MENU

Για το «τέλος» του Γιώργου Δώνη: 

Μανωλιουδάκης: «Ήταν αναμενόμενο το τέλος του Δώνη εδώ και καιρό αν και ο μεγαλομέτοχος ήταν διστακτικός, το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και πολύ καιρό. Υπήρχαν διαφορές ανάμεσά τους και αγωνιστικά. Το timing δείχνει πως ο Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεται για τα play off, αλλά για τη νέα σεζόν. Ο Ρόκα έχει παίξει ελάχιστο ρόλο στην απομάκρυνση του Δώνη. Τα άτομα που γνώριζαν την επιστολή δεν ήταν μόνο δύο. Ήταν παραπάνω από 10 άτομα που ήξεραν για την ύπαρξή της.

Έχουν πει άκομψα στον Δώνη ή εσύ ή ο Χρήστος. Και στη διοίκηση πίστευαν πως ο Χρήστος στηρίζεται περισσότερο. Όταν ήρθε ο Ανουάρ υπήρχε θέμα για το ότι έπαιζε ο Χρήστος. Διοικητικά κανείς δεν λέει κάτι κακό για τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή και αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Υπήρξε αναστάτωση αλλά Ινσούα και Γιόχανσον δεν δέχθηκαν την μείωση. Οι άλλοι ήταν αντίθετοι με τη μείωση για το ποσοστό».

Βασιλαράς: «Ήταν κοινό μυστικό. Αυτό που αιφνιδίασε ήταν ο τρόπος και ο Δώνης έτσι πήρε πόντους από τον κόσμο. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Ο Δώνης δεν κρίθηκε για την δουλειά του. Από τη στιγμή που δεν κάθησαν στο τραπέζι να μιλήσουν έκανε κακό και στον Παναθηναϊκό, το θέμα έπρεπε να έχει τελειώσει μετά τις δηλώσεις του Δώνη. Αυτή η εξέλιξη διευκολύνει τον Ρόκα που θα έχει έναν προπονητή που θα έχει διαλέξει για να συνεργαστεί».

Σαπουντζάκης: «Αυτό που προέκυπτε ήταν πως ο Ρόκα δεν είχε θέση για αυτό και ήταν μια απόφαση του μεγαλομετόχου.

Στον Παναθηναϊκό κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για τον Χρήστο. Μάλλον δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και ο κορωνοϊός πήγε πίσω το θέμα και ειδικά οικονομικά ωστόσο κανείς δεν λέει κάτι κακό για αυτόν. Πράγματι ο Δώνης έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση φέτος μαζί με τον Πούγγουρα. 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σοκαρίστηκαν με την επιστολή. Το θέμα των περικοπών λόγω του κορωνοϊού είναι άσχετο με το θέμα του προπονητή. Απλά κάποιοι ποδοσφαιριστές, κυρίως ξένοι, που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους επιθυμούν να πάρουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν». 

Παπαθεοδώρου: «Υπήρχαν εισηγήσεις στον Αλαφούζο να φύγουν Νταμπίζας και Δώνης μαζί. Η σεζόν δεν είναι επιτυχημένη αλλά ο λόγος που φεύγει ο Δώνης δεν είναι αγωνιστικός. Αρκετό καιρό το σκεφτόταν ο Αλαφούζος αλλά δεν ήθελε να γίνει πριν τα play-off. Ενώ σε θέματα αγωνιστικά μπορεί να κάνει υπομονή, σε θέματα εμπιστοσύνης ο Αλαφούζος μπορεί να σε τελειώσει την επόμενη στιγμή.

Η συνολική στάση των ποδοσφαιριστών δείχνει πως είναι η κατάσταση στην ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι διαφορετική και δείχνει πως τα αποδυτήρια είναι ευάλωτα. Έχει μια λογική ένα ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει πολλά να φοβάται. Οι πληροφορίες λένε πως σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες το... ψαλίδι ήταν το μικρότερο και αυτό δείχνει πολλά».

Τον επικείμενο ερχομό του Ντάνι Πογιάτος:

Μανωλιουδάκης: «Ο Παναθηναϊκός έχει θέματα πριν από πολλές σεζόν. Ο Πογιάτος είναι ο μοναδικός που έχει μιλήσει ο Ρόκα. Ο Ρόκα ξέρει τη δουλειά έχει κάνει ο Πογιάτος, είναι διαφορετικός από τους Ραούλ, Γκούτι που είναι στη Ρεάλ. Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη πίεση και τελείως διαφορετικά τα πράγματα. 

Αναζητούν ακόμα την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου. Ο Ρόκα που έχει ακουστεί και συζητιέται. Το ποδόσφαιρο θα δείξει αν τα καταφέρει ή όχι. Το πρόβλημα είναι όλη αυτή η χρονική περίοδος που η ομάδα δεν έχει κατακτήσει τίτλους.

Δεν υπάρχει άριστη γνώση του Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό και ο Ρόκα θα τον βοηθήσει για να φτιάξουν την ομάδα. Ο Ρόκα έχει το βασικό σχέδιο για τις επιλογές στον Παναθηναϊκό».

Βασιλαράς: «Το πόσο μεγάλο ρίσκο είναι θα φανεί στην πορεία. Είναι επιλογή του Τσάβι Ρόκα και ποδοσφαιρικά μιλούν την ίδια γλώσσα. Το ότι βρίσκεται στις ακαδημίες της Ρεάλ δείχνει πως κάτι έχουν δει στον Παναθηναϊκό.

Δεν θα υπάρχουν διαφορές με το μπάτζετ που είχε ο Δώνης. Εκείνο που ίσως αλλάξει είναι τα αποτελέσματα και το κλίμα θα είναι το ίδιο. Δεν είναι πως ο Δώνης έκανε παπάδες και ο Πογιάτος θα πρέπει να φτιάξει κάτι εξίσου καλό. Ο Παναθηναϊκός επί Αλαφούζου έχει αλλάξει 9 τεχνικούς διευθυντές.

Η ιεραρχία στην ομάδα είναι πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο τεχνικός διευθυντής». 

Σαπουντζάκης: «Είναι σίγουρο πως η υπομονή του κόσμου θα είναι διαφορετική. Η πορεία φέτος δεν ήταν ούτε κακή ούτε τέλεια. Ακούγεται ωραία πως ο Δώνης είναι Παναθηναϊκός, και το έργο του Πογιάτος θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. 

Αυτό που ξέρουμε για αυτόν είναι πως ο Πογιάτος μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Μπορεί να βγει μπροστά. Στη Μακάμπι αν και ήταν βοηθός έπαιρνε πρωτοβουλίες. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Η επόμενη χρονία είναι μια από τις δυσκολότερες, γιατί κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τους βασικούς που θα συνεχίσουν να ανήκουν στο ρόστερ».

Παπαθεοδώρου: «Πολλά πράγματα κρίνονται με βάση το παρελθόν, άλλες επιλογές και πως ο κόσμος δεν έχει υπομονή και κρίνει αυστηρά». 

Για τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές:

Μανωλιουδάκης: «Ο Ζαγαρίτης έχει προοπτικές και ο Χατζηθεωδορίδης για αριστερά. Όμως το πάθος που έβγαζε ο Ινσούα θα είναι δύσκολο να το βρει κάποιος. Ο Μακέντα θα πουληθεί και υπάρχει ενδιαφέρον για αυτόν από χώρες της Αραβίας. Δεν είναι διατεθημένος να πάει σε τέτοιου τύπου ομάδα αλλά θεωρώ πως θα πουληθεί. 

Ο Χατζηγιοβάννης θα παραμείνει και ο Εμμανουηλίδης θα επιστρέψει στην ομάδα από τον δανεισμό του και αν γίνουν καλές μεταγραφές θα κυνηγήσει την τριάδα. Σήμερα ο Κουρμπέλης στην προπόνηση μετέφερε πως θα υπάρχει μείωση 20% αντί για 40% και αρκετοί από τους παίκτες συμφώνησαν».

Σαπουντζάκης: «Ζαχίντ, Δώνης, Ινσούα και Γιόχανσον θα φύγουν. Ο Γιόχανσον που είδαμε πέρσι στο πρώτο μέρος της σεζόν, ήταν εξωπραγματικός. Δεν νομίζω το κενό του Γιόχανσον θα είναι μεγάλο σε σχέση με τον Ινσούα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει δεδομένα να παλέψει για μια θέση στην τετράδα. Ίσως αυτό να δημιουργήσει μια παραπάνω πίεση». 

Παπαθεοδώρου: «Οι επιλογές του Ρόκα με πείθουν. Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την τελευταία τετραετία, θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν θα έχει τόσα προβλήματα και ένα πολύ καλό ρόστερ. 

Έχει Καρλίτος, Αγιούμπ και Βέλεθ ενώ και το δίδυμο στα σέντερ μπακ είναι μια χαρά με Πούγγουρα και Σέκενφελντ». 

Διαβάστε εδώ όσα είπαν στην εκπομπή του AFTER για την αναβολή της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τη Euroleague.

Δείτε ξανά την εκμπομπή:

 

«Γι' αυτό τελείωσε ο Δώνης - Πείθουν οι επιλογές του Ρόκα» (vid)
EVENTS