MENU

Ενα υπέρογκο ποσό, που φτάνει τουλάχιστον τα 12 εκατ. ευρώ απαιτείται για να γίνει το Παγκρήτιο επιπέδου Conference League, με τον Χέρμπερτ Χούμπελ να ζητάει τη ματαίωση της ελληνικής υποψηφιότητας. 

Το SDNA σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες ότι η υποψηφιότητα του Παγκρητίου για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League το 2022 ή το 2023 οδεύει προς απόσυρση μετά από όσα αποκαλύφθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. 

Την πρόταση περί απόσυρση έκανε ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αλέξης Δέδεις, διότι όπως είπε, ούτε τα έργα στο Παγκρήτιο έχουν προχωρήσει, ούτε χρήματα υπάρχουν και ούτε η οργανωτική επιτροπή έχει συσταθεί λόγω της κόντρας μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και της ΕΠΣ Ηρακλείου. Ακόμη ο Δέδες έκανε και μια αποκάλυψη. Ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του δήμου Ηρακλείου που αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητάει το χώρο που προορίζεται και την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών μέσων (βαν κλπ) για να τον μετατρέψει σε γήπεδο τένις, ενώ γνωρίζει ότι προορίζεται για άλλη χρήση στο φάκελο υποψηφιότητας.

Ένα σημείο πάντως στο οποίο αξίζει ιδιαίτερα να σταθούμε, αφορά στο πολύ υψηλό κόστος που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία ζητάει ως προϋπόθεση η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για μία τέτοια διοργάνωση. To SDNA αποκαλύπτει την έκθεση του Δήμου Ηρακλείου, από την οποία φαίνεται πως χρειάζονται τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ για να γίνουν τα εν λόγω έργα! 

Τουρνικέ του γηπέδου, δυτικό στέγαστρο σταδίου, sky boxes, εξέδρες για τις κάμερες, δεύτερο control room για την ασφάλεια του γηπέδου, power system, αγωνιστικός φωτισμός και φωτισμός γηπέδου, σύστημα IPTV. Αυτά είναι μερικά μόνο εκ των πιο σημαντικών από όσα αναφέρονται στην έκθεση, ενώ υπάρχουν και μη κοστολογημένα έργα που πρέπει να γίνουν. 

Μόνο για την κατασκευή του Δυτικού Στεγάστρου μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έκθεση, χρειάζονται από 6,5 ως 7,5 εκατ. ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που αποκαλύπτουμε παρακάτω! 

Είναι προφανές βέβαια ότι τα χρήματα αυτά δεν θα τα έδινε η UEFA, ούτε φυσικά πρόκειται να τα διαθέσει η ΕΠΟ. Άρα, εφόσον προχωρούσαν τα έργα, θα γίνονταν με τη συνδρομή της Πολιτείας. Εν καιρώ δηλαδή μίας πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει τη χώρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, θα καλούνταν τα δημόσια ταμεία να διαθέσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για γήπεδο που χρησιμοποιεί ομάδα της Superleague 2, το οποίο... όλως τυχαίως βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Αθλητισμού! 

Το είχε... ξεκόψει ο Χούμπελ! 

Σε μία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, είχε συζητηθεί ξανά το θέμα της υποψηφιότητας του Παγκρητίου για τον τελικό του  Europa Conference League (2022 ή 2023) και τότε είχαν προκληθεί ξανά αντιδράσεις. 

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Documento”, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, είχε αναφέρει ότι: “Μιλάμε για ένα γήπεδο που είναι παρατημένο εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε τόσα λεφτά, αφήστε που δεν τα έχουμε. Και όλα αυτά για να ικανοποιήσει κάποιος τη ματαιοδοξία του”. 

Στη συνέχει, δε, είχε πάρει τον λόγο ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, που ήταν ακόμη πιο δηκτικός: “Παρότι είμαι ξένος και δεν μου πέφτει λόγος, νομίζω ότι ο κ.Γκαγκάτσης μίλησε σωστά. Έχετε άλλα προβλήματα πιο σοβαρά να αντιμετωπίσετε, ενώ δεν υπάρχουν και χρήματα. Είναι γελοίο ακόμη και να το συζητάμε. Ματαιώστε το”, ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Υποψήφια η... “Αγιά Σοφιά”! 

Το γεγονός πάντως της πιθανότατης απόσυρσης της υποψηφιότητας του “Παγκρητίου”, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εν τέλει η Ελλάδα τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, σύμβουλοι της ΕΠΟ έχουν προτείνει να διατηρηθεί η υποψηφιότητα που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά να δηλωθεί άλλο γήπεδο και κατά 99,99% θα είναι η υπό κατασκευή, “Αγιά Σοφιά”, δηλαδή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο η Ένωση θα μπει την επόμενη χρονιά!

 

 

 

Κονδύλι 12 εκατ. ευρώ απαιτείται για το Παγκρήτιο! - Χούμπελ: «Γελοίο να το συζητάμε»
EVENTS