MENU

Την έκπληξη της 8ης αγωνιστικής έκανε ο Καραϊσκάκης, που πικράτησε με 2-1 στην Ριζούπολη του πρωτοπόρου Απόλλωνα Σμύρνης σπάζοντας του το αήττητο σερί το οποίο και είχε.

Ο τεχνικός της ομάδας της Άρτας Απόστολος Χαραλαμπίδης μίλησε στο SDNA για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τον στόχο των «πρασίνων», αλλά και για τα επόμενα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Ο Καραϊσκάκης τη στιγμή αυτή βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα;

«Εμείς όπως ξέρετε είμαστε από τις ομάδες που ξεκινήσαμε τελευταίες την προετοιμασία μας. Έγινε μία πολύ καλή δουλειά το καλοκαίρι. Η ομάδα έχει κρατήσει κάποιους έμπειρους παίκτες και παράλληλα προχώρησε στην απόκτηση παικτών νέων σε ηλικία με ταλέντο και με διάθεση για δουλειά. Από εκεί και πέρα ο πρώτος μας στόχος όταν μπήκαμε σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες σε δυναμική ήταν η παραμονή. Η ομάδα δούλεψε καλά. Το έχει δείξει και στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, όπου και ήταν πολύ καλή. Πιστεύω ότι σχεδόν ο στόχος μας έχει επιτευχτεί. Από εκεί και πέρα εμείς συνεχίζουμε χωρίς άγχος. Δεν μπορούμε να λέμε και πολλά πράγματα, καθώς δεν είμαστε έτοιμοι για πράγματα παραπάνω. Αν μπορέσουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη εξάδα, θα είναι επιτυχία για την ομάδα».

 

Την αγωνιστική που πέρασε καταφέρατε να κάνετε την έκπληξη και να κερδίσετε τον πρωτοπόρο μέχρι τότε Απόλλωνα… Τι σημαίνει για εσάς αυτό το αποτέλεσμα;

«Όπως είπα και πιο μπροστά την ομάδα εμείς που την ζούμε την γνωρίζουμε πολύ καλά. Την πιστεύουμε και δείξαμε ότι σε όλα τα παιχνίδια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να πάρουμε αποτελέσματα. Εγώ βλέπω ότι στο φετινό πρωτάθλημα δε υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ξεκινώντας την προηγούμενη εβδομάδα την δουλειά για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το μόνο που είπα στους παίκτες για τις ομάδες που τις έχω δει σχεδόν όλες, ότι δεν υπάρχει ομάδα φόβητρο. Άρα πιστεύω ότι με την δουλειά που έχουμε κάνει και έτσι όπως είμαστε μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Το πιστεύαμε όλη την εβδομάδα. Δουλέψαμε πολύ καλά πάνω στο πλάνο μας και μας βγήκε. Αυτό σίγουρα θέλει και τύχη. Σίγουρα ήμασταν σε καλή μέρα όλοι και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Πόσο σημαντικό είναι αυτό το αποτέλεσμα για εσάς εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα μας δίνει μια ώθηση ψυχολογική πολύ καλή. Σίγουρα μας γεμίζει ευθύνες γιατί εδώ ο κόσμος της Άρτας βλέπει τα αποτελέσματα και αρχίζει να έχει απαιτήσεις. Προσπάθησα τους ποδοσφαιριστές μου να τους προσγειώσω μην πάρουν τα μυαλά μας να πάρουν αέρα, γιατί είναι πολύ μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Να διαχειριστούμε σωστά αυτή τη νίκη. Να δουλέψουμε πάλι σκληρά, γιατί όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και σε κάθε παιχνίδι να προσπαθήσουμε να είμαστε όπως ήμασταν με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα».

 

Μετά το τέλος του αγώνα πανηγυρίσατε σαν μικρό παιδί τη νίκη. Να υποθέσω ότι ζήσατε με άγχος και ένταση τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα μετά το 1-2 που δεν υπήρχε;

«Το έζησα αυτό γιατί πίστευα το αποτέλεσμα. Μπορεί πολλοί να μην το πίστευαν αυτό, αλλά εγώ το πίστευα… και πολλοί μου έλεγαν αποκλείεται. Έλεγα σε κάποιους ότι πάω να κερδίσω και γελούσαν και μου βγήκε αυτό το πράγμα γιατί το πίστευα. Για αυτό ήταν αυτή η αντίδραση».

 

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κερδίσατε την Δόξα Δράμας εκτός και τώρα τον Απόλλωνα. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον Καραϊσκάκη «φονέα» ιστορικών ομάδων... ;

«Δεν ξέρω αν αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στην ομάδα μας. Όπως είπα και πιο πριν εμείς δουλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Χτυπάμε όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς είναι κάτι που εσείς ξέρετε...».

 

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

«Εμείς όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα είχαμε θέσει σαν στόχο το να σωθεί η ομάδα. Σ΄ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες και βλέποντας ότι οι ομάδες όλες είναι μία και μία σε δυναμική, γιατί ας μην γελιόμαστε ο Καραϊσκάκης είναι μία ομάδα μόλις 8 χρονών και σε δυναμική ήταν η πιο μικρή ομάδα. Αλλά από εκεί και πέρα με τη δουλειά πιστεύω ότι η σωτηρία μας θα έρθει. Από εδώ και πέρα εάν μας βγουν και τα αποτελέσματα μακάρι να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στην εξάδα».

 

Πιστεύατε πριν από το παιχνίδι ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει; Πως ζήσατε την εβδομάδα που προηγήθηκε πριν από το παιχνίδι;

«Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι εάν θέλει κάποιος να κάνει κάποια πράγματα παραπάνω και να δείξει ότι μπορεί περισσότερο στους μικρούς, αν μπορείτε να κάνετε πράγματα παραπάνω είναι η ευκαιρία να δείξετε σε ένα τέτοιο παιχνίδι τι δυνατότητες έχετε. Αυτό προσπάθησα να τους περάσω μέσα στο μυαλό και έτσι το πλάνο που δουλεύαμε στην προπόνηση, γιατί κανένας δεν πίστευε ακόμα και ο αντίπαλος προπονητής δεν περίμενε ότι θα κατέβουμε με αυτό το σύστημα που κατεβήκαμε. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν που αλλάξαμε το σύστημα μας. Κανένας δεν περίμενε ότι θα παίξουμε με 3-5-2».

 

Το γεγονός ότι ο Απόλλων Σμύρνης σας υποτίμησε μπορούμε να πούμε ότι σας πείσμωσε...;

«Αυτό δεν το ξέρω. Είναι άσχημο πράγμα να υποτιμάς ομάδες. Δεν ξέρω ο κάθε άνθρωπος τι έχει στο μυαλό του ή τι έχει περάσει όλη την εβδομάδα... Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν διαφορές πλέον. Όποιον αντίπαλο και να υποτιμήσεις και μία ομάδα από το καφενείο αν πάρεις, εάν δεν είσαι σοβαρός δεν μπορείς να κερδίσεις πλέον».

 

Στη συνέντευξη Τύπο μετά το ματς σπεύσατε να αφιερώστε τη νίκη στον μεγαλομέτοχο της ομάδας Οδυσσέα Δράκο; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να προβείτε σε αυτή την κίνηση;

«Ο κύριος Δράκος είναι ο Καραϊσκάκης. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα. Αυτός την έχει φτιάξει. Έχει δημιουργήσει πολλά πράγματα. Έχει δημιουργήσει πάνω απ΄όλα μία υγεία στην ομάδα. Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό στην ομάδα αυτά τα χρόνια, από την στιγμή που όλα δούλευαν στην εντέλεια και ιδιαίτερα το οικονομικό. Έχει πάρει κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν είμαι εγώ αρμόδιος να τις ανακοινώσω. Κάποιες φήμες βγαίνουν σίγουρα. Βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα και ήθελα να του αφιέρωσω τη νίκη, για τις αποφάσεις τις οποίες έχει πάρει και θα τις ανακοινώσει ο ίδιος».

 

Το καλοκαίρι έγιναν στην ομάδα ριζικές αλλαγές όσον αφορά το ρόστερ, καθώς ήρθαν αρκετοί νεαροί σε ηλικία παίκτες σε αυτό. Πιστεύετε ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα απ΄ότι είναι τώρα;

«Βάσει απόδοσης στα παιχνίδια με Χανιά και Λεβαδειακό δικαιούμασταν τους βαθμούς της νίκης, γιατί ήμασταν καλύτεροι τόσο από τα Χανιά, όσο και από τον Λεβαδειακό. Τώρα εάν είχαμε και αυτούς τους βαθμούς θα ήμασταν πρώτοι. Στο ματς με τον Εργοτέλη, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο 30΄ δεν ήμασταν στο γήπεδο και εκεί δικαιούμασταν τη νίκη, γιατί χάσαμε τρομερές ευκαιρίες, για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα . Εκεί έδειξε η ομάδα ότι έχει μέταλλο. Από το 3-0 που χάναμε το κάναμε 3-2 και στο 92΄ χάνουμε τρομερή ευκαιρία να το κάνουμε 3-3. Δεν το παράτησε το παιχνίδι. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε και λιγότερους. Εάν μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη σταθερή απόδοση, μέσα από αυτή θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

 

Είστε γενικά προπονητής που σας αρέσει που σας αρέσει να δουλεύετε με μικρούς παίκτες ηλικιακά;

«Το έχω αποδείξει. Έχω βγάλει αρκετούς ποδοσφαιριστές,όπως ήταν ο Καραγκούνης που παλιά ήταν στον Ατρόμητο και τώρα στον Απόλλωνα. Τον Φορτούνη είχα στα Τρίκαλα. Στον Αστέρα Τρίπολης όπου και δούλεψα γι ένα χρόνο έγιναν αρκετοί παίκτες επαγγελματίες στα χέρια μου, όπως ο Δουβίκας, ο Μπαστιάνος, ο Αντζουλάς και ο Χριστόπουλος. Σε όσες ομάδες έχω πάει έχω δουλέψει με πολύ μικρούς ποδοσφαιριστές».

 

Τι είδους κλίμα επικρατεί ανάμεσα σε εσάς και στους παίκτες στα αποδυτήρια;

«Είναι το μυστικό μας αυτό. Έχουμε τρομερή σχέση. Δέθηκα πολύ με τα παιδιά που έμειναν από πέρυσι. Ένας κορμός 7-8 παιδιών που ήταν και πέρυσι έχουμε αναπτύξει μία τρομερή σχέση, η οποία αναπτύχτηκε από τον αγώνα που κάναμε πέρυσι για να σωθεί η ομάδα. Πήρα την ομάδα πέρυσι με 14 βαθμούς και καταφέραμε να κάνουμε έναν τρομερό β΄ γύρο και να μαζέψουμε 26 βαθμούς. Είχα ένα δέσιμο με τους παλιούς και οι νεαροί που ήρθαν έχουν πολύ καλά στοιχεία και με την δουλειά, που έκαναν με τους έμπειρους στην προετοιμασία δημιουργήθηκε μία πάρα πολύ καλή χημεία και μέσα από αυτή έχουμε τρομερή σχέση προπονητές και ποδοσφαιριστές».

 

Σε ποιόν τομέα κατά την γνώμη σας πιστεύετε ότι η ομάδα υστερεί και θέλει βελτίωση;

«Η βελτίωση είναι στο ότι ορισμένα παιδιά που είναι άπειρα θέλουν το χρόνο τους. Ένα παράδειγμα είναι ο Αλμπάνης που έχει τρομερά στοιχεία μπορεί σε ένα παιχνίδι να είναι καλός, σε ένα άλλο να μην είναι καλός. Απλά οι μικροί θέλουν μια σταθερότητα, θέλουν δουλειά...».

 

Η γνώμη σας για τον Χατζηστραβό

«Είναι ένας παίκτη που ξεχωρίζει πάρα πολύ. Παρά το γεγονός ότι είναι νεαρός αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για την ομάδα. Αυτό ο παίκτης πρέπει να προσεχτεί πάρα πολύ από τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει τρομερά στοιχεία, τα οποία όσο μπορούμε εμείς τα βελτιώνουμε. Από εκεί και πέρα είναι ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί πάρα πολύ με αυτόν. Είναι ένας παίκτης που δύσκολα βρίσκεις αυτά τα στοιχεία στην Ελλάδα. Αν ασχοληθεί σωστά ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει έναν παίκτη πάρα πολύ καλό».

 

Η άποψη σας για το πρωτάθλημα της Super League 2

«Δεν υπάρχουν διαφορές μεγάλες μεταξύ των ομάδων. Ακόμα και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης που έχουν τεράστια μπάτζετ δεν έχουν διαφορές μεγάλες με τις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει η ομάδα φόβητρο να σε φοβίζει. Εγώ αυτό έχω δει μέχρι τώρα.Σίγουρα έχουν τα ονόματα, σίγουρα έχουν παίκτες με ποιότητα από κάποιες άλλες ομάδες και θεωρώ ότι αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί για την άνοδο. Ακόμα και ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα με δυναμική και για χρόνια ήταν στην Super League 1... Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεγάλες. Ανά πάσα στιγμή η κάθε ομάδα μπορεί να χάσει οπουδήποτε».

 

Ακολουθούν δύο δύσκολα μας με Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί ο Καραϊσκάκης να πάρει κάτι καλό από αυτά;

«Εμείς όπως είπα και πιο μπροστά θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δεν διαλέγουμε παιχνίδια. Με τον Πλατανιά παίζουμε στην έδρα μας. Αυτό που προσπαθώ στην προπόνηση είναι να προσγειώσω τους ποδοσφαιριστές μου, να δουλέψουμε πάνω στον Πλατανιά ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και σ΄αυτό το ματς γιατί εάν θέλουμε να γίνουμε καλή ομάδα και να λεγόμαστε καλή ομάδα, θα πρέπει να έχουμε διάρκεια. Προσπαθούμε να προσγειώσω τους ποδοσφαιριστές μου να ξεχάσουμε τη νίκη επί του Απόλλωνα και να δουλέψουμε για το ματς με τον Πλατανιά. Από εκεί και πέρα όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα ματς που θα το δούμε διαφορετικά».

 

Πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα; Έρχεται κόσμος στο γήπεδο ή όχι;

«Έρχεται κόσμος στο γήπεδο. Σίγουρα μετά και από αυτή τη νίκη ζεστάθηκε πολύ. Είναι κάτι που το συζητάει πάρα πολύ ο κόσμος. Έχουμε κόσμο και πιστεύω ότι με τις επιτυχίες που κάνει η ομάδα πιστεύω ότι θα έρθει περισσότερος στο γήπεδο».

 

 

 

Χαραλαμπίδης: «Πίστευα στη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, στόχος του Καραϊσκάκη η εξάδα»
EVENTS