, ένα μεγάλο μέρος του βασικού κορμού μαζί του. Γρήγορα θα γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις (Σάκιτς, Χατζισαφί, Μπερτόλιο, Ματέο) αλλά την διαφορά θα την κάνουν οι τρεις παίκτες που θα επιλεγούν για την ραχοκοκαλιά κάθε ομάδας. Τον κεντρικό αμυντικό, τον χαφ και τον σέντερ φορ. Τον λεγόμενο κεντρικό άξονα.

Οι τρεις αυτοί λογικά θα είναι υψηλού επιπέδου. Προφανώς και οι πιο… αλμυροί. Δίπλα τους θα έρθουν να… κουμπώσουν οι κινήσεις που θα προσφέρουν επάρκεια επιλογών σε όλες τις θέσεις. Πόσοι ακριβώς θα είναι αυτοί θα εξαρτηθεί από ακόμη δυο παράγοντες. Τις ανανεώσεις και τις πιθανές αποχωρήσεις. Αν παραμείνουν δηλαδή Ματίγια, Κουέστα, Σόουζα (πιο δύσκολο του Γκάμα) και αν έρθει συμφέρουσα πρόταση για κάποιον από τους Φετφατζίδη, Σάσα και Ροζ). Η αναστολή δίνει την δυνατότητα στο club να ανεβάσει και τους πιο ελπιδοφόρους από τους «μικρούς» των ομάδων υποδομής με πρώτο και καλύτερο τον Πάνο Σενγκέργκη, τον αριστερό μπακ για τον οποίο ο Ενινγκ μιλάει με τα καλύτερα λόγια.

Άφησα για το τέλος κάτι επίσης πολύ σημαντικό που κερδίζει ο Άρης με την αναστολή. Την άνεση του χρόνου να αντιμετωπίσει με μεθοδικότητα όλες τις άλλες υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες στη ΦΙΦΑ από ποδοσφαιριστές της πρώην ΠΑΕ Άρης που εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή στην νομολογία της ΦΙΦΑ, ανοίγουν και πάλι τη διαδικασία.

Να δομήσει όσο καλύτερα μπορεί την υπερασπιστική του γραμμή στις πειθαρχικές ή στο CAS ώστε να μην επιτρέψει να ξηλωθεί κι άλλο το πουλόβερ. Την ίδια άνεση χρόνου έχει και η κυβέρνηση που μπορεί πλέον να βάλει ένα τέλος σε όλον αυτό τον παραλογισμό που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες. Έχει απευθείας επαφές με την ΟΥΕΦΑ, έχει στην φαρέτρα της την καλή στάση που επέδειξε ο Άρης πληρώνοντας τους τέσσερις που είχαν αμετάκλητες αποφάσεις και οφείλει να συνδράμει στην οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Πήρε ανάσα και συνεχίζει
EVENTS