MENU

Οι λέσχες φιλάθλων στις οποίες ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει δώσει προθεσμία για να τηρούν τις προϋποθέσεις του αθλητικού νόμου αλλά και η μετακίνηση των οπαδών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ, το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12), εν όψει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Κυρίως για τις μετακινήσεις των οπαδών, από τη Λίγκα θέλουν να απεμπλακούν από ευθύνες που έχουν σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, σε περίπτωση επεισοδίων σε μετακινήσεις των οπαδών, προκειμένου να τις αναγνωρίσουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της Super League), Αχιλλέας Μαυρομάτης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Κώστας Καραπαπάς (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κάτια Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος), Αλκιβιάδης Παπαντωνίου (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Μπιλίρης (ΠΑΕ Άρης), Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και εκπρόσωποι της Υ/Δ Αθλητικής Βίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περιμένει τις προτάσεις της Λίγκας αφού όπως ειπώθηκε «μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλό ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τι πιο φυσικό, να μιλάς με τους ανθρώπους που η ζωή τους ο χρόνος τους είναι αφιερωμένος σε αυτό».

«Ευχαριστώ τον κ. Λυσάνδρου για τις ευχές και για τη συνεργασία, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, για την αναγνώριση της καλής συνεργασίας, της αποτελεσματικής συνεργασίας που είχαμε και με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών και με τον κ. Σταϊκούρα και έτσι έχουμε υλοποιήσει ένα από τα πάγια αιτήματα που είχαν τεθεί στο τραπέζι το προηγούμενο διάστημα.

Από κει και πέρα, συναντήσεις όπως η σημερινή θα συνεχιστούν διότι μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλό ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τι πιο φυσικό, να μιλάς με τους ανθρώπους που η ζωή τους ο χρόνος τους είναι αφιερωμένος σε αυτό.

Γι’ αυτό το λόγο και συνεργαζόμαστε με ανοιχτά χαρτιά και υλοποιούμε βήμα - βήμα το πλαίσιο τόσο για τις λέσχες, τις μετακινήσεις φιλάθλων αλλά και για άλλα ζητήματα τα οποία εκ των πραγμάτων μας αφορούν και θα εμπεριέχονται μέσα στο νέο αθλητικό νόμο, που θα φέρουμε το επόμενο διάστημα στη Βουλή» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης.

Λυσάνδρου: «Εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου έκανε λόγο για «εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι οι συναντήσεις δεν είναι μόνο θεσμικές, θεωρητικές αλλά έχουν και αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε.

«Και σήμερα με θέμα γενικώς τον αθλητικό νόμο αλλά και ειδικώς με  το κομμάτι που αφορά τις μετακινήσεις των οπαδών αλλά και τις λέσχες φιλάθλων, προχωρήσαμε λίγο ακόμη και είμαστε αρκετά κοντά ώστε από τη δικιά μας πλευρά, τη Σούπερ Λιγκ να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες όπως είπα και πριν θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κρυφή η ατζέντα, υπάρχει διαφάνεια και ξεκάθαρο πλαίσιο.

Οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων αλλά και οι δικές μας προτάσεις θα ολοκληρωθούν άμεσα και σε χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει από κοινού με τον υφυπουργό. Τώρα η νομοθετική διαδικασία είναι κάτι ευρύτερο το οποίο δεν ξέρω από ποιον εξαρτάται αλλά σίγουρα είμαστε σε μία συνεννόηση για να τελειώνουμε τη συζήτηση άμεσα. Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων αλλά αν είναι να το σχηματοποιήσουμε, προφανώς το υπουργείο περιμένει τις προτάσεις μας. Το φορολογικό πάντως, έχει λυθεί με πάρα πολύ καλό τρόπο» είπε ο πρόεδρος της Λίγκας που ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τη μείωση στη φορολογία των συμβολαίων των παικτών από 45% στο 22% για συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ.

«Με την ευκαιρία θα πρέπει να ευχαριστήσω για λογαριασμό των 14 ομάδων της Σούπερ Λιγκ αλλά και όλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου την κίνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το πάγιο αίτημα μας για μία καλύτερη φορολογική κατάσταση στη χώρα αναφορικά με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι μέσα από τη συζήτηση μπορούμε να καταλήγουμε σε κάποιες κοινές συνισταμένες που οδηγούν στον εξορθολογισμό του νομικού αλλά και του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου».

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συζήτησαν για λέσχες φιλάθλων και μετακίνηση οπαδών Αυγενάκης και Σούπερ Λιγκ (vid)
EVENTS