MENU

Οι δύο σύλλογοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών, καθώς ο μάνατζερ του Λούκα Γιόβιτς, Φαλί Ραμαντανί όσο και ο συνεργάτης του, Νικολά Ντάμιανατς, αλλά και άλλοι μάνατζερ κατηγορούνται για υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων με παράνομες δραστηριότητες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

«Υποσχέθηκαν σε νεαρά ταλέντα από το σέρβικο, το ρουμάνικο και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ότι θα μετακινηθούν σε μεγάλους συλλόγους. Μέσω του Απόλλωνα και ενός περίπλοκου εταιρικού πλαισίου που η ίδια κυπριακή ομάδα διαδραμάτισε κατάφερε να εξασφαλίσει ότι τα οφέλη που θα αποκτήσουν οι εκατομμυριούχοι δεν θα φορολογούνταν. Το τελευταίο βήμα της φοροδιαφυγής και το ξέπλυμα χρήματος έγινε σε βίλες στην Μαγιόρκα.

Οι πράκτορες της UCO (Κεντρικής Επιχειρησιακής Μονάδας) σε συνεργασία με την Europol ασχολήθηκαν εκτενέστερα με το θέμα «Λάνιγκαν» και εξετάζουν πέντε μάναντζερ που κατηγορούνται για φορολογικά εγκλήματα και υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 10 εκατομμυρίων ευρών. Μεταξύ αυτών τόσο ο μάνατζερ του Γιόβιτς (αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης), Φαλί Ραμαντανί αλλά και ο συνεργάτης του, Νικολά Ντάμιανατς» γράφει η ισπανική εφημερίδα «El Pais» και συνεχίζει: 

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ζήτησε την τεκμηρίωση από πολλές ομάδες ισπανικής πρώτης και δεύτερης κατηγορίας για την υπογραφή των παικτών που εκπροσωπούνταν από τον Ραμαντανί. Πρόκειται για συμβόλαια σπουδαίων και αναγνωρισμένων παικτών σε όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων του Γιόβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), του Νικολά Καλίνιτς, του Στέφαν Σάβιτς (αμφότεροι της Ατλέτικο Μαδρίτης), του Γιόβετιτς, του Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη), του Μουσόντα (Μπετίς), του Σεφέροβιτς και του Ραντόγια (Σέλτικ), του Τσόριτς (Σπόρτινγκ ντε Χιχόν), του Σκέποβιτς (Μάλαγα), του Σαντίκου (Λεβάντε) και του Ζντιέλαρ (Μαγιόρκα). Ωστόσο, οι πηγές που υποβλήθηκαν σε διαβούλευση τονίζουν ότι καμία από τις ομάδες που έχουν ζητηθεί τεκμηρίωση ή οι φορείς που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους δεν εμπλέκονται στις εικαζόμενες παρατυπίες που εντοπίστηκαν

Η έναρξη της επιχείρησης “Λάνιγκαν” χρονολογείται από το 2017, όταν η αστυνομία ανίχνευσε ότι ο Ραμαντανί και ο Νταμιάντ, ο οποίος ελέγχει τον αθλητικό οργανισμό που εκπροσωπεί την Lian Sports είχε αγοράσει ένα πολυτελές διαμέρισμα, καθώς και γη για να χτίσει κι άλλο σπίτι στην πόλη της Μαγιόρκας. Μέσω ενός πολύπλοκου εταιρικού πλαισίου για την απόκρυψη της πραγματικής κυριότητας των ακινήτων, σύμφωνα με σημείωμα που δημοσιεύθηκε αυτή την Τρίτη. Οι πράκτορες του UCO προέβησαν από την εποχή εκείνη σε παρακολούθηση της διαδικασίας και της διεθνούς προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για τέτοιες αγορές έως ότου αποκάλυψαν ότι οι δύο υπόπτους υποτίθεται ότι αποτελούν μέρος τη

Ερευνούν τον πολύ γνωστό μάνατζερ Ραμαντάνι για ξέπλυμα χρήματος
EVENTS