MENU

Όταν την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου επικυρωνόταν και επίσημα πως η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ θα αποτελείται από τους Λιβάγια, Αραούχο και Ολιβέιρα, η συνειδητοποίηση της επιθετικής ποιότητας για την Ένωση σκορπούσε ενθουσιασμό στους οπαδούς της. Έστω και αν αυτή η ποιότητα θα παρέμενε με αυτή τη μορφή το πολύ μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Άλλη εκδοχή έμοιαζε αδύνατη.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως ο Σέρχιο Αραούχο επανεμφανίστηκε στην μεταγραφική επικαιρότητα της Ένωσης ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Ολιβέιρα, που όπως όλα έδειχναν, θα συνέχιζε την καριέρα του στην Γουλβς. Και μπορεί η αγγλική ομάδα να μην αύξησε την προσφορά της για τον Πορτογάλο, όπως εκτιμούσαν ότι θα γίνει στην ΑΕΚ, και αυτός να έμεινε στην Ελλάδα, ωστόσο ο ταυτόχρονος ερχομός του Αραούχο δεν χάλασε, μόνο για ένα λόγο: επειδή η πώληση του Ολιβέιρα το προσεχές καλοκαίρι κρίθηκε ως δεδομένη από τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Τα σχεδόν 3 εκατομμύρια που απαιτούνται άλλωστε προκειμένου να μείνει ο Αραούχο και μετά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ (αν δεν καταβληθούν, αυτόματα ο παίκτη επιστρέφει στη Λας Πάλμας και η Ένωση θα πρέπει να της δώσει και 200.000 ευρώ επιπλέον), είναι ένα άνοιγμα που οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ακριβώς επειδή τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας που έχει ο Ολιβέιρα, έμοιαζε αδύνατο να μην δοθούν έστω και το καλοκαίρι με βάση το έρεισμα που είχε στην αγορά ο Πορτογάλος τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί ωστόσο του Ολιβέιρα -και ειδικά, ο τελευταίος- είναι δεδομένο πως σχετικοποιούν αυτή τη βεβαιότητα. Ο παίκτης εδώ και κάμποσες μέρες βρίσκεται στην Πορτογαλία, βλέπει ειδικούς της εμπιστοσύνης του και ψάχνει να βρει άκρη προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς χωρίς να εγχειριστεί. Ακόμα και αν καταφέρει ωστόσο να το πάει συντηρητικά και να γλυτώσει, ακόμα και αν δεν κάνει εγχείρηση, κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο πως θα πουλάει το ίδιο με τον Ιανουάριο. Και κάπως έτσι, η ετεροχρονισμένη τράμπα με τον Αραούχο μετουσιώνεται σε αμφίβολη.

Μέσα στην όλη εξίσωση φυσικά, υπάρχει και ο Λιβάγια. Το συμβόλαιο του Κροάτη φορ λήγει το καλοκαίρι του 2021 και την προσεχή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ θα πρέπει να ασχοληθεί μαζί του προκειμένου να μην τον χάσει τσάμπα. Κοινώς, για τον Λιβάγια οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες: είτε πώληση το προσεχές καλοκαίρι είτε επέκταση του συμβολαίου του με αύξηση του μισθού του. 

Η άρνηση της ΑΕΚ να τον πουλήσει την τελευταία μέρα των μεταγραφών, εκτός από μια κίνηση μείωσης ρίσκου αφού ήταν αμφίβολο πως θα προλάβαινε να βρεθεί αντικαταστάτης, ήταν και ο αντικατοπτρισμός του πως οραματίζεται το βασικό επιθετικό δίδυμο της η ΑΕΚ, την επόμενη σεζόν: στην Ένωση έβλεπαν μέσα από έναν ορίζοντα προοπτικής τη συνύπαρξη Λιβάγια - Αραούχο. Άραγε, αν η μεταγραφή του Ολιβέιρα ακυρωθεί, θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός αναφορικά με τα σχέδια για τον Λιβάγια; Καθόλου απίθανο: δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί πώληση του Κροάτη τελικά.

Είναι σίγουρο πως όποιος από την επιθετική τριπλέτα της ΑΕΚ και αν κουνήσει μαντίλι, θα υπάρξει αντικαταστάτης. Είναι εξίσου σίγουρο όμως πως η επιθετική ποιότητα της Ένωσης θα μειωθεί κατά το 1/3: το ποιο θα είναι το βασικό της δίδυμο είναι ένα βασικό ερώτημα ενόψει του σχεδιασμού της ομάδας της επόμενης σεζόν και ο Ίλια Ίβιτς πρέπει να λύσει τη σπαζοκεφαλιά τηρώντας αριστοτεχνικά τις ισορροπίες. 

Θα πάρει μεταγραφή ο Ολιβέιρα και η ΑΕΚ θα μείνει με τους Λιβάγια - Αραοούχο; Αυτό παραμένει το βασικό πλάνο, αν και ο Ίβιτς ενδέχεται να κουραστεί πολύ παραπάνω σε σχέση με το πρόσφατο να «σπρώξει» τον Πορτογάλο. Θα πάρει μεταγραφή ο Λιβάγια και η ΑΕΚ θα μείνει με τον Ολιβέιρα και τον Αραούχο; Δεν είναι αμελητέες οι πιθανότητες αλλά αυτή η έκβαση θα πρέπει να συνδυαστεί και με μια αντίστοιχη αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Ολιβέιρα, του οποίου το συμβόλαιο -όπως και του Λιβάγια-λήγει το καλοκαίρι του 2021 και η περίπτωση να χαθεί στο τσάμπα θα πλησιάζει απειλητικά; Ή μήπως η ΑΕΚ θα μείνει με Λιβάγια-Ολιβέιρα και ο Αραούχο θα γυρίσει στη Λας Πάλμας; Αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο καθώς αποτελεί ξενέρα μεγατόνων να φύγει τόσο άμεσα ο Αργεντινός όσο και γιατί σε σχέση με τους έτερους δυο συνδυασμούς, το δίδυμο Λιβάγια-Ολιβέιρα δεν έχει και πολλούς οπαδούς μέσα στην ΑΕΚ...    

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Ο επιθετικός γρίφος που πρέπει να λύσει ο Ίβιτς
EVENTS