MENU

Να διαφωνούν δύο (ή ένα εκατομμύριο δύο!) άνθρωποι για το αν μία φάση είναι πέναλτι ή φάουλ ή οφσάιντ το καταλαβαίνω. Είναι απολύτως ποδοσφαιρικό. Ακόμη και στην «ξεκάθαρη» φάση όλο και κάποιο επιχείρημα μπορεί να εφευρεθεί το οποίο θα δώσει (θεωρητικά) μία υπόσταση στη διαφωνία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δύσκολη φάση, στην οποία, ιδίως για τον οπαδό, θα λειτουργήσει ακαριαία το συναίσθημα.

Οταν όμως το θέμα αφορά την ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή που, δίχως κανένα λόγο και αιτία, άρπαξε σαν να επρόκειτο για τσουβάλι και πέταξε στο χορτάρι ένα νεαρό παιδί, ένα ball boy στο γήπεδο, τότε δεύτερη ανάγνωση δεν υπάρχει. Η συμπεριφορά είναι απολύτως κατακριτέα και -προφανέστατα- έπρεπε να τιμωρηθεί δίχως δεύτερη σκέψη. Το μοναδικό ζήτημα που τίθεται προς συζήτηση, εν προκειμένω, είναι αν ο Μανούχος έπραξε σωστά που έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα ή όφειλε να βγάλει απευθείας κόκκινη στον Ρούμπεν Σεμέδο μετά το τέλος του αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισαν οι «γραφικότητες» και το μαστίγωμα του «αυτοσεβασμού» όσων θέλησαν να ανακηρυχθούν... αυθόρμητοι υποστηρικτές του στόπερ των «ερυθρόλευκων». Ακούστηκαν, γράφτηκαν, ειπώθηκαν... απίθανα πράγματα. Μόνο την... απέλαση του νεαρού ball boy του ΟΦΗ δεν απαίτησαν. Δεν ξέρω, μάλιστα, αν κάποιοι τον είπαν και «στημένο από την εξυγίανση για να εκνευρίσει τον Σεμέδο»! Ο οποίος ξαφνικά πήγε να του πάρει τη μπάλα από τα χέρια λες και είχε προηγηθεί τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και την ήθελε για το εικονοστάσι του!

Είναι προφανές ότι για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο «σταμάτησε» το μυαλό του ποδοσφαιριστή που με απαράδεκτη συμπεριφορά σώριασε τον πιτσιρικά στο χόρτο.

Όποιος αναζήτησε «δικαιολογία» για τον Σεμέδο (αντί να πει το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τον τιμωρήσει με βαρύ πρόστιμο γιατί στέρησε από την ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό της), όποια ιδιότητα κι αν φέρει, προφανώς δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι αυτό που ονομάζεται «αυτοταπείνωση» στην έκφραση κρίσης. Παίρνει την πραγματικότητα, της φοράει παγάκια και προσπαθεί να την πουλήσει σε Εσκιμώους νομίζοντας ότι θα το πετύχει.

Εμ, έλα όμως που ήρθε ο ίδιος ο Σεμέδο και τους έδειξε τι σημαίνει ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ! Ο Πορτογάλος έκανε σοβαρό λάθος αλλά είχε το σθένος και ΔΕΝ κρύφτηκε ούτε πίσω από τη βαριά φανέλα ούτε πίσω από το παραμυθένιο «κυνήγι μαγισσών». Με σοβαρότητα ζήτησε δημόσια συγνώμη από την ομάδα του αλλά και το ball boy. Συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά του. Γεγονός που είναι προς τιμή του.

Ολοι -όλοι οι άνθρωποι- μπορούν να κάνουν λάθος. Είναι σημαντικό όμως να βρίσκουν το σθένος να το παραδέχονται και να ζητούν συγνώμη. Είναι αντρίκεια πράξη. Αρκεί βέβαια να μην το ξανακάνουν γιατί μετά ισχύει η παροιμία για το φιλότιμο και τη συγνώμη...

Την ώρα πάντως που ο Ρούμπεν Σεμέδο αναρτούσε τη συγκεκριμένη δήλωση, ακούστηκαν κάποια «χρατς χρουτς». Κάποιοι πιθανολογούν ότι ήταν ο θόρυβος από το σκίσιμο μακριών πρόχειρων ρούχων που κουμπώνουν μπροστά. Δεν υιοθετώ...

Την επόμενη φορά πάντως, ας ρωτούν καλύτερα οι... αυθόρμητοι υποστηρικτές τον όποιο θύτη. Μπορεί να τους συμβουλεύσει ώστε να προλάβουν το τρένο του αυτοσεβασμού... Οποιαδήποτε ηλικία ή ιδιότητα έχουν!

ΥΓ: Σε τούτη τη χώρα οι ντροπιαστικές σκηνές δεν θα τελειώσουν ποτέ στα γήπεδα. Πήρε ένα παιδάκι την μπλούζα του Σεμέδο, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κανονικού κόσμου, και οπαδοί του ΟΦΗ προπηλάκισαν τον πατέρα του! Αντε να εξηγήσεις σε αυτούς τους τύπους ότι ο ΟΦΗ προσφέρει μια διαφορετική, μια υπέροχα ποδοσφαιρική κουλτούρα στη χώρα μας. Με ανθρώπους οι οποίοι τιμούν τον χώρο και ηγούνται μιας εξαιρετικής προσπάθειας. Για να το καταλάβουν όσοι πήραν μέρος στον χυδαίο προπηλακισμό πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με αυτοσεβασμό. Πιάσε το αβγό και κούρευτο...

Η αυτοταπείνωση από τον αυτοσεβασμό είναι ένας... Σεμέδο δρόμος!
EVENTS