MENU

Η αντίστροφη μέτρηση για να δούμε ξανά ποδόσφαιρο, να δούμε ξανά τον ΠΑΟΚ στους αγωνιστικούς χώρους, ξεκίνησε. Σε μια εβδομάδα προγραμματίστηκε η έναρξη των play off με τον Δικέφαλο να υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό.

Μια νέα δοκιμασία, μια νέα πρόκληση αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών. Ένα νέο στοίχημα που ο Δικέφαλος καλείται να κερδίσει, ανεξάρτητα με την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων που προέκυψαν για τον ΠΑΟΚ από τις σκευωρίες του ερυθρόλευκου συστήματος και όσων το υπηρετούν.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ να εμφανιστεί στη διαδικασία των play off, χωρίς να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού η εξέλιξη της δικαστικής περιπέτειας. Αναφέρομαι κυρίως στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και όσους αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Το μίνι πρωτάθλημα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν το αληθινό ποδοσφαιρικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ, σε μια απόπειρα να καλύψουν την διαφορά που τους χωρίζει από τον Ολυμπιακό. Σαφώς και δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση. Γι αυτό άλλωστε την χαρακτήρισα δοκιμασία.

Πέρα όμως από δοκιμασία είναι και πρόκληση στην οποία ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί όσο κι αν φαίνεται βουνό η προσπάθεια να καλυφθεί το -7 για τον Δικέφαλο.

Ένα πετυχημένο φινάλε στην φετινή χρονιά, είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός του ΠΑΟΚ μετά τα όσα συνέβησαν στην διάρκεια της τρέχουσας περιόδου. Αν θέλετε εκτός από ευκαιρία, πρόκληση και στοίχημα, είναι και υποχρέωση παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Συμπεριλαμβάνω και το θεσμό του Κυπέλλου, προεξοφλώντας την απόφαση για ολοκλήρωση της διοργάνωσης με τον επαναληπτικό του ημιτελικού κόντρα στον Ολυμπιακό να διεξάγεται ενδιάμεσα στα play off και τον τελικό να ορίζεται μια εβδομάδα μετά το τέλος του μίνι πρωταθλήματος.

Το έγραψα και το ξαναγράφω πως η αγωνιστική πορεία της ομάδας, αποτελεί προτεραιότητα χωρίς να μειώνω την αξία των εξελίξεων στο δικαστικό μέτωπο. Είναι δυο διαφορετικοί τομείς και έτσι οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Όπως επίσης και τι πρόκειται να γίνει στην ομάδα μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου. Σαφώς και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον οι αλλαγές και οι επιλογές για τη νέα σαιζόν, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν το δικαίωμα να τις βαφτίσουμε προτεραιότητα ενώ η ομάδα έχει στόχους μπροστά της προς υλοποίηση.

Να σημειώσω τέλος πως τα επικοινωνιακά πανηγύρια που στήνουν συχνά πυκνά οι ερυθρόλευκοι για ευνόητους λόγους, σύντομα θα δεν θα μπορούν να τους σώσουν από την αλήθεια που θα αναγκαστούν να τη δουν κατάματα. Και δεν θα τους αρέσει καθόλου…

Τα κείμενα… αγνώστου προελεύσεως (αυτό νομίζουν τουλάχιστον) και… αγνώστου (αυτό επίσης νομίζουν), ήταν τακτική που μπορεί να απέδιδε καρπούς στο παρελθόν. Αυτοί που πρέπει να καταλάβουν… κατάλαβαν.

Αναφορικά με την ανάδειξη νέου προέδρου στην Super League, θα προσθέσω πως αυτό που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ενισχυθεί και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, είναι ένα δυνατό συμβούλιο που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και θα εργαστούν προς όφελος του συνόλου και όχι προς όφελος… αφεντικών.

Ο συνεταιρισμός χρειάζεται εκπροσώπηση που θα του δώσει ώθηση και όχι εκπροσώπους που δεν χαίρουν εκτίμησης στην κοινωνία και την ποδοσφαιρική κοινότητα. Υποχρέωση των ομάδων είναι να επιλέξουν για το κοινό όφελος –και το δικό τους φυσικά- και όχι να εκτελέσουν εντολές για την εξυπηρέτηση του ενός.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχει περιθώρια για επιστροφή στο παρελθόν με τον… διορισμό ανθρώπων που θα λειτουργούν ως πιόνια.

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ στα play off και τα... πιόνια των αφεντικών...
EVENTS