MENU

Ένας επιθετικός που του αρκεί… μισή ευκαιρία για να σκοράρει. Αυτός είναι ο Καρλίτος, σύμφωνα με τον έμπειρο ρεπόρτερ της Λέγκια Βαρσοβίας, Bartosz Rzemiński. Ο Πολωνός συνάδελφος μιλάει στο SDNA για τον Ισπανό επιθετικό που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για την υπογραφή του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό το οποίο και θα τεθεί σε ισχύ από το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Rzemiński αναλύει τα θετικά στοιχεία του Καρλίτος αλλά και εκείνα που χρειάζονται προσοχή από πλευράς πράσινων. Παράλληλα, εξηγεί το λόγο που οδήγησε τη Λέγκια στην απόφαση να τον παραχωρήσει αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις τάξεις των οπαδών της ομάδας της πρωτεύουσας.

Ξεκινώντας ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Καρλίτος; Ποια είναι τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που τον διακρίνουν;

«Ο Καρλίτος είναι ένας επιθετικός με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι καλό και κακό κατά κάποιον τρόπο. Συχνά αποφασίζει να σουτάρει πίσω από το ύψος του πέναλτι γιατί δεν φοβάται να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πραγματικά εξαιρετικός σε αυτό. Μπορεί να σουτάρει τέλεια με φάλτσο από μακριά. Ωστόσο, εξαιτίας αυτής της αυτοπεποίθησης που τον χαρακτηρίζει μερικές φορές θυμώνει όταν η ομάδα χάνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται πολύ νευρικός και δίνει την αίσθηση πως παρατάει τα όπλα. Εκτός αγωνιστικού χώρου έχει επίσης κάποια ζητήματα με την υπερβολική του αυτοπεποίθηση. Όταν ο προπονητής της Λέγκια δοκίμαζε άλλους επιθετικούς στην ενδεκάδα ένιωθε προσβεβλημένος και κατηγορούμενος. Θα μπορούσα να πω πως ο Καρλίτος όταν παίζει και η ομάδα κερδίζει είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Όταν όμως πρέπει να παλέψει για τη θέση του στην ενδεκάδα και έχει μεγάλο ανταγωνισμό, εμφανίζονται κάποια προβλήματα».

Θα έλεγες πως είναι ο επιθετικός εκείνος που χρειάζεται… μισή ευκαιρία για να σκοράρει;

«Ναι είναι ένας επιθετικός που δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μπορεί να πετύχει γκολ από το… πουθενά! Χρειάζεται μονάχα ένας προπονητής να του δώσει την ευκαιρία στην ενδεκάδα. Όπως για κάθε επιθετικό έτσι και για τον Καρλίτος, παίζει μεγάλο ρόλο και η συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Παρ’ όλα αυτά, έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από τους αμυντικούς και να δημιουργήσει μόνος του τις προϋποθέσεις για να σκοράρει».

Ποιο είναι το background του Καρλίτος τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως χαρακτήρας;

«Είναι ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Πολωνία από το την τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Όταν ήρθε εδώ, κανείς δεν τον γνώριζε, ενώ αρκετοί ήταν έκπληκτοι με τη συγκεκριμένη επιλογή της Βίσλα Κρακοβίας. Εκεί τον πήγε ο Ισπανός γυμναστής τον Ιούλιο του 2017. Στην πρώτη σεζόν στην Πολωνία σημείωσε 24 γκολ σε 36 αγώνες, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ αλλά και καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή του έγινε πρόταση από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά αυτός επέλεξε την προσφορά της Λέγκια Βαρσοβίας. Ήταν το αστέρι της Λέγκια μέχρι να αναλάβει προπονητής στην ομάδα ο Αλεξάντερ Βούκοβιτς. Στον Βούκοβιτς δεν άρεσε ο τρόπος που ο Καρλίτος δούλευε στις προπονήσεις και έτσι τον έβγαλε αρχικά από την ενδεκάδα και εν συνεχεία εισηγήθηκε την πώλησή του σε άλλη ομάδα».

Πιστεύεις ότι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι δεν έχει γενικά προβλήματα προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον. Όταν ήρθε στην Πολωνία μιλούσε μόνο ισπανικά και όταν έδινε συνεντεύξεις αυτές ήταν είτε στη γλώσσα του, είτε με τη βοήθεια μεταφραστή. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να προσαρμοστεί γρήγορα στο πρωτάθλημα, να βγει πρώτος σκόρερ και συνολικά να κάνει τη διαφορά».

Εξήγησε μου όμως λίγο περισσότερο γιατί η Λέγκια αποφάσισε να τον παραχωρήσει.

«Όπως ανέφερα και προηγουμένως, στον νέο προπονητή δεν άρεσε το στυλ με το οποίο ο Καρλίτος δούλευε στις προπονήσεις. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με το ταμπεραμέντο των ανθρώπων του νότου. Κλασικός Ισπανός ποδοσφαιριστής, θα έλεγα. Προτιμά να θυσιαστεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και να δώσει εκεί το 100%, παρά να το κάνει στις προπονήσεις».

Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί στην Πολωνία για τον Καρλίτος;

«Στην Πολωνία, ο Καρλίτος θεωρείται πολύ καλός επιθετικός. Μεγάλη μερίδα των οπαδών της Λέγκια διαφώνησαν κάθετα με την απόφαση του προπονητή και της διοίκησης να παραχωρήσουν τον Καρλίτος και τους κατηγ. Όταν άρχισε να διαφαίνεται πως θα φύγει από την Αλ Ουάχντα, πολλοί φίλοι της Λέγκια άρχισαν να ελπιζουν σε επιστροφή του στην ομάδα».

Κλείνοντας, ποιον επιθετικό σου φέρνει περισσότερο στο μυαλό;

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να βρω έναν παρόμοιο επιθετικό για να απαντήσω στην ερώτηση αυτήν. Θα μπορούσα να πω πως… είναι μοναδικός!».

«Ο Καρλίτος μπορεί να πετύχει γκολ από το… πουθενά!»
EVENTS