MENU

Η αλήθεια είναι ότι έσφιξαν για τα καλά οι ζέστες, επομένως κάποιοι έχουν το ακαταλόγιστο για αυτά που γράφουν. Να, για παράδειγμα μία γνωστή ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στην Συμμορία (www.gavros.gr) ασχολήθηκε με τις ιστορικές καταθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Αλαφούζου, όχι σαν κάτι άλλες που αμόλησαν αετό.

Και τι βρήκε να γράψει; Πως τα λεγόμενα των ισχυρών ανδρών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στις καταπελτικές τους καταθέσεις ήταν σαν να απήγγειλαν SDNA!

Εντυπωσιάστηκε -γράφει μέσα- ο συντάκτης του κειμένου που οι καταθέσεις των δύο παραγόντων θύμιζαν παλιά δημοσιεύματα του SDNA.

Τώρα να κλάψει κανείς ή να γελάσει; Ή μήπως να κλάψει από τα γέλια; Σε μία εποχή που όλοι κατηγορούν τα Μέσα ότι παίρνουν γραμμή από τους προέδρους (όχι αυτά της Συμμορίας, τα… άλλα), το SDNA κατηγορείται ότι δίνει γραμμή στους προέδρους! 

Το SDNA με τον πιο επίσημο τρόπο θα ήθελε να ευχαριστήσει τον συντάκτη του κειμένου, διότι με το πληκτρολόγιο του ανέβασε το πορτοκαλί σάιτ στο Έβερεστ της ιντερνετικής πυραμίδας!

Πρόκειται για την απόλυτη καταξίωση, όλοι οι εργαζόμενοι του SDNA νιώθουμε πλέον ότι ο εξαετής αγώνας, τώρα δικαιώνεται. Επιτέλους, κατέστη σαφές ότι μοιράζουμε έτοιμη, μασημένη τροφή σε δύο από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, που δίχως εμάς δεν θα ήξεραν τι να καταθέσουν στην δίκη. Άργησαν, αλλά μας κατάλαβαν οι μπαγάσηδες.

Και για να το πιάσουμε το θέμα στα σοβαρά, δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι καταθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Αλαφούζου θυμίζουν σε πολλά πράγματα την ρητορική του SDNA: του μοναδικού μέσου που τόλμησε να ξεσκεπάσει όλες τις βρομιές του σάπιου ελληνικού ποδοσφαίρου της παράγκας, της Συμμορίας και των πακιστανικών τηλέφωνων, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έγραφαν για την «καρδιά του πρωταθλητή». 

Τιμή μας και καμάρι μας που οι καταθέσεις τους θυμίζουν τις πάγιες θέσεις του SDNA, τις οποίες ποτέ δεν φοβηθήκαμε να δημοσιεύουμε, σε ένα μοναχικό ταξίδι ετών, απέναντι σε ένα καλά ριζωμένο αθλητικό παρακράτος με βαθιές ρίζες παντού.

Είναι πραγματική καταξίωση που δικά μας ρεπορτάζ υποχρέωσαν δικαστικούς μηχανισμούς να κινητοποιηθούν και να εμβαθύνουν σε σκοτεινές υποθέσεις, που έμεναν για χρόνια στα συρτάρια αρχείων.

Έχει δίκιο ο συντάκτης του κειμένου. Το SDNA κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Διότι, πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο και χαλάσει την πιάτσα, δύο πράγματα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Κέρδιζε ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω και όλοι οι άλλοι πήγαιναν να...

Τώρα μπορούν κάλλιστα να παίρνουν πρωτάθλημα τρεις διαφορετικές ομάδες σε μία τριετία. Κερδίζει αυτός που είναι καλύτερος στο γήπεδο κι όχι αυτός που μιλάει καλύτερα τα πακιστανικά στο τηλέφωνο. Το λες και πρόοδο...

Στον Γαύρο το Πούλιτζερ της χρονιάς: «Το SDNA δίνει χαρτάκι σε Μελισσανίδη-Αλαφούζο»
EVENTS