MENU

Για την λειτουργία των ακαδημιών της ΠΑΕ Άρης μίλησε ο τεχνικός της Κ17 και της Κ19 των «κιτρινόμαυρων», Κώστας Καζάνας. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας και πρόσθεσε πως ο Άρης θα πρέπει να βασιστεί στις υποδομές του. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Libero 107,4 FM:

Για όσα συμβαίνουν και το πως το βιώνουν οι παίκτες των ακαδημιών:

«Μένουμε σπίτι τώρα με την καραντίνα. Έχουμε επικοινωνία με τους παίκτες και ενδιαφερόμαστε για την φυσική κατάσταση και την δύναμη. Σε άλλα θέματα, λόγω και χώρου δεν μπορούμε να δουλέψουμε το κάτι παραπάνω. Μέσα στο σπίτι είναι περιορισμένα τα πράγματα. Έχουμε μία διαδικτυακή ομάδα και ανανεώνουμε το πρόγραμμα που ακολουθούν οι παίκτες στην καραντίνα. Το δύσκολο είναι οι ασκήσεις με μπάλα. Οι παίκτες μας έχουν την ικανότητα της προσαρμοστικότητας και θα επανέλθουν γρήγορα. Προσπαθούμε να τους κρατάμε σε ένα καλό επίπεδο. Οι παίκτες που βρίσκονται σε στάδιο εκπαίδευσης θα χρειαστούν παραπάνω χρόνο αν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Οι επαγγελματίες αντίθετα δεν θα χρειάζονται πολυ χρόνο. Αυτό προσπαθούμε να μειώσουμε και εμείς».

Για την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων:

«Σταματήσαμε λίγο πριν το φινάλε. Εχουμε 2 αγωνιστικές ακόμη. Μαθηματικα μπορούμε να φτάσουμε και στην 2η θέση, κάτι που θα ήταν μία εξαιρετική επίδοση. Το μυαλό μας πρώτα όμως είναι να κρατησουμε τους παίκτες υγειεις και δεν εχουμε μπει στην διαδικασία να σκεφτούμε το αγωνιστικό». 

Για την δουλεια που γίνεται στην Κ19:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπουμε παιδία να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Όποτε το χρειάστηκε η πρώτη ομάδα η ακαδημία ήταν εκεί για να βοηθήσει. Αυτό προσπαθήσαμε να δουλέψουμε και φέτος. Να δείξουμε την αξιοπιστία των παικτών μας και οτι η δουλειά μας είναι μεθοδική και έχει βάσεις. Όσοι παίκτες έπαιξαν με την πρώτη ομάδα έδειξαν ότι γίνεται καλή δουλεια. Υπάρχει βάθος. Οι παίκτες φέτος είναι ίδιοι. Κάναμε λίγες προσθήκες. Αλλάξαμε απλώς τον τρόπο που δουλεύαμε όλη την χρονιά. Και ο κόουτς και ο Τόλης Τερζής έρχονται στα παιχνίδια της Κ19, μιλάμε, ενδιαφέρονται για τους παίκτες. Με την δουλειά τους οι παίκτες "ανάγκασαν" τους ανθρώπους της ομάδας να γίνουν μέρος των προπονήσεων και της δουλειάς που γίνεται στην πρώτη ομάδα».

Για την περίπτωση του Μαρμαρίδη: 

«Τον Μαρμαρίδη έτυχε να τον ξέρω. Ήξερα οτι είναι καλός παίκτης και τον έφερα στην ομάδα. Όλα τα παιδια όμως τα θεωρω σαν παιδιά μου. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Το καλό με τον Μαρμαρίδη είναι οτι παίζει σε πολλές θέσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στην πρώτη ομάδα.Και ο Σενγκέργκης είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της αλλαγής αγωνιστικής νοοτροπίας της ομάδας φέτος». 

Για την Κ17:

«Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πρώτη. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ αδικηθήκαμε από την διαιτησία και γνωρίσαμε την ήττα. Και αυτή η αδικία όμως ήταν ένα μέρος της εκπαίδευσης. Κυνηγούμε μία θέση στο Final 4. Είναι μία ταλαντούχα φουρνιά. Φέτος έχουμε μία ήττα στο πρωτάθλημα σε 20 αγώνες. Αν με το καλό γίνει το Final 4 θα συμμετέχουμε. Θέλουμε 1 βαθμό ακομη. Κάποια από αυτά τα παιδιά της Κ17 θα προχωρήσουν, καθώς υπάρχει πολύ ταλέντο. Υπάρχει μία συνέχεια και θα συνεχίσει να υπάρχει». 

Για την Κ15:

«Υπάρχουν παίκτες ποιοτικοί. Θα μας βοηθήσουν του χρονου στην Κ17. Φέτος είχαμε αρκετά νέα πρόσωπα, όμως βαδίζει σε ένα πολύ σωστό δρόμο».

Για τον τρόπο κλήσης των παικτών στις μικρές Εθνικές ομάδες:

«Σε όλους τους αγώνες των ομάδων μας υπάρχει άνθρωπος της Εθνικής. Οπότε έχουν άποψη για τους παίκτες . Βρισκόμαστε τακτικά σε επικοινωνία. Ενημερώνονται για το επίπεδο των παικτών. Ο τρόπος κλήσης τους είναι η διαρκής επικοινωνία μας μαζί με τους ανθρώπους της Εθνικής. 

Παραδοσιακά οι μεγαλύτεροι παίκτες του Αρη προέρχονταν από τις ακαδημίες. Προσφέρουν πολύ μεγάλη βοήθεια στον σύλλογο οι ακαδημίες μας. Ακόμη και φέτος παίκτες μας βοήθησαν και την πρώτη ομάδα. Αν υπήρχε υπομονή και από τον κόσμο οι παίκτες θα βοηθούσαν ακόμη περισσότερο και θα ενσωματώνονταν πιο γρήγορα. Πρέπει να τα αγαπήσει αυτά τα παιδιά ο κόσμος. Δεν γίνεται μόνο με μεταγραφές. Οι παίκτες μας ξέρουν τι σημαίνει Αρης από μικρή ηλικία. Χρειάζονται όμως βοήθεια και στήριξη...»

Πηγή: Libero 107,4 FM

Καζάνας: «Ο Άρης μπορεί να βασιστεί και στις υποδομές του»
EVENTS