MENU

Το είχαμε αναφέρει με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Ότι ο Άρης επένδυσε πολλά σε ψυχικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο σε μια ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Εκτός από την προοπτική κατάκτησης ενός τροπαίου που λείπει από το club, θα έδινε όλη την ηρεμία που έχει ανάγκη η ομάδα, έχοντας τόσα ανοιχτά μέτωπα να διαχειριστεί (μπαν, ανανεώσεις κτλ) και παράλληλα θα κρατούσε συσπειρωμένο και παρών το ποδοσφαιρικό τμήμα ως το φινάλε της σεζόν.

Δυστυχώς ο στόχος χάθηκε, με τον οδυνηρό τρόπο που χάθηκε, και σήμερα ο Άρης καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη επόμενη μέρα αλλά και έξι ακόμη παιχνίδια στα πλέι οφ δίχως να γνωρίζει επακριβώς με ποιους και πόσους ποδοσφαιριστές. Ο αποκλεισμός άδειασε το ρεζερβουάρ και κόντρα στον ΠΑΟΚ φάνηκε ξεκάθαρα ότι η σεζόν για τους κιτρινόμαυρους τέλειωσε την περασμένη Τετάρτη. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε να το επιβεβαιώσει κυνικά και αν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο Κουέστα, ίσως η βραδιά να εξελισσόταν ακόμη χειρότερα. Η επιλογή του Ενινγκ να βάλει τον Μπα στόπερ εξελίχτηκε σε εφιάλτη για τον νεαρό στα πρώτα 25΄ και ευτυχώς που οι φωνές στο ημίχρονο στα αποδυτήρια αφύπνισαν λίγο τους ποδοσφαιριστές και το φιλότιμό τους και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στην επανάληψη.

Αφήνω στην άκρη το προφανές. Ότι αδιάφορο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ποτέ και για κανένα λόγο. Δεν συνέβη ούτε στις πιο μαύρες εποχές του Άρη, τότε που το ρόστερ ήταν περαστικό από το Βικελίδης και εξ ανάγκης. Το άσχημο είναι ότι απομένουν ακόμη έξι παιχνίδια και ο Άρης πρέπει πάση θυσία να βρει τον τρόπο να παρουσιαστεί σε αυτά αξιοπρεπής και να μην χαλάσει όλη την καλή εικόνα που δημιούργησε μέσα στη χρονιά.

Δεν θα είναι εύκολο αφού δυο μέρες πριν λήξουν τα μισά συμβόλαια και δεν έχει ανανεώσει κανείς και την ύστατη ώρα γίνεται προσπάθεια να μείνουν κάποιοι για ένα ακόμη μήνα για να έχει ο προπονητής περισσότερες επιλογές. Όταν τέτοια σοβαρά ζητήματα, μένουν σε εκκρεμότητα στο παρά πέντε, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του club. Κυριακή κοντή γιορτή… μέχρι αύριο θα ξέρουμε.

Ένα είναι το βέβαιο. Ότι το επόμενο διάστημα απαιτεί σωστές, γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις από την διοίκηση ώστε να εξασφαλιστεί μια ήρεμη επόμενη μέρα. Τα χρήματα από το ντιλ της πώλησης του Φετφατζίδη έρχονται την κατάλληλη χρονικά στιγμή. Με αυτό το 1,5εκ ο Άρης έχει την δυνατότητα να καλύψει τις τρύπες που δημιούργησε στο φετινό μπάτζετ ο Κορωνοϊός και να στρέψει το ενδιαφέρον του στο πως θα αρθούν τα μπαν ώστε να φτιάξει έγκαιρα την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις (Σιστόν, Πορτίγια, Ούμπιδες) ίσως πλέον να είναι και μονόδρομος, αφού σε απαλλάσσει άμεσα και πιο γρήγορα από το πρώτο Ban (για το δεύτερο η προσφυγή στο CAS βρίσκεται σε εξέλιξη και όσο συμβαίνει αυτό δεν ισχύει ακόμη). Ο Άρης ιστορικά δεν τα καταφέρνει στη διαχείριση κρίσεων. Έχει ουκ ολίγες φορές πνιγεί σε μια κουταλιά νερό και βυθίστηκε στη δίνη της εσωστρέφειας. Ας μη το επιτρέψει αυτό στον εαυτό του…

Η κρίσιμη διαχείριση της επόμενης μέρας
EVENTS