MENU

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Νταμπίζς στο Face 2 Face με τον Βασίλη Βέργη: 

Για το 2013-14 και την πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό: «Ο Γιώργος (σ.σ. Καραγκούνης) με πρότεινε στην αρχή στον Παναθηναϊκό και έγινε η συνάντηση με τον Αλαφούζο. Δεν είχα πρόβλημα που έπαιζα στον Ολυμπιακό παλιά, ήξερα πως δεν θα είμαι αποδεκτός από τον κόσμο και το είχα πει. Το μόνο που έλεγα είναι αν θα υπήρχαν εμπόδια λόγω του παρελθόντος μου. Πάντα θα υπάρχει κόσμος που δεν θα λειτουργήσει αντρίκεια και θα προσπάθησει μέσα από την μάζα να περάσει ένα μήνυμα. Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτό, έχω ζήσει πολλά στη ζωή μου και αυτό δεν ήταν δύσκολο για εμένα, μου έδωσε κίνητρο».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Υπήρχε ένα ξεκάθαρο πλάνο και για τις ακαδημίες αλλά και για το στιλ ποδοσφαίρου που θέλουμε να παίξουμε. Θεώρησα πως ο Αναστασίου, που τον γνώριζα, πληρούσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και για αυτό τον επέλεξα».

Για τις μεταγραφές εκείνη τη σεζόν: «Υπάρχουν πολλές φορές στο ποδόσφαιρο αρκετοί λόγοι που ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποτύχει και να πετύχει σε μια ομάδα. Εμείς τότε επιλέξαμε με συγκεκριμένα κριτήρια, έγιναν συγκεκριμένες επιλογές. Την πρώτη χρονιά ήταν ξεκάθαρη η προσπάθειά μας. Τη δεύτερη χρονιά το έργο μας έγινε πιο δύσκολο. Σε μια προσπάθεια δε γίνεται το 80% των μεταγραφών να είναι επιτυχημένες».

Για τον Καραγκούνη: «Την δεύτερη χρονιά είχαμε υπερβεί τις προσδοκίες, κανείς δεν περίμενε την επιτυχία μας και μετά το άλμα που κάναμε όλοι περιμέναν περισσότερα. Παρά το ότι είχαμε ταύτιση απόψεων, ο κ. Αλαφούζος αποφάσισε πως είχε προσωπικούς λόγους με τον Γιώργο και δεν συνέχισε η προσπάθεια».

Για τον Φορτούνη: «Πολλές φορές το αναγνωρίζω πως είναι λάθος. Ο Φορτούνης ήταν ένας πολύ ακριβός παίκτης για εμάς. Εμείς είχαμε ένα μπάτζετ που δεν μπορούσαμε να υπερβούμε για τον Κώστα και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τον Φορτούνη, αλλά δεν μπορέσαμε να υποστηρίξουμε την μεταγραφή και όταν ο Παναθηναϊκός βγαίνει να παλέψει απέναντι σε άλλους, είναι όλα πολύ δύσκολα». 

Για το δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη και το τι συνέβη μετά από αυτό: «Το συμβάν που έγινε είναι μαζί μου κάθε μέρα και είναι μια ανθρώπινη ζωή. Είναι ένα μεγάλο παράπονο για ό,τι έγινε και δεν ήταν εκεί το μυαλό μου εκεί. Υπάρχει ένα κενό στην ιστορία, αλλά προσπάθησα να φερθώ επαγγελματικά. Μετά από αυτό είχαμε σχεδιάσει πράγματα που δεν έγιναν και αφού δεν υπήρχε σωστό πλάνο όλα έγιναν διαφορετικά. Υπήρχε διαφοροποίηση από αυτά που είχαμε αποφασίσει με τον μεγαλομέτοχο μετά την δεύτερη χρονιά».

Για τον Φύσσα: «Όταν ήρθε ο Τάκης τον ήθελε ο κύριος Αλαφούζος. Ήταν σαν γενικός διευθυντής, δεν είχα κανένα θέμα αρκεί να είναι σωστοί οι ρόλοι».

Για το ότι έφυγε: «Με είχε θυμώσει ο τρόπος που έφυγα. Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει τον πραγματικό λόγο που έφυγα. Εγώ είχα κάνει αυτό που μου ζητήθηκε και η ομάδα είχε βγάλει παίκτες από την ακαδημία. Τον Οκτώβριο με έδιωξαν, δεν το κατάλαβα».

Για την επιστροφή του: «Πολλές φορές οι πράξεις μας δείχνουν αν οι αποφάσεις μας ήταν σωστές. Θεωρώ πως δεν είχε καμία λογική να φύγω γιατί αυτά που ήθελαν τα έκανα. Όταν ξαναβρεθήκαμε το είπα στον κ. Αλαφούζο πως με είχε πικράνει ο τρόπος που έφυγα. Μου είχε πει πως κατάλαβε το λάθος του».

Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό έπρεπε να τηρήσουμε ένα μπάτζετ μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ.
«Ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα το 2015, αλλά μπορούσε να το διεκδικήσει. Όταν εκείνη την χρονική στιγμή είσαι στο -3 από τον Ολυμπιακό και τον έχεις κερδίσει, μπορείς να το διεκδικήσεις. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι κοντά στον στόχο του».

Για το ότι έφυγε ο Σαμαράς: «Είχε την πολυτέλεια να τον έχει στις ακαδημίες ο ΠΑΟ. Ήταν πολύ τυχερή η ομάδα και τα αποτελέσματα το δείχνουν. Όταν έφυγε το κενό δεν μπόρεσε να αναπληρωθεί».

Για τα μοντέλα που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη φορά που έφυγε: «Δεν μπορώ να κρίνω τι έγινε αφού δεν ήμουν εκεί, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν πέτυχε. Πιστεύω πως το κλαμπ πρέπει να ελέγχει τα οικονομικά του. Κάθε ομάδα μπορεί να πετύχει αν βάλει χρήματα, αλλά αυτό που είχαμε κάνει εμείς δεν είχε συνέχεια και αυτό κόστισε στην ομάδα. Τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα».

Για την επιστροφή του: «Υπήρξε μια προσπάθεια πιο πριν, αλλά δεν έγινε. Κάποια στιγμή είχαμε μια επικοινωνία για να συνεργαστούμε ξανά. Ο κύριος Αλαφούζος ηγείται του Παναθηναϊκού. Εμένα με είχε απογοητεύσει το πώς έφυγα την πρώτη φορά και θεωρώ πως ο Αλαφούζος αδίκησε την προσπάθειά του. Ωστόσο, το είχα αφήσει πίσω μου και μετά από κουβέντα που κάναμε ξαναγύρισα. Άκουσα αυτά που μου είπε και ήθελε να ξαναμπούμε στη διαδικασία ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να είναι οικονομικά καλά».

Για τα όσα ζήτησε: «Το μόνο που είπα είναι να έχω την ελευθερία των επιλογών και να μου δοθεί η ευθύνη να τρέξω το πρότζεκτ που είχα. Ο κύριος Αλαφούζος έχει ένα προτέρημα, ακούει τα πάντα και δεν παρεμβαίνει, ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για τις προϋποθέσεις που είχε βάλει: «Αυτό που είχαμε πει τότε ήταν πως δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τον οργανισμό να κάνει αυτό που θες αν εσύ δεν είσαι σωστός απέναντί του. Εγώ δεν ζήτησα μπάτζετ, αλλά να σεβαστούμε το δυναμικό της ομάδας και να υπάρχουν τα βασικά».

Για το μπάτζετ: «Είχαμε δεσμεύσεις. Τα βασικά συμβόλαια που είχαν κάποια παιδιά ήταν λιγότερα και από τα ενοίκια μερικών ποδοσφαιριστών τα προηγούμενα χρόνια».

Για το δύσκολο έργο του: «Όταν κάτι είναι πάρα πολύ δύσκολο είναι μια πρόκληση για εμένα και κίνητρο. Θεωρούσα πως μπορούμε να πετύχουμε και να μπει σε τροχιά αυτό το ταξίδι. Όταν μπεις σε ένα πρότζεκτ που δεν μπορείς να πάρεις ξένους και Έλληνες άνω των 23 ετών, δεν ήταν προτεραιότητα το μπάτζετ στο scouting. Είναι πολλά πράγματα που δεν κολλάνε με τον Παναθηναϊκό και το μέγεθος που έχει, όμως δεν πρέπει να ψάχνεις άλλοθι αλλά τρόπο να το κάνεις σωστά και να δώσεις χρόνο από τον εαυτό σου. Μέσα από μια πλατφόρμα την δεύτερη χρονιά καταφέραμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Όταν δεν έχεις πράγματα δεν πρέπει να κλαις, αλλά να κάνεις κάτι για να βρεις μια λύση».

Για τον Δώνη και το συμβόλαιό του: «Θεώρησα πως ο Δώνης ήταν η σωστή επιλογή. Ήξερα πως ταιριάζει σ' εμάς για να φτιάξει το πλάνο που θέλαμε αλλά και να διαχειριστεί τους παίκτες.

Δεν είναι όπως στις άλλες ομάδες που βρέθηκε. Εμάς ήταν στα όρια του μπάτζετ μας και είχε ένα προπονητικό τιμ στο οποίο η ομάδα επένδυσε και ήταν μέσα στα οικονομικά που θέλαμε. Αν η ομάδα φτάνει τους στόχους της όλα πάνε καλά, κάθε προπονητής έχει στόχους στο συμβόλαιό του».

Για τα παιδιά που ήρθαν: «Αυτά τα παιδιά που ήρθαν μπήκαν σε μια δύσκολη θέση. Μια ομάδα που πάει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο με ένα πολύ αρνητικό κλίμα, αλλά και αποδοκιμασία στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή. Λέτε πως ήταν ένα κανονικό κλίμα ενώ δεν ήταν. Ο κόσμος όμως μας πίστεψε μετά από καιρό και επέστρεψε στο γήπεδο.

Δεν θέλω να πω ότι με χρήματα στις μεταγραφές πετυχαίνεις και αλλιώς όχι.

Δεν είναι καθόλου εύκολο με τα social media και όλα αυτά να κρατήσεις όσα γίνονταν. Στην αρχή έλεγαν πως η ομάδα θα υποβιβαστεί, ενώ τα πήγαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο μισό της σεζόν τα παιδιά δεν κατάφεραν να αντέξουν την πίεση. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάρουμε παίκτες, δεν πήραμε την βοήθεια που θέλαμε από έμπειρα παιδιά και μείναμε πίσω. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που τα παιδιά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτή την πίεση και πέσαμε αγωνιστικά.

Θεωρώ πως με βάση τις ιδιαιτερότητες υπήρχε τεράστιο θέμα και ένταση. Αν είχαμε ενότητα θα ήμασταν καλύτερα, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να είμαστε ενωμένοι. Όταν υπάρχει ένταση στον κόσμο, με τον ιδιοκτήτη κλπ, μπορεί το πρώτο εξάμηνο να ήμασταν καλά αλλά στη συνέχεια βγήκαν προβλήματα. Αν όλοι στον Παναθηναϊκό δεν είναι ενωμένοι, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το ματς με τη Λαμία: «Πιστεύω πως με τη Λαμία ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα της σεζόν, αν και με βάση τα δύο παιχνίδια νομίζω πως έπρεπε να περάσουμε εμείς».

Για τη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΟΦΗ: «Έπρεπε να γίνει για να ανατρέψουμε αυτά που έλεγαν για την ηθική στο σύλλογο κλπ».

Για το ότι του χρεώνουν πως έφυγε από τον Παναθηναϊκό ο Φύσσας: «Όταν πήγα βρήκα τον Τάκη εκεί, προσπαθήσαμε μαζί να φτιάξουμε την ακαδημία, αλλά δεν έπρεπε να αφήσω να περάσει καιρός χωρίς αρχιπροπονητή. Με τον Τάκη η σχέση μου είναι μια χαρά και με εκπλήσσουν όλα αυτά που λέγονται.

Ο Τάκης μπήκε σε μία προοπτική με την πολιτική, του δώσαμε την ευκαιρία και μετά πήγε στην Εθνική και θεωρώ πως αυτό είναι μια καλή απάντηση σε όλους».

Για το καλοκαίρι του 2019: «Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Οι στόχοι ήταν να είμαστε δημιουργικοί και να βελτιώσουμε την ομάδα. Έγιναν διάφορες συζητήσεις, για τον Μπεργκ και τον Ζέκα κάναμε διερευνητικές προτάσεις. Με τον Μάρκους έγινε μια προσπάθεια χωρίς παράλληλα να διαταραχθούν οι ισορροπίες της ομάδας και κάναμε προσπάθειες ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο του ρόστερ. 

Με τον Ζέκα δεν φτάσαμε κοντά αφού η Κοπεγχάγη δεν ήθελε καν να συζητήσει, ενώ ο Μάρκους αποφάσισε να πάει στην Κράσνονταρ».

Για τους Φετφατζίδη-Ουάρντα: «Με βάση την ποδοσφαιρική εισήγηση και τα οικονομικά δεδομένα μας, δεν ταίριαζε σε εμάς. Το ταβάνι μας ήταν 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του Φετφατζίδη στον Άρη ήταν αλλού σε σχέση με εμάς. Άρα και οικονομικά και ποδοσφαιρικά ο Φετφατζίδης δεν ταίριαζε, καθώς δεν θέλαμε έναν ποδοσφαιριστή γραμμής.

Ο Ουάρντα «κόπηκε» γιατί δεν θέλαμε να πάρουμε πάνω από έναν παίκτη δανεικό και το πλάνο μας ήταν να μην έχουμε δανεικούς. Ο Παναθηναϊκός έκανε υπέρβαση να φέρει τον Ζαχίντ και είπαμε πως θα είναι αυτός που θα μας βοηθήσει στο γήπεδο και είχε αθλητικά χαρακτηριστικά ίδια με του Μπουζούκη, γι' αυτό ο Γιάννης έπαιζε δεξιά φέτος».

Γι' αυτά που ακούστηκαν πως παρέκκλινε από το πλάνο: «Η ομάδα έκανε ένα ρόστερ με μ.ο. τα 22 έτη- το μικρότερο στην κατηγορία- και οι περισσότεροι ήταν από την ακαδημία. Εμείς έχουμε οκτώ ξένους, έχουμε 12 παίκτες από την ακαδημία και έχουν έρθει και άλλοι. Στα πρώτα έξι παιχνίδια που ήμουν και γω ήταν οι ίδιοι που έπαιζαν μετά, άρα δεν παρέκκλινα από το πλάνο».  

Για τις μεταγραφές: «Για να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής ή να αποτύχει υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. Ο Μπεχ είχε έναν συγκεκριμένο ορίζοντα. Είχε ένα μεγάλο "αλλά" στην αγωνιστική του ετοιμότητα. Ο Μολό ξεκίνησε ένα ματς βασικός, και βγήκε προς τα έξω πως έχει θέμα χαρακτήρα. 

Και οι δύο πληρούσαν τις προϋποθέσεις μας οικονομικά. Ο Μολό είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάποια χαρακτηριστικά, έχει όμως και έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Τον Μολό τον εμπιστευθήκαμε έτσι ώστε να έχουμε έναν καλό εκτελεστή και είχε το κομμάτι του συνδυαστικού παιχνιδιού. Πώς με μια συμμετοχή μπορεί να βγαίνει κάποιος αποτυχημένος μετά από μόλις επτά εβδομάδες, δεν το καταλαβαίνω. 

Άρα τα προβλήματα που είχαμε την προηγούμενη σεζόν τα κάλυπτε. Ο ποδοσφαιριστής δεν πήρε παιχνίδια, μπήκε αλλαγή με τον Ολυμπιακό σκόραρε. Εμείς δεν μαζεύαμε παίκτες που ήταν... καλόγεροι, αλλά έναν παίκτη που θα μπορούσαμε εμείς να διαχειριστούμε.

Ο Φάουστο αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες, εγώ δεν συμφωνούσα με την απόκτησή του. Είχαμε παιδιά από την ακαδημία να παίξουν και ξεφύγαμε από το πλάνο μας. Ο προπονητής έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο σε 10 μικρούς. Ο παίκτης έπαιξε 25' μια φορά, ο προπονητής διαλέγει ποιος θα παίξει. Ο Φαούστο είχε γρίπη όταν ήρθε και του χρεώνεται πως ήταν τραυματίας, ο Μπεχ ήταν ένα στοίχημα που δεν παίξαμε ποτέ και αν είναι μόνιμα τραυματίας, εγώ θα δεχθώ πως απέτυχε. 

Το θέμα είναι να βελτιώσουμε μια ομάδα που βρίσκονταν σε μια πολύ δύσκολη θέση. Φέρνοντας τον κάθε Μπεχ, θα τον υποστηρίξω ώστε να τον έχω υγιή. Μπήκαν σε μια διαδικασία και δεν τους δόθηκε χρόνος να αποτύχουν».

Για τους κομμένους: «Υπήρχε ένα συμβόλαιο που δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε (σ.σ Μουνιέ), αλλά και οι υπόλοιποι δεν ήταν στο πλάνο μας. Μπήκαμε σε μια διαδικασία να εξηγήσουμε στα παιδιά πως δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε και βρήκαμε μια λύση για να φύγει ο Άλτμαν αλλά οι άλλοι όχι. Οι Οικονόμου και Μουνιέ έφυγαν τον Ιανουάριο, αφού εγώ δεν έκανα την δουλειά μου, εγώ δεν μπορούσα να δώσω την αποζημίωση που ήθελαν και έκανα αυτό που θεωρούσα καλό για τον σύλλογο».

Για τα όσα έγιναν μετά τον Άρη: «Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα. Είχαμε ένταση. Μετά το παιχνίδι με τον Άρη βγήκε πως παραιτήθηκε και μπροστά σε όλη την ομάδα ο Δώνης είπε πως θέλει να παραιτηθεί γιατι δεν μπορούσε να βοηθήσει, αλλά εγώ δεν τη δέχθηκα μετά από λίγα μόλις παιχνίδια. 

Κανένας οργανισμός δεν κρίνεται σε τρεις αγωνιστικές, είπα πως η παραίτηση του δεν γίνεται δεκτή και θα παλέψουμε όλοι μαζί. Θεωρώ πως αν δεν είχε ακουστεί η άποψή μου, θα είχα φύγει μάλλον και εγώ με τον Δώνη».

Για το αν οι σχέσεις με τον Δώνη ήταν κακές: «Πώς προκύπτει πως η σχέση μου με τον Δώνη δεν ήταν καλή; Μου έχουν πει πράγματα που έχει πει ο προπονητής και όταν τον δω θα του μιλήσω. Στον προπονητή δεν θα φορτώσω παίκτη, προσπαθώ μόνο να τον βοηθήσω».

Για το αν θα ξαναδούλευε με τους Δώνη και Αναστασίου: «Δεν έχω διάθεση να είμαι εκδικητικός ούτε τίποτα. Τους σέβομαι όλους, και τους συγχωρώ. Θα δούλευα ξανά με τον Αναστασίου και τον Δώνη».

Για την δεύτερη απόλυσή του: «Πέντε μέρες πριν, μιλήσαμε για το πλάνο μας για την επόμενη σεζόν. Κατάλαβε πως αν έφευγε ο προπονητής θα έφευγα και γω, αλλά μετά αφού του παρέδωσα ένα πλάνο μετά από πέντε μέρες με έδιωξαν με τις δικαιολογίες που βγήκαν προς τα έξω. Θεωρώ πως όταν μπαίνουμε σε μια φάση ώστε να λύσουμε μια συνεργασία πρέπει να γίνεται με ένα τρόπο. Στο περιβάλλον του κύριου Αλαφούζο πιστεύω πως υπάρχουν άτομα που ρίχνουν ένα σπόρο και είναι κρίμα να γίνεται αυτό. 

Ο κύριος Αλαφούζος βάζει λεφτά, αλλά ώρες ώρες κάνει πράγματα χωρίς λογική. Εγώ πάντα προσπαθούσα να είμαι μέσα στο μπάτζετ και προσπαθούσα να σεβαστώ το λεφτά που έβαζε ο Αλαφούζος».

Για την ανανέωση του Χατζηγιοβάνη: «Ήταν ανήθικο αυτό που συνέβη. Όταν έφυγα για το ταξίδι είχα πει πως στα οικονομικά ήμασταν μια χαρά, αλλά ο παίκτης ήθελε ρήτρα. Έγινε το μαύρο άσπρο σε μια υπόθεση που με νευρίασε. Μια μέρα αφού έφυγα ανακοινώθηκε η ανανέωσή του σα να μην τον ήθελα εγώ. Είχα πει πως έπρεπε να μείνουν 1-2 χρόνια και να καθιερωθεί στην ομάδα και ήταν ανήθικο που είπαν πως εγώ δεν τον ήθελα.

Όταν πχ μιλούσα με τον Μπουζούκη είδα πως ήθελε να μείνει απλά είχε μπερδευτεί με τα οικονομικά. Με τον Γιάννη είχαμε συμφωνήσει νωρίς και μετά από διάφορα ερεθίσματα πήρε τη συμφωνία πίσω. Ο Τάσος από τον Μάιο, φάνηκε πως έχασε την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είχα στείλει μια πρόταση και μου απάντησε ο ατζέντης του, μου έστειλε μια αντιπρόταση μετά από μια εβδομάδα. Ήθελε περισσότερα λεφτά και προσπάθησα να τον πείσω, πως τον θέλουμε στην ομάδα και έκανα μια κουβέντα ώστε να βρεθεί μια λύση και είπε πως ο ατζέντης του θέλει να φέρει μια πρόταση από το εξωτερικό. 

Όταν έκλεισε το μεταγραφικό παράθυρο του έκανα νέα πρόταση και ο ατζέντης απάντησε μετά από δύο εβδομάδες ενώ στο μόνο που δεν είχαμε συμφωνήσει μια ρήτρα και αυτό που πήρα εγώ ήταν πως ήμουν ο κακός στην υπόθεση. Αν κάποιος θέλει να μείνει στην ομάδα βγαίνει και το λέει όχι να βγαίνει και να λέει μετά εγώ πάντα ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό».

Για το αν έγινε πόλεμος από τους δημοσιογράφους: «Σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει δεν μιλάω προσωπικά στους δημοσιογράφους. Κάποιοι νομίζουν πως δεν τους μιλάω επειδή δεν τους γουστάρω, ενώ απλά δεν θέλω να μιλάω σε κανέναν. Δεν γίνεται να παρουσιάζουν πως όταν εγώ φεύγω και έρχονται καλά αποτελέσματα η ομάδα αναπνέει αλλά όταν χάνουμε φταίει ο σχεδιασμός. Το γεγονός πως δεν είχα καλή σχέση με τους δημοσιογράφους μου στοιχίζει. Ήταν πολύ καλό που γύρισα στον Παναθηναϊκό. Σε καμία περίπτωση όμως τα λάθη τα δικά μου δεν τα πληρώνει ο Παναθηναϊκός. Τα δικά μου παλτά τα παίρνω από το Zara δεν τα φέρνω στον Παναθηναϊκό για να κάνω κακό στο σύλλογο. Δεν ξέρω αν θα επέστρεφα. Μου έδωσε μια μεγάλη δυνατότητα, να δουλέψω σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, πιστεύω βοήθησα όσο μπορούσα και πιστεύω πως αδικεί τον εαυτό του».

Για το αν θα πρέπει να μείνει ο Δώνης: «Δεν ξέρω ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας του κλαμπ, δεν ξέρω τη σχέση του με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή άρα δεν ξέρω αν πρέπει να μείνει ή όχι».

Για τον Ρόκα: «Δεν ξέρω τι μοντέλο έχει η ομάδα, αλλά καθένας κρίνεται με το αποτέλεσμα και αν έχει εκπληρώσει αυτά που του έχουν ανατεθεί».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα πέρσι είχε περιορισμό στις μεταγραφές και νομίζω πως τα πήγαμε καλά. Όταν παίζεις με νεαρούς θα χάσεις παιχνίδια αλλά θα κερδίσεις τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Με βάση τις μεταγραφές και όσα κάναμε πιστεύω είναι μια καλή σεζόν. Τους επόμενους στόχους δεν μπορώ να τους απαντήσω, αλλά μέχρι τώρα πάει καλά. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο και να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πουλήσει παίκτες και να υπάρξει οικονομικη εξυγίανση».

Για την πανδημία: «Ήμουν σίγουρος πως θα το ξεπεράσουμε γιατί τον Έλληνα πρέπει να τον φοβάσαι στην κανονικότητα, όταν τα πράγματα ζορίζουν πάντα βρίσκει τον τρόπο να ανταπεξέλθει».

 

Νταμπίζας: «Ο Αλαφούζος βάζει λεφτά, αλλά μερικές φορές κάνει πράγματα χωρίς λογική!»