MENU

Θυμάστε τον Αντρέα Ντ΄Αμίκο; Ο Ιταλός agent έγινε...viral στο τελευταίο ταξίδι του με προορισμό την Αθήνα το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, στο πλαίσιο των συζητήσεων με την ΑΕΚ για το «κλείδωμα» της παραμονής του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» εν όψει της νέας σεζόν.

Για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη ο μάνατζερ του κόουτς της «Ένωσης» σήκωσε τεράστια…σκόνη με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο Instagram, όντας τότε ο μοναδικός επιβάτης της πτήσης στο δρομολόγιο Ρώμη – Αθήνα.

Εσχάτως, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sportmediaset.it και μεταξύ άλλων κάλεσε την FIFA και την UEFA να ανοίξουν την κάνουλα ενισχύοντας τις ομάδες που πλήττονται από την πανδημία και το ολικό lockdown.

Αναλυτικά:

 

- Για το ψαλίδι της Γιουβέντους στους μισθούς των παικτών και του τεχνικού τιμ:

«Η Γιουβέντους κινήθηκε ως εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες της. Ο πρόεδρος ζήτησε θυσίες από τους παίκτες που τις αποδέχτηκαν, έχοντας το προνόμιο να λαμβάνουν μισθούς εκατομμυρίων. Η θεραπεία του προβλήματος όμως που έχει παρουσιαστεί δεν μπορεί να αφήνετε σε αξιόλογες ατομικές πρωτοβουλίες.

Οι παίκτες εξακολουθούν να΄ναι υπάλληλοι. Έπειτα υπάρχουν παίκτες και παίκτες. Δεν μπορούμε να ζητάμε από ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου να μειωθεί ο μισθός τους καθώς και από νεαρούς παίκτες που παίρνουν λιγότερα χρήματα».

 

- Για το αν συμφωνεί πως διανύουμε μια καταστροφική κατάσταση:

«Συμφωνώ. Για όλες τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι απαραίτητη η κρατική παρέμβαση. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Λόγω μιας φυσικής καταστροφής δεν είναι δυνατόν να παίξουμε μπάλα, να πάμε σε ένα εστιατόριο, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο.

Οι ενισχύσεις με το κριτήριο της αναλογικότητας και της ισότητας πρέπει να προσεγγίσουν όλους αυτούς τους τομείς. Σκεφτείτε επίσης ότι το ποδόσφαιρο είναι ως παγκόσμια αξία, η τρίτη ή τέταρτη ιταλική εταιρεία. Αλλά εδώ πρέπει να προσθέσουμε και την κοινωνική και πολιτική αξία της μπάλας σε πολλές ιταλικές πραγματικότητες. 

Επίσης, επειδή πέρα ​​από τους μεγάλους παίκτες και πρωταθλητές, το ποδόσφαιρο (νέοι, ερασιτέχνες, γυναίκες) περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και θέσεις εργασίας».

- Για την ιταλική κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

 

«Το κράτος πρέπει να βοηθήσει όλες τις εταιρείες που κλείνουν και η ποδοσφαιρική εταιρεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να καταβάλλουν φόρους στο πλαίσιο αυτό. Πρέπει να υπάρχει μορατόριουμ. 

Η παρέμβαση των διεθνών οργανισμών θα ήταν επίσης απαραίτητη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA πρέπει να παρέμβουν. Έχουν τεράστιους οικονομικούς πόρους και δεν μπορούν να το περάσουν όλο αυτό έτσι».

 

- Για το αν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα;
 

«Ελπίζω να τελειώσουν. Θα ήταν μια σημαντική ανάσα οξυγόνου».

 

Αντρέα Ντ΄Αμίκο (μάνατζερ Καρέρα): «Η FIFA και η UEFA πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες»
EVENTS