MENU

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στο ΟΑΚΑ, κράτησε ανέπαφη την εστία του, κάτι που σημαίνει πως στην σειρά με τον ΠΑΟ δεν δέχτηκε γκολ, πέτυχε ένα νωρίς με την αυγούλα και μετά έκανε συντήρηση δυνάμεων.

Ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ από μόνος του σου έδινε τη σιγουριά πως ένα γκολ θα το βρει η ομάδα. Είναι σοφότερο να στήσεις μία ομάδα που θα πρέπει να βάλει ένα γκολ, παρά μία που δεν θα δεχτεί δύο. Το έκανε το λάθος ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το πλήρωσε.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μάλιστα έχοντας Μαουρίτσιο, Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ σε κάκιστη μέρα. Ειδικά αν ο τελευταίος έκανε τα αυτονόητα, το κοντέρ θα είχε γράψει περισσότερα γκολ.

Ουσιαστικά ήταν η μέρα του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος παίρνοντας παιχνίδια, βρίσκοντας ρυθμό, ξαναγίνεται σημαντικός για την ομάδα. Η ενέργειά του στο γκολ είναι όλα τα λεφτά και είναι αυτή που ολοκληρώνει τη σεμνή τελετή. Ο Σφιντέρσκι απλά έκανε αμέσως μετά αυτό που ξέρει καλά.

Από το 11΄με το γκολ που χρειαζόταν, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να ανεβάσει τέμπο, δεν χρειάστηκε να ανοίξει το παιχνίδι, δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα που θα του κόστιζε.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, κουράστηκε πολύ λιγότερο απ ότι ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμία.

Θεωρώ αδιανόητο πως ο Ιταλός ρέφερι συμφώνησε με τον VAR για την φάση του Δώνη. Μιλάμε για βάναυσο χτύπημα που δεν έχει καμία σημασία πως ο μέσος του ΠΑΟ δεν έχει πρόθεση. Το χτύπημα είναι ακόμη χειρότερο από αυτό του Μπαράλες στον Πασχαλάκη και είναι το δεύτερο που αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν δέχεται κόκκινη κάρτα.

Λίγη ώρα πριν, ο Κουτσιαύτης σε μία διαιτησία που μας θύμιζε τα παλιά, έσφαξε την μισή Λαμία που τόλμησε να προηγηθεί στο Καραϊσκάκη. Μία διαιτησία εμετός που θα πρέπει να στείλει σπίτι του για αρκετό καιρό τον συγκεκριμένο διαιτητή.

Δεν με απασχολεί που ο Μαρινάκης πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, ούτε θα μάθουμε ποτέ τι έκανε εκεί. Οι πιθανότητες να δουλεύουν οι κάμερες άλλωστε στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι μηδενικές.

Αυτές οι συμπεριφορές όμως, έχουν πριμοδοτηθεί από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Τα μηνύματα που έχει περάσει ο Αυγενάκης και συνεχίζει πιο διακριτικά ο οπαδός του Ολυμπιακού Γεραπετρίτης, έχουν περάσει σε όλους. Διαιτητές, αντιπάλους, ΜΜΕ, συναδέλφους. Όλοι θέλουν να είναι με την κυβέρνηση άλλωστε.

Βλέπω πως κάποιοι Παναθηναϊκοί, ευτυχώς όχι όλοι, φρόντισαν στο γήπεδο να σηκώνουν πανί που έγραφε Una fatsia Una ratsa, με Ιβάν και Μαρινάκη. Από τη μία θέλω να καταγράψω πως το βρίσκω λίγο αστείο αυτό που κάνουν, από την άλλη θλιβερό γιατί έχουν παρασυρθεί από τα ΜΜΕ τους και τα pay roll τους.

Μία μέρα πριν είχε βγει ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ, που ζητούσε να απολυθούν οι δημοσιογράφοι που ευθύνονταν για την εξαφάνιση της φάσης στο βόλεϊ γυναικών. Γιατί να απολυθούν παιδιά, τα μηνύματα που γράφω παραπάνω τα πήραν και τα παιδιά στην ΕΡΤ. Και είναι αυτά που σας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο Ιβάν είναι ίδιος με τον Μαρινάκη.

Όταν θα ξυπνήσετε από τον λήθαργο και το τέρας θα έχει επιστρέψει με τις κυβερνητικές πλάτες του, μη κλαφτείτε. Θα έχετε συμβάλει σε αυτή την κατάσταση. Ευτυχώς όχι όλοι.

Εμείς δεν έχουμε περιθώρια απωλειών με την ΑΕΛ, πρέπει να δούμε την κατάσταση του Βαρέλα και πάλι καλά που ο Πέλκας είναι ΟΚ.

Εκείνο το παιχνίδι είναι πραγματικά δύσκολο, θα έχει υψηλές εντάσεις και κάτσε να δούμε μη φυτευτεί και κανένας φοίνικας στη μέση του γηπέδου.

 

Η μέρα του Πέλκα και η θλιβερή διαπίστωση για –ευτυχώς– λίγους Παναθηναϊκούς
EVENTS