MENU

Πλησιάζει ένα ακόμη ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και από τα κείμενα που γράφονται στα ΜΜΕ τους είναι πασιφανές πως κάτι θα κάνουν πάλι που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη φορά είναι έτοιμοι να πιαστούν από μία φράση του Γεραπετρίτη, ο οποίος όταν πέρασε η τροπολογία που συμμάζεψε μέρος των ασυμμάζευτων που προκάλεσε μία στημένη επιτροπή ενός μέλους της κυβέρνησης, είχε πει πως «αν μετά την πρώτη ποινή οι παραβάτες δεν συμμορφωθούν, τότε η διαδικασία μπορεί κάλλιστα να επαναληφθεί».

Ο Γεραπετρίτης βέβαια, είχε πει αυτή τη φράση έτσι ώστε να «ηρεμήσει» την πλευρά του Ολυμπιακού που δήλωνε έξαλλη με την τροπολογία. Αυτή είναι βέβαια η Ελλάδα. Να σε στήνουν, να εμφανίζονται κάποιοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να φωνάζουν αυτοί που σε έστησαν.

Παραμονές αγώνα λοιπόν και βλέπω κάτι κείμενά τους που ψελλίζουν τη φράση του Γεραπετρίτη. Προφανώς και έχουν στο μυαλό τους να κάνουν κάποια ένσταση και να δημιουργήσουν για ακόμη μία φορά ένταση με εξωαγωνιστική αφορμή πριν από ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Με τους κωμικούς της ΕΕΑ να παραμένουν στη θέση τους, όπως και ο πολιτικός προϊστάμενός τους, είναι λογικό να αισθάνονται πως μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Στη χειρότερη βέβαια για αυτούς, να δημιουργήσουν αναστάτωση εντός ΠΑΟΚ.

Τα πέντε σημεία βέβαια που στάθηκε αυτή η αστεία επιτροπή και «ανακάλυψε» επιρροή της Vialand, έχουν όλα αναιρεθεί. Αν κάνουν κίνηση θα ποντάρουν μόνο στην αναμπουμπούλα ή στη γελοία στημένη επιτροπή.

Αυτό είναι βέβαια το DNA τους, με την ανοχή μάλιστα όλων. Και κυρίως των θεσμών.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι θεσμοί, είναι πως σε μία κοινωνία που θα περάσει άλλη μία έντονη κρίση, η ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Την περασμένη Δευτέρα μάθαμε για έναν μάρτυρα που παρακαλά δύο χρόνια για να καταθέσει για την υπόθεση Noor 1. Θέμα που βαραίνει και την προηγούμενη κυβέρνηση βέβαια. Χθες διάβαζα στην ιστοσελίδα του Κυριάκου Θωμαϊδη, πως ο Αλέξης Κούγιας έκοβε βόλτες στην επιτροπή δεοντολογίας ψάχνοντας την Σπανού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Δεν είδα κάποια διάψευση.

Τις προάλλες, ο Ολυμπιακός και τα ΜΜΕ του, υπερασπίζονταν τον Φαραντούρη – μέλος της ΕΕΑ – που φύτευσε ο Αυγενάκης μετά την καταγγελία της ομάδας του Πειραιά για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ο ίδιος ο Φαραντούρης δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως οι «προστάτες» έσπευσαν.

Εννοείται πως παραμονές της έναρξης των πλέι οφς, με τους έλληνες διαιτητές να σφυρίζουν σε όλα τα παιχνίδια των πρώτων δύο αγωνιστικών, η υπόθεση Τζήλου παραμένει στα συρτάρια και το μήνυμα που έχουν λάβει αυτοί είναι ξεκάθαρο.

Και την ώρα που γράφω το κείμενο, βγαίνει η διαρροή από την συνάντηση του Αυγενάκη με τον Λυσσάνδρου και τον Πουρσανίδη, που ουσιαστικά λέει πως η 1η αγωνιστική θα γίνει κεκλεισμένων και μετά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κόσμος στο γήπεδο.

Δηλαδή να παιχτεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός χωρίς κόσμο και μετά αν χρειαστεί να κάνουν καμιά φιέστα οι άνθρωποι, να τους δοθεί η άδεια.

Στο συγκεκριμένο ραντεβού, ενώ η πρόταση του ΟΦΗ είναι γνωστή, άρα και η ατζέντα της συζήτησης, δεν υπήρχε η υγειονομική υπηρεσία για να τεθεί το θέμα εξ αρχής στη σωστή του βάση. Στο ραντεβού που θα υπάρχει την επόμενη εβδομάδα, που δεν θα αλλάξει ούτε κόμμα από την ατζέντα, αυτή θα υπάρχει. Μιλάμε για την απόλυτη υποβάθμιση της νοημοσύνης μας από τον χειρότερο πολιτικό που γνώριζε ποτέ αυτός ο τόπος.

Η λεπτή γραμμή της υπομονής έχει ξεπεραστεί. Είναι σαφές πως όσο οι θεσμοί προστατεύουν ανοιχτά τον συγκεκριμένο οργανισμό και τις άκομψες πρακτικές του, τόσο θα πλησιάζει η μέρα της αντίδρασης.

Τέτοια πριμοδότηση της παραβατικότητας δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.

Όταν οι θεσμοί, πριμοδοτούν την παραβατικότητα
EVENTS