MENU

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πως είναι η κατάσταση στην Σλοβακία: «Τα πράγματα όπως κάθε χώρα στην Ευρώπη έχουν σοβαρέψει και εδώ, αλλά συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και δεν έχουμε απειληθεί πάρα πολύ. Τον τελευταίο καιρό έχει γύρω στα 500 κρούσματα και έναν-δύο θανάτους, αν δεν κάνω λάθος. Είμαστε καλά και αυτό το οφείλουμε στο ότι έκλεισαν γρήγορα τα σύνορα και πήραν μέτρα», είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Έχουν σταματήσει εδώ και δύο εβδομάδες οι υποχρεώσεις, αλλά μας έχουν δώσει ατομικά προγράμματα με τρεξίματα και δύναμη για τα σπίτια μας και γύρω γύρω από τις κατοικίες μας. Προπονούμαστε τέσσερις φορές περίπου την εβδομάδα μόνοι μας και μία με δύο σε γκρουπάκια λίγων ατόμων ή στο γήπεδο ή σε βουνό. Τις εγκαταστάσεις της ομάδας τις χρησιμοποιούμε μία δύο φορές την εβδομάδα. Δεν είναι ακόμη εδώ τόσο αυστηρά όσο στην Ελλάδα, βγαίνουμε, απλώς, μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Από την ομάδα μας λένε να μην κινούμαστε πολύ». 

Για το πως περνάει τον χρόνο μόνος του και απάντησε: «Εχω συνηθίσει να μένω μόνος μου γιατί και όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ ήμουν μακριά με την οικογένειά μου. Προσπαθώ να το διαχειριστώ και να περνάω εποικοδομητικά τον χρόνο μου, να κάνω κάτι, να μαγειρεύω, να γυμνάζομαι ή να βρεθώ με κάποιον φίλο μου. Είμαι καλά, δεν έχω κάποιο παράπονο. Αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα για εμάς είναι, απλώς, να κάνουμε κάποιες προπονήσεις για να αλλάζουν λίγο οι παραστάσεις και περιβάλλον. Προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα ήπια, γιατί αν κολλήσει κάποιος τον ιό μετά θα μπει όλη η ομάδα σε καραντίνα».

Για τους ξένους της ομάδας σημείωσε: «Οι περισσότεροι είναι με τις οικογένειές τους, έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να πάνε στις χώρες τους. Εμείς που είμαστε μόνοι μας, σαφώς, είναι πιο δύσκολα, αλλά προσπαθούμε να το διαχειριστούμε και να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας». 

Για το αν έχει επαφές με τους άλλους Έλληνες που αγωνίζονται στην Σλοβακία: «Αυτή την στιγμή είναι μακριά από μένα, σε άλλες πόλεις, είναι δύσκολο να βρεθώ μαζί τους. Έχω, όμως, επαφές με την ελληνική κοινότητα της Μπρατισλάβας», ενώ όσον αφορά την παρουσία του στην ομάδα είπε: «Είμαι ικανοποιημένος, σε εισαγωγικά, γιατί θα μπορούσα να είμαι και καλύτερα. Είχα στην αρχή έναν μυικό τραυματισμό που με άφησε πίσω. Πριν τον ιό είχα έρθει στο 100%, αλλά συνέβη όλο αυτό και με άφησε χωρίς ντεμπούτο, που το περίμενα». 

Τόνισε ότι: «Όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό παίρνεις παραστάσεις, εμπειρίες, γνωρίζεις ανθρώπους, έχεις επαφή με άλλη κουλτούρα και σίγουρα μπορείς να κερδίσεις απ' όλο αυτό. Παρακολουθώ, ειδικά, τον ΠΑΟΚ. Σε σχέση με πέρσι είχε διαφορά στην απόδοσή του. Δεν είμαι ο κατάλληλος για να αναλύσω πως και γιατί. Οι παίκτες είναι ποιοτικοί, δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον Ολυμπιακό, ίσως, απλώς, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε καλύτερα κάποια παιχνίδια». 

Εκθείασε, τέλος, τρεις νεαρούς παίκτες της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Θέλω να σταθώ σε τρεις παίκτες γιατί έχουν αξιόλογη πορεία και το αξίζουν. Ο ένας είναι ο Χατζηστραβός, ο οποίος έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα στην Super League 2, ο Τσιγγάρας που έχει δείξει καλά πράγματα, και ο Γαϊτανίδης, ο οποίος είναι πολύ καλός παίκτης. Είχε, βέβαια, έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω, πιστεύω οτι αν πάρει παιχνίδια θα αποδείξει το ταλέντο του. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον, ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM 

Τζοβάρας: «Έχει ποιότητα ο ΠΑΟΚ, αυτούς τους τρεις ξεχωρίζω»
EVENTS