MENU

Τι αποδείχτηκε αυτές τις ημέρες που βλέπουμε το κυπελλάκι; Οι λόγοι που οι παραδοσιακοί νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θέλουν το VAR στη ζωή τους. Η μαθηματική πράξη είναι απλή. Απειλές μέσω ΜΜΕ αφού Πολιτεία και δικαστές δεν υπάρχουν, πέντε με δέκα επιθέσεις σε διαιτητές τον χρόνο χωρίς κανένας να περνάει το κατώφλι της φυλακής, τρομοκρατία στους διαιτητές που δεν βλέπουν κανένα στήριγμα, όλα τα σφυρίγματα υπέρ τους. Το VAR, δίνει κάποιας μορφής ασφάλεια στους διαιτητές, άρα καλό θα ήταν να μην υπάρχει.

Βέβαια η επιβολή του VAR έχει σφραγίδα Ιβάν, γιατί από τις μεγάλες ομάδες με δυναμική ήταν η μοναδική που το ήθελε ανοιχτά κι όμως η ελληνική κοινή γνώμη εξισώνει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτό επιβάλλουν τα ΜΜΕ, αυτά που ανήκουν βέβαια στον Μαρινάκη αλλά και τα υπόλοιπα δεν πάνε πίσω. Είναι το πελατειακό κοινό των «γαύρων» πολύ μεγαλύτερο βλέπετε.

Σε αυτό το κλίμα συμμετέχουν και ΠΑΕ της χώρας μας. Ο Άρης για παράδειγμα είναι μία ομάδα που μέσα και στα πέριξ της πουλάει εκδούλευση στον Ολυμπιακό. Ο Κούγιας που αποφεύγω να τον αναφέρω ως ΑΕΛ σεβόμενος την ιστορία της, κάνει το ίδιο. Και η ΑΕΚ βέβαια μετά από κάθε παιχνίδι με εμάς, μιας και περνάει ένα κλίμα αδικίας από το πουθενά. Είναι και αυτός ένας τρόπος να καλυφθεί το κακό ρόστερ και η μηδενική προοπτική πρωταθλητισμού.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερο να γυρίσουμε στους Γκιρτζίκηδες, να έχω την ηρεμία μου και να τους βλέπω να ξεφτιλίζονται από μία γωνία, παντελώς αδιάφορος για το προϊόν. Από την άλλη όμως, αν απομονώσεις το ποδοσφαιρικό κομμάτι και διώξεις το επικοινωνιακό, μια χαρά πρωτάθλημα βλέπουμε.

Όλα τα λάθη της σεζόν, είναι όσα πχ είχαν γίνει σε εκείνο το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός με Σπάθα διαιτητή στη Τρίπολη. Αλλά που να τα πεις και ποιος θα καταλάβει. Αφού ο κόσμος θέλει αίμα και αυτό του το δίνουν οι νταβατζήδες.

Πάμε στα ποδοσφαιρικά μας, παιχνίδι χθες απέναντι στον ΟΦΗ, ήμασταν όσο σοβαροί έπρεπε σε μία σειρά που είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

Θα ήθελα να δω βασικό τον Μιχαηλίδη, θα ήθελα να δω τον Γιαννούλη να παίρνει ανάσες από τώρα ξέχωρα αν δεν παίζει και την Κυριακή. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έβαλε αρκετά νέα παιδιά.

Διανύουμε μεταγραφική περίοδο και πραγματικά έχουμε συμβιβαστεί λόγω FFP, πως ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει καμία κίνηση. Εγώ θα ήθελα μόνο μία, αν και νομίζω πως το θέμα στη προκειμένη περίπτωση είναι ο Κουτσολιάκος και όχι ο ίδιος ο παίκτης. Και αναφέρομαι στον Κώστα Σταφυλίδη.

Αυτή τη στιγμή και έτσι όπως είναι το αγωνιστικό μας πλάνο, ο Σταφ μπορεί να είναι κάλυψη Γιαννούλη, αντί Κρέσπο ως αριστερός στόπερ στη τριάδα και θα μπορεί να μεταφερθεί δεξιά ο τελευταίος όταν δεν παίζει ο Μάτος γιατί είναι ο μοναδικός στόπερ που έπαιζε και μπακ. Επίσης, είναι κοινό μυστικό πως το καλοκαίρι θα πουληθεί ο Γιαννούλης και θα πρέπει να υπάρχει η κάλυψη.

Η εικόνα της ομάδας με την ΑΕΚ μου υπενθύμισε την ύπαρξη του Σταφυλίδη για τον απλούστατο λόγο πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει από την πλευρά που έπαιζε ο Βαρέλα και η ανάγκη για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ με καλύτερα δημιουργικά χαρακτηριστικά ήταν εμφανής. Επίσης σήμερα, ο Γιαννούλης θα μπορούσε να ξεκουραστεί και αυτό δεν συνέβη.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως στον ΠΑΟΚ μπορεί και να μην ασχολούνται με τον Σταφ λόγω Κουτσολιάκου. Αυτά νομίζω πως είναι από τα προβλήματα που λύνονται όταν μιλάμε για γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Σας έλειψε λίγο το VAR;
EVENTS