MENU

Το Ειρηνοδικείο έβαλε «στοπ» σε πρόωρες εκλογές και ο Ολυμπιακός που χαρακτήρισε πρόσφατα την ΕΠΟ «ντροπή του ποδοσφαίρου» υποστήριξε την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης και ζητάει την παραμονή της διοίκησης Γραμμένου μέχρι τον Αύγουστο του 2021!

Αυτό ακριβώς παρατήρησε και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

«Αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα τρέχουν αυτό το διάστημα γύρω από τις εκλογές και τη θέση του προσφεύγοντος θα δούμε μια ηχηρή αντίφαση. Από τη μια λένε στην Εκτελεστική Επιτροπή «φύγετε δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας και από την άλλη λένε «μείνετε άλλο έναν χρόνο». Υπάρχει ηχηρότερη αντίφαση από αυτό το πράγμα;» τόνισε ο εκ των δικηγόρων της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σιώτος που πρόσθεσε επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει έννομο συμφέρον «γιατί για να υπάρξει έννομο συμφέρον θα πρέπει να υπάρχει κάποια ζημιά ή βλάβη στους προσφεύγοντες, ένα δυσμενές αποτέλεσμα για τον προσφεύγοντα, αυτό δεν μας το δικαιολογούν».

Σημείωσε ακόμη ότι το σκεπτικό για εκλογές το καλοκαίρι ήταν ότι… «στην ΕΠΟ από το 2016 υπάρχει μια Επιτροπή Παρακολούθησης. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο τέλη Ιουλίου, εκφράστηκε λοιπόν, η προτροπή, η ευχή, φεύγοντας να γίνουν και οι εκλογές. Προσδιορίστηκε ο χρόνος να γίνουν πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων, στα μέσα Αυγούστου. Δηλαδή, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι νέοι που θα εκλέγονταν, όφειλαν να αναλάβουν διοίκηση, και το σωστό αυτό είναι, πριν ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα και τα επαγγελματικά και τα ερασιτεχνικά. Αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος έγινε αυτή η τροποποίηση που υπερψηφίστηκε στη έκτακτη ΓΣ».

Ακόμη έκανε λόγο για μια «εσαεί αντινομία…» αν οι εκλογές γίνουν του χρόνου. «Αν κάνουμε εκλογές το 2021 συνεχώς θα είμαστε εκτός τετραετίας, θα κάνουμε μια εσαεί διαιώνιση αντινομίας αφού θα γίνονται εκλογές εκτός της Ολυμπιακής χρονιάς, δεν θα γίνονται στο έτος των Ολυμπιακών Αγώνων. Με την απόφαση που πήραμε δεν θίγουμε την τετραετία. Μία και μόνη μεταβατική διάταξη είναι η οποία θα ρυθμίσει μια αντινομία, να επαναφέρει στην τάξη την τετραετία, την κανονικότητα, περιορίζοντας μάλιστα τη θητεία της διοίκησης Γραμμένου κατά ένα έτος.Το γεγονός ότι περιορίζεται η θητεία δεν απαγορεύεται από κανένα νόμο. Είναι δικαίωμα της, εδώ παραιτούνται κυβερνήσεις και δεν εξαντλούν τετραετία, δεν θα μπορέσει ένα όργανο ενός σωματείο να περιορίσει τη θητεία του;»

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι η διοίκηση Γραμμένου δεν είναι συνέχεια της ΠΔΕ και πρέπει να συμπληρώσει τετραετία από τον Αύγουστο του 2017 που εκλέχτηκε και όχι από τον Οκτώβριο του 2016 που ορίστηκε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από τη FIFA.

Διαφώνησαν μάλιστα, ως προς το δικαίωμα της ΕΠΟ να μειώσει την θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής… «Η θητεία της ΕΠΟ είναι τετραετής χωρίς να μπορεί να μειωθεί. Η Ομοσπονδία θέλει αναδρομικά να αλλάξει τη θητεία. Δεν έχει ισχύ αυτό. Η παρέμβαση στη θητεία είναι παράνομη, ούτε υπάρχει εντολή της FIFA, όπως ειπώθηκε, να γίνουν αλλαγές το καλοκαίρι. Μας μίλησαν για συμφωνία με τη FIFA αλλά δεν μας είπαν το περιεχόμενο της. Επίσης, για να μπορέσει να ισχύσει η τροπολογία της ΕΠΟ θα πρέπει να προηγηθεί τροπολογία στο νόμο που δεν υπάρχει» τόνισε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος (φωτό)

Τόνισε επίσης, ότι η τροποποίηση που έγινε «αντίκειται στο νόμο και δεν μπορεί να σταθεί και σε ουσιώδεις διατάξεις του καταστατικού».

Πρόεδρος: «Τη γνώριζα την απόφαση, δεν μας επηρεάζει…»

Όταν μάλιστα, ο νομικός της ομάδας του Πειραιά έκανε λόγο για εξέλιξη στην υπόθεση με αφορμή την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η πρόεδρος Διονυσία Μπιτζούνη του απάντησε ότι την ήξερε την Τετάρτη 8/7 που οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν αναβολή επικαλούμενοι το ταξίδι του Δημήτρη Καρπετόπουλου στην Ελβετία και την 36ωρη προληπτική καραντίνα, και γι’ αυτό έδωσε αναβολή για σήμερα, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση που βάζει stop σε πρόωρες εκλογές δεν επηρεάζει το Διαιτητικό Δικαστήριο.  

«Τη γνώριζα από το πρωί την απόφαση. Γι’ αυτό έδωσα την αναβολή για σήμερα. Δεν θα έφερνα κανέναν δικαστή εδώ, αν δεν είχε βγει. Δεν είναι μυστικά αυτά είναι δημόσια. Αυτό δεν μας επηρεάζει σε κάτι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα» τόνισε η Αρεοπαγίτης.

Ο δικηγόρος της ΕΠΣ Πειραιά,που έχει καταθέσει παρόμοια προσφυγή, Πάρης - Άγγελος Τσάμης, υποστήριξε ότι η ΠΔΕ «δεν εκλέχτηκε, ορίστηκε από τη FIFA. Το όνομα της (σ.σ. Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή) σημαίνει ότι είναι ανεξάρτητη με τις θητείες».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία για υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στις 12.00.

Α.Π.

 

Κοντράρει την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός αλλά εμμένει στην… παραμονή Γραμμένου!
EVENTS