MENU

Κοιτάξτε όμως λίγο την μεγάλη εικόνα και πριν φτάσουμε στο δεύτερο γκολ του Άρη που πετυχαίνει ο Ιντέγε με τον Λάρσον να εκκινεί από θέση οφσάιντ, σημειώστε και τα εξής. Ο επαναληπτικός έπρεπε κανονικά να ξεκινάει με τον Άρη να έχει κερδίσει 0-2 αφού του ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Μαντσίνι στα Πηγάδια και να κλείνει χθες το ημίχρονο με 1-0 και συνολικό σκορ 3-0 αντί του 1-1 που με ένα δεύτερο γκολ της Ξάνθης άφηνε τον Άρη εκτός οκτάδας.

Τελικά δεν συνέβη γιατί ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από την Ξάνθη και παρά τις αναποδιές και τα εμπόδια που του έβαλε ο βοηθός Σάββας από τις Σέρρες ολοκλήρωσε την δουλειά που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα. Αν για κάτι γίναμε σοφότεροι χθες είναι το εξής. Δίχως VAR γελάει και ο κάθε πικραμένος και ο κάθε Σάββας… ξεσαλώνει δίχως τον μπαμπούλα του άγρυπνου ματιού από τα κεντρικά στο Μαρούσι. Ανικανότητα, ανεπάρκεια, δόλος;

Ειλικρινά δεν ξέρω πλέον τι να πιστέψω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον χρόνο που πρέπει στην σωστή εφαρμογή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπας και δούμε χαρά στα… σκέλια μας. Ο Άρης παρά την ψυχρολουσία του γκολ του Φοσέ, το διαχειρίστηκε καλά και δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι βάσει εικόνας και στα δυο παιχνίδια, ήταν η καλύτερη ομάδα στο ζευγάρι. Αντέδρασε ψύχραιμα και δίχως πανικό, δείγμα της καλής ψυχολογίας του γκρουπ και της εμπιστοσύνης που έχει αποκτήσει πια στις δυνατότητές του.

Αντεπεξήλθε ακόμη και της παροιμιώδους αδυναμίας του Ιντέγε να απλοποιήσει τη διαδικασία αφού χθες, ειδικά, ταΐστηκε επαρκώς από τους συμπαίκτες του. Αν γινόταν χθες το… ατύχημα, θα είχαμε στο πιάτο σερβιρισμένο το πρώτο εξιλαστήριο θύμα. Φευ… Η παντελής αδυναμία της Ξάνθης να απειλήσει, οδήγησε ασυναίσθητα ίσως τους φορτωμένους από συνεχόμενα παιχνίδια ποδοσφαιριστές του Άρη, να ρίξουν στροφές και να κάνουν διαχείριση μετά το 2-1 και μόνο προς το τέλος, χάρη στην διάθεση του Μαρτίνες να δείξει πράγματα, κυνήγησαν και ένα τρίτο γκολ.

Με την πρόκρισή του στους «8» ο Άρης εξασφάλισε ότι και τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα φορτωμένο πρόγραμμα και ο Ενινγκ να βρει τρόπο να βάλει περισσότερους παίκτες στην αγωνιστική εξίσωση, για να τα βγάλει πέρα. Είναι μεγάλη η ζημιά που κάνει στο club η απαγόρευση μεταγραφών και η –προσωρινή- αδυναμία να χρησιμοποιήσει τον Ντουρμισάι. Μειώνει τις επιλογές- ίσως και τις πιθανότητές να κυνηγήσει την διάκριση φέτος με μεγαλύτερες αξιώσεις και αναπόφευκτα θα οδηγήσει τους βασικούς και αναντικατάστατους- ειδικά σε κάποιες θέσεις (βλέπε Κόρχουτ)- παίκτες, στα κόκκινα.

Η ένταση που έχει προκληθεί στον οργανισμό από την απόφαση για ένα ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πριν από 12 χρόνια στην ομάδα, τη στιγμή που δεν είναι μόνο ο Άρης που έχει περάσει από τέτοια διαδικασία, είναι μεγάλη και συμπυκνώθηκε για μένα πεντακάθαρα στην κίνηση του Καρυπίδη να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο στον Κουτσιαύτη και τον βοηθό Σάββα στο ημίχρονο. Βαθιά ανθρώπινη, εφόσον έμεινε μόνο στην έκφραση δικαιολογημένων παραπόνων. Δεν φταίει σε τίποτα και καλείται ξαφνικά να διαχειριστεί μια- εκτός προγράμματος- κρίση η οποία όμως μπορεί με ηρεμία, ψυχραιμία και αναδιάταξη στόχων να μεγαλώσει το club.

Η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να συμβεί δεν είναι η αναβίωση του χρέους του Σιστόν αλλά η απογοήτευση του κόσμου. Σε μια άτυχη κατάσταση, είναι άδικο να αναζητηθούν με το ζόρι ένοχοι. Ο κόσμος οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στη διοίκηση, η διοίκηση να αναζητήσει τους καλύτερους συνεργάτες στη διαχείριση της κατάστασης, και στο πίσω μέρος του μυαλού να δουλεύει τη διαχείριση και στο αρνητικό σενάριο.

Άλλωστε, πάντοτε η χρηστή διοίκηση είναι αυτή που επιδιώκει το καλύτερο, αλλά προετοιμάζεται και για το χειρότερο. Ο Άρης δεν καταστράφηκε ποτέ από συμβάντα, αλλά από αδυναμία διαχείρισης τους. Διότι επικράτησε πανικός και σπασμωδικές κινήσεις…

ΥΓ Ίδια φάση, άλλη κάρτα. Κόκκινη στον Ιντέγε με την ΑΕΚ που πάτησε χωρίς να βλέπει τον Μάνταλο, κίτρινη στον Τζουρίσκοβιτς που και κλότσησε και πάτησε μπροστά σε διαιτητή και τέταρτο τον Ματίγια. Και εδώ διαιτητική ανεπάρκεια;

ΥΓ 2 Κρίμα και άδικο αυτό που συμβαίνει στον Ντουρμισάι που είναι κάτι σαν παράπλευρη απώλεια στην ιστορία. Ήρθε να παίξει μπάλα και βρίσκεται στη μέση μιας υπόθεσης που δεν τον αφορά, κινδυνεύοντας να μείνει ανενεργός ως το καλοκαίρι. Ελπίζω το διαιτητικό να διορθώσει αυτή την αδικία.

Μια εμπειρία ακόμη λοιπόν…
EVENTS