MENU

Από χθες το μεσημέρι φίλοι μου έχω βαρεθεί να δέχομαι συγχαρητήρια από φίλους και εχθρούς για την επιτυχημένη μεταμφίεση μου σε Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, στο πάρτι μασκέ του προέδρου στο Mega. Τους ορκίστηκα στο ευθυτενές χέρι που κρατά το μικρόφωνο του Σάββα ότι δεν ήμουν εγώ, αλλά αυτοί μου βγήκαν και από πάνω. Μου είπαν ότι το μούσι ήταν τέλειο, αλλά έπρεπε να πάρω ένα νούμερομεγαλύτερο καλυμμαύχι γιατί δεν κάλυπτε το κούτελό μου και φαινόταν ότι ήμουν εγώ. Η αλήθεια είναι ότι μόλις διάβασα τις φλογερές ατάκες του Αγίου Πειραιώς μέχρι και εγώ κοντοστάθηκα λίγο και είπα μέσα μου «Ρε μπας και;», αλλά όσο και αν έστυψα το μυαλό μου δεν θυμήθηκα να μύρισα τόσο λιβάνι την Τρίτη που να δικαιολογούνται τέτοιες δηλώσεις:  

«Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ έκανε αγιασμό στα νέα γραφεία του MEGA και αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε πως “χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους του”». Τον μπαγάσα τον πρόεδρο τι σκέφτηκε για να αξιολογήσει το προσωπικό του Mega. 

Αντί να τσεκάρει βιογραφικά και να κάνει πολύωρες συνεντεύξεις με τους δημοσιογράφους, για να εξοικονομήσει χρόνο τους έφερε τον Σεραφείμ και τον άφησε να κελαηδάει. Σου λέει αν κρατηθούν με αυτά που ακούνε και δεν σκάσουν στα γέλια, τότε είναι γεννημένοι δημοσιογράφοι. Αφού δεν γελάνε τώρα σιγά μη γελάσουν μεθαύριο που θα λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί απ’ τη διαιτησία όσο και η Δήμητρα Αλεξανδράκη απ’ τον Στέλιο Κουδουνάρη στο My Style Rocks. 

Και πράγματι πέρασαν όλοι τους το τεστ με άριστα: «Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώματος μίλησε στους τεχνικούς, τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό αλλά και τον ιδιοκτήτη του σταθμού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, απευθυνόμενος στον οποίον είπε πως “Εδώ δεν εκδαπανάσθε μόνο οικονομικώς, αλλά και ηθικώς και πνευματικώς”». Άλλη μια απόδειξη ότι η στελέχωση του νέου Megaαγγίζει την τελειότητα. 

Με το που είπε ο Σεβασμιώτατος το «εκδαπανάσθε» το τμήμα υποτιτλισμού του Mega με επικεφαλής τη Νατάσα Συρεγγέλα λειτούργησε άμεσα. Μετέφρασε την άγνωστη λέξη πριν ο πρόεδρος βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας επειδή νόμιζε ότι ο «Εκδαπανάσθε» ήταν Σομαλός βαρυποινίτης διαιτητής που όρισε η ΚΕΔ για το ντέρμπι της Τούμπας.  

Μόλις ηρέμησε ο πρόεδρος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς συνέχισε το θεάρεστο λιβάνισμα του έργο του. Φήμες που τον θέλουν να τηλεφώνησε και στο 1142 για να καταγγείλει τον Κωνσταντινέα επειδή καπνίζει ακόμα ο φούρνος του ελέγχονται ως ανακριβείς. Άλλα είπε ο Άγιος: «“Γίνεστε ένας κυματοθραύστης στην παραπληροφόρηση, στην ανεντιμότητα”, είπε ενώ προσέθεσε πως ο κ. Μαρινάκης “Χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους του”».Κυματίζουν μεσίστιες οι καρτοκινητές στο Πακιστάν. 

Και στο «Κόντρα Πλακέ» αν έμπαινε το ερώτημα «Ρωτήσαμε 100 διαιτητές στα αποδυτήρια και ψάχνουμε τις 3 δημοφιλέστερες απαντήσεις στο ερώτημα: “Ποιος κυματοθραύστης πρόεδρος χαρακτηρίζεται για την πληθωρική αγάπη και την ευγένεια του ήθους του;”» όλοι θα έλεγαν με μια φωνή «Ο συγγενής του Υψηλάντη». 

Είναι τέτοια η ευγένεια του ήθους του προέδρου που αν είχε πάρει 20 χρόνια πιο νωρίς το Mega, στη σειρά «Πατήρ, υιός και πνεύμα» θα είχε γλιτώσει ένα μηνιάτικο. Θα έπαιζε ο ίδιος το Άγιο πνεύμα. 

Και λίγα είπε λοιπόν ο Μητροπολίτης: «Τέλος, μιλώντας στους ανθρώπους του καναλιού είπε ότι “Εδώ λειτουργεί η καρδιά της δημοκρατίας. Κάθε μέσο που εξαγγέλλει την είδηση και τη γνώση, είναι ένας πυλώνας Δημοκρατίας, ευστάθειας, λογικής, αντιμετωπίσεως του σοβινισμού, των ακροτήτων, του ρατσισμού, κάθε είδους ανεντιμότητος και ψευδούς κατανοήσεως της πραγματικότητος». Γι’ αυτό και ο πρόεδρος έχει αγοράσει περίπου 50 πυλώνες δημοκρατίας και συνεχίζει. 

Θέλει να τους έχει στην κατοχή του για να είναι σίγουρος ότι θα λειτουργούν με τον αντικειμενικό τρόπο που θα τους υποδεικνύει για να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων. Οι μισοί θα γράφουν πόσο τέλειος είναι ο πρόεδρος και άλλοι μισοί πόσο φανταστικός είναι ο συγγενής του Υψηλάντη. Ο πρόεδρος δέχεται τη διαφορετική άποψη και δεν πρόκειται να ψέξει ούτε τους μεν, ούτε τους δε, καθώς είναι λάτρης της φράσης: «Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να λες αυτό που πιστεύω». 

Και αν νομίζατε φίλοι μου ότι με την επαναλειτουργία του Mega οι τυχεροί είναι μόνο οι εργαζόμενοι που βρέθηκε αυτός ο Άγιος πρόεδρος να ξανανοίξει το κανάλι που έκλεισε, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Πιο τυχεροί ακόμα είναι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς οι τηλεθεατές: 

«Οι τηλεθεατές όχι μόνο θα ψυχαγωγούνται, αλλά και θα διαφωτίζονται και θα έχουν την δυνατότητα να κατορθώνουν το μεγάλο άθλημα της Δημοκρατίας, που είναι η κριτική των πραγμάτων. Η επίγνωση της ζωής...». Για να είμαστε δίκαιοι τώρα, αν ο πρόεδρος δεν έταξε στον Σεραφείμ τον ρόλο του Χαϊκάλη στο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» και τα είπε όλα αυτά από μόνος του, τότε πρέπει να τον συγχαρούμε. Σπανίζουν οι μαυροφορεμένοι άνδρες που παίζουν 100%-0% τον πρόεδρο χωρίς να τους έχει τάξει ότι θα τους κάνει διεθνείς μετά. Μμμμμμμ.

Δεν ήμουν εγώ ο Σεραφείμ στο πάρτι μασκέ του Mega
EVENTS