MENU

Ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Ο Κίκο Μακέντα είχε αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του μακριά από τον Παναθηναϊκό. Στη συνέντευξη όμως που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός για πρώτη φορά, το είπε για πρώτη φορά. Ότι, δηλαδή, αισθάνεται έτοιμος για να επιστρέψει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειά στα οποία κατάφερε να βάλει «φρένο» στην καθοδική πορεία της καριέρας του και να αναγεννηθεί.

Ήταν ένα άτυπο… ξεκαθάρισμα από πλευράς του Ιταλού. Ο Μακέντα αισθάνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που έχει τώρα με τον Παναθηναϊκό και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021. Πόσο καλύτερο; Αυτό για την ώρα δεν είναι σαφές όμως τα δεδομένα δείχνουν πως αξιώνει ένα συμβόλαιο με σημαντικά μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που προβλέπει το ισχύον. Άλλωστε, καταλαβαίνει και ο ίδιος πως και άποψη ηλικίας είναι η ώρα να διεκδικήσει ίσως το τελευταίο «καλό» του συμβόλαιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει προοπτική ανανέωσης με τον Παναθηναϊκό, τότε ο Μακέντα θα προτιμάει να πωληθεί.

Το θέμα όμως είναι το πως θα φύγει μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο για  έναν ακόμα χρόνο. Οι πράσινοι δεν προτίθενται να τον παραχωρήσουν με… ψίχουλα και αυτό είναι δεδομένο. Φυσικά πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η παράμετρος ότι το επόμενο καλοκαίρι το τριφύλλι θα τον χάσει χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τον σύλλογο.

Η χαμένη ευκαιρία του καλοκαιριού

Σε αυτό το σημείο αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο μερικούς μήνες πίσω. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι που μας πέρασε και με τον Μακέντα να έχει ήδη κάνει μία αρκετά καλή χρονιά στον Παναθηναϊκό, υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους. Ένας εξ΄αυτών, από το Κατάρ, πρόσφερε στον Ιταλό ένα πολύ καλό συμβόλαιο αλλά τα χρήματα που προβλέπονταν για τους πράσινους δεν ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Νίκος Νταμπίζας είχε κάθε λόγο να απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση και ενώ ο ποδοσφαιριστής είχε μπροστά του ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο.

Ενδιαφέρον υπήρξε και από την ολλανδική Φέγενορντ που σε προφορικό επίπεδο έδειχνε πρόθυμη να προσφέρει και ένα αξιόλογο ποσό στον Παναθηναϊκό, όμως και αυτή σε αυτή την προοπτική οι άνθρωποι του τριφυλλιού ήταν αρνητικοί. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μακέντα να παραμείνει στο κλαμπ και για ένα διάστημα μάλιστα να εμφανίζεται και αρκετά απογοητευμένος για το γεγονός πως δεν προχώρησε η υπόθεση με την ομάδα του Κατάρ. Τώρα, ενδεχομένως και για την προοπτική μίας «καλής» πώλησης του Μακέντα, μπορεί όλα τα προαναφερθέντα να συνθέτουν μία χαμένη ευκαιρία.

Η αξία της διαχείρισης

Πλέον, όμως, στον Παναθηναϊκό πρέπει να κοιτάξουν το σήμερα. Με δεδομένο πως δύσκολα θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του Ιταλού, οι ιθύνοντες του τριφυλλιού θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση με σκοπό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα.

Γιώργος Δώνης και Τσάβι Ρόκα θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στον Μακέντα πως η ομάδα τον χρειάζεται. Πως αποτελεί το βασικό της σέντερ φορ και πως πάνω του σκοπεύουν να στηριχθούν και τη νέα σεζόν. Σε περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί να φύγει θα πρέπει να έρθει μία πρόταση που θα λύσει τα χέρια των ιθυνόντων του συλλόγου στην προσπάθεια αντικατάστασής του.

Σε περίπτωση που λόγω της έλευσης του Καρλίτος ο Μακέντα θεωρήσει πως περνάει δεύτερος στην ιεραρχία, τότε θα είναι και για εκείνον πολύ πιο εύκολο να «πατήσει» πάνω σε αυτό και να ζητήσει να αποχωρήσει ακόμα και με μία πρόταση που δεν θα «αγγίζει» τα «θέλω» του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτές τις συνθήκες σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μάνατζερ των ποδοσφαιριστών. Και στην προκειμένη περίπτωση ο Ιταλός εκπροσωπείται από έναν από τους γνωστότερους και πλέον ικανούς agents στον κόσμο, τον Μίνο Ραϊόλα.

Παναθηναϊκός: Όλα με τον Μακέντα είναι θέμα διαχείρισης
EVENTS