MENU

Ο Ντάνι Πογιάτος όπως διαβάσατε νωρίτερα στο SDNA, βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αθήνα. Ο Ισπανός τεχνικός θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη στον πράσινο πάγκο. Έτσι, το SDNA απευθύνθηκε σε μία δημοσιογράφο που γνωρίζει καλά την U19 της Ρεάλ Μαδρίτης, ζητώντας της την γνώμη της αναφορικά με τον Πογιάτος που προβάρει την φόρμα με το τριφύλλι στο στήθος.

Η Λάουρα Ρούμπιο Γκαρσία εργάζεται στην πασίγνωστη ισπανική εφημερίδα Marca και εξειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στα τμήματα υποδομής της «βασίλισσας». Έτσι, ζητήσαμε να μας μεταφέρει κάποια πρώτα χαρακτηριστικά του Ντάνι Πογιάτος και παράλληλα να μας απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που δικαίως υπάρχουν στο μυαλό των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αρχικά, την ρωτήσαμε σχετικά με την άποψη που επικρατεί στην Μαδρίτη για το ενδεχόμενο ο Πογιάτος να εγκαταλείψει τη Ρεάλ και να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. «Ο Πογιάτος φαίνεται πως αφήνει την Ρεάλ Μαδρίτης για ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα αυτό μπορεί κανείς να το δει από δύο διαφορετικές πλευρές. Από την μία θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στην ανδρική ομάδα ενός συλλόγου αλλά από την άλλη η Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης πολλές φορές ανοίγει πόρτες σε κορυφαία πρωταθλήματα. Ασφαλώς και το να ανέβει κανείς μέσα στη Ρεάλ και να φτάσει στην πρώτη ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά άλλοι που έφυγαν από τα φυτώρια της ομάδας, συνέχισαν σε γνωστά κλαμπ της Ισπανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γκούτι, που τώρα είναι στην Αλμερία», ήταν τα λόγια της.

Αρκετή συζήτηση έγινε και για το κατά πόσον η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε μία τέτοια προοπτική. Η Ισπανίδα συνάδελφος, ωστόσο, μας εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί μιας και οι «μερένχες» έχουν στις τάξεις τους αρκετούς πρώην παίκτες της ομάδας που μπορούν να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργηθεί, στα πρόσωπα των οποίων υπάρχει μεγάλη εκτίμηση. «Θα έλεγα πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επρόκειτο να σταθεί εμπόδιο στον Πογιάτος καθώς γνωρίζει πως στις τάξεις της έχει άλλους που μπορούν να καλύψουν το κενό που θα αφήσει πίσω του φεύγοντας για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση από τους ανθρώπους του συλλόγους στους Ραούλ, Τσάμπι και Αρμπελόα. Θεωρούν οι ιθύνοντες της Ρεάλ πως αυτοί οι τρεις μπορούν να εξελίξουν τα τμήματα υποδομής και να τα οδηγήσουν σε σημαντικές επιτυχίες», μας εξήγησε χαρακτηριστικά.

Βεβαίως, ένα σημαντικό ερώτημα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και από όταν το όνομα του Ντάνι Πογιάτος είδε το φως της δημοσιότητας, είναι το κατά πόσον ο Ισπανός τεχνικός θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν έχει εμπειρίες από ανδρικές ομάδες. Εκεί, η απάντηση της Λάουρα Ρούμπιο Γκαρσία ήταν ξεκάθαρη. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «Νομίζω πως η πίεση που είχε στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μεγαλύτερη. Ακόμα και αν μιλάμε για τμήματα υποδομής, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Στην Ισπανία οι ομάδες της Ακαδημίας έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη συνολική λειτουργία ενός συλλόγου. Θεωρώ πως εφόσον τελικώς ολοκληρωθεί η συμφωνία και ο Πογιάτος αναλάβει τον Παναθηναϊκό, θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα και η πίεση που θα υπάρξει προς το πρόσωπό του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για εκείνον».

«Πίεση για τον Πογιάτος στον Παναθηναϊκό; Στις Ακαδημίες της Ρεάλ να δείτε!»
EVENTS