MENU

Επαφή με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα έχει τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ, για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR.

«Δεν είχε προβλεφθεί από τη διακήρυξη, την οποία η ΕΠΟ από την αρχή δεν είχε λάβει γνώση. Την προκήρυξη την έκανε το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, στη συνέχεια μπήκαμε στη συζήτηση αλλά είχε προχωρήσει το θέμα. Δεν υπήρχε πιστοποιημένη από τη ΦΙΦΑ γραμμή όταν έγινε προκήρυξη. Η πιστοποίηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 άρα μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει χρήση. Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη αν δεν πιστοποιηθεί από τη ΦΙΦΑ. Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με την εταιρεία, έχουμε την κοστολόγηση και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δώσουμε το κόστος για να δούμε με αν είναι εφικτό να μπει μέσα στην όλη διαδικασία. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα το πληρώσει και οι Έλληνες φορολογούμενοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, σε συνέντευξη του στη «Δίκη στο Open».

Στην ερώτηση ποιος πρέπει να πληρώσει τη γραμμή του οφσάιντ, απάντησε: «Προφανώς το ποδόσφαιρο πρέπει να την πληρώσει. Είτε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είτε το υπουργείο εφόσον δεν μπορεί η ΕΠΟ».

Ακόμη, διαφώνησε με την πληροφορία ότι το VAR κοστίζει 13.5 εκατ. ευρώ την πενταετία: «Το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα προ ΦΠΑ. Αυτό είναι το κόστος που επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Έχω ρωτήσει πόσο κοστίζει και αυτή είναι η απάντηση από την εταιρία. Η προκήρυξη έγινε από το ελληνικό δημόσιο. Δεν ήταν η γραμμή του οφσάιντ» σημείωσε και δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει στην ερώτηση γιατί το VAR στην Ελλάδα κόστισε περισσότερα χρήματα απ' ότι σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Υποστήριξε, δε, ότι το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR. «Το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το var. Τις 3 πρώτες αγωνιστικές είχαν διορθωθεί 17 λάθη από το VAR. Το VAR λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα. Όλο αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να τύχει μιας επιείκειας γιατί ξεκίνησε έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες. Δεν μπορούμε από την πρώτη ημέρα να τα βάλουμε με το VAR. Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR» είπε.

Επίσης, ο Βαγγέλης Γραμμένος, αποκάλυψε ότι ο διάδοχος του Βίτορ Περέιρα στην ΚΕΔ, το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του Πορτογάλου, θα είναι Έλληνας, «εκτός αν οι διεθνείς Ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς...». 

«Η Επιτροπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν θα υπάρχει όταν θα φύγω από την ΕΠΟ. Θα σας πω αυτό που ειπώθηκε δημοσίως, ότι στο τέλος Ιουλίου οι διεθνείς ομοσπονδίες, έτσι όπως εκφράζονται από τους εκπροσώπους τους,  θα έχουν αποχωρήσει. Λήγει και η σύμβαση του  Περέϊρα, προφανώς και ο επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι Έλληνας εκτός και αν οι διεθνείς ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς… Η πρόθεση η δική μας είναι να είναι Έλληνας...» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε ακόμη: 

Στα επεισόδια στον τελικό του Βόλου: «Μη ρωτάτε εμένα για τα γεγονότα του Βόλου. Εκλέχτηκα μετά από τον συγκεκριμένο τελικό. Όχι μομφή σε αυτή την ΕΠΟ για τον τελικό του Βόλου. Η θέση τούτης της διοίκησης ήταν, είναι και θα παραμένει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται με φιλάθλους. Μου είναι ακατάληπτο και ακατανόητο ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο».

Στα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Τώρα πάει να γίνει ένα άλλο νομικό πλαίσιο με την Επιτροπή Καθοδήγησης. Όταν συνεδριάσει, θα συνεδριάσει όμως… Υπάρχει πειθαρχικό πλαίσιο που βασίζεται στην απόδειξη και όχι στην πιθανολόγηση. Γίνονται σεμινάρια από την ΕΠΟ απλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκθέσεις της Sportradar έρχονται. Ξέρετε ότι αυτές οι αναφορές πηγαίνουν και στους εισαγγελείς. Εκεί τι γίνεται. Υπάρχει ποινικό πλαίσιο; Γιατί δεν τιμωρούνται;»

«Πολύ πρώιμο να συζητάμε για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ»

Στην υποψηφιότητα του στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ: «Είναι πολύ πρώιμο να το συζητάμε. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα επιβάλει την άποψη μου, Υπάρχει μια παράταξη που με εξέλεξε επικεφαλής. Η ίδια δημοκρατική διαδικασία θα ακολουθηθεί και πάλι. Θα μας απασχολήσει στον κατάλληλο χρόνο, με τις κατάλληλες συνθήκες»

Για την ΟΔΠΕ: «Θεσμικά η διαιτησία ανήκει στο ποδόσφαιρο, όχι στους συνδέσμους. Ας λειτουργήσει ως συνδικαλιστικό όργανο η ΟΔΠΕ. Ζητούμενα όμως όπως διαιτητές αξιολογήσεις, δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο της ΟΔΠΕ και των συνδέσμων».

Για τον χαρακτηρισμό του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη περί «κακής διοίκησης» της ΕΠΟ:  «Πράγματι ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε «κακή» τη διοίκηση της ΕΠΟ. Διαφωνώ κάθετα μαζί του. Θα έπρεπε να υπάρξει συζήτηση μαζί μου και να μου εξηγήσει γιατί είναι κακή. Πως πληροφορήθηκε ο υπουργός το οικονομικό πρόβλημα της ΕΠΟ είναι ένα ζητούμενο. Θα έπρεπε να με ρωτήσει για το οικονομικό πρόβλημα της ΕΠΟ. Δεν με ρώτησε ποτέ. Προφανώς και θα μιλήσουμε με τον κ. Αυγενάκη στη Νιόν. Η σχέση μου με τον υπουργό είναι καλή. Θέλω κάποια στιγμή να μου πει για το «κακή διοίκηση». Ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι θέλει, ο ΠΑΟΚ ότι θέλει, ο Παναθηναϊκός το ίδιο».

Για τα οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας: «Το χρέος της ΕΠΟ όταν αναλάβαμε διοίκηση ήταν 13 εκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 9. Μιλάμε για μείωση τεσσάρων εκατομμυρίων. Δεν παίρνω μισθό, ο νόμος προέβλεπε να παίρνω μισθό και ανεστάλη. Ξέρετε πόσο κόστισε η εγκατάσταση του VAR; 450.000 ευρώ. Ξέρετε πόσα πληρώσαμε για τους διαιτητές της Football League. Ξέρετε ότι η ΕΠΟ δεν είχε έσοδα από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Όλα αυτά δημιούργησαν μια πρόσκαιρη ταμειακή δυσχέρεια».

Για τα λάθη του στην ΕΠΟ: «Έχω κάνει λάθη. Έκανα λάθος, την πρώτη χρονιά που δεν παραπέμπαμε στα πειθαρχικά όργανα τις δηλώσεις των παραγόντων. Δική μου ήταν αυτή η επιλογή, όχι των συνεργατών μου. Ήταν λάθος, πίστευα ότι μέσα από ένα γόνιμο διάλογο θα φέρναμε αποτελέσματα».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη για την ΕΠΟ: «Περιπτώσεις σαν του κυρίου Θεοδωρίδη υπάρχουν και άλλες. Θεσμικά το πλαίσιο επιβάλλει να παραπεμφθούν στους αρμοδίους εισαγγελείς οι οποίοι θα απευθυνθούν στις πειθαρχικές επιτροπές. Το πρόβλημα δεν είναι τι λέει ο καθένας άρα θα πάει στις πειθαρχικές επιτροπές. Το θέμα είναι γιατί γίνεται όλο αυτό. Για ποιον λόγο και τι εξυπηρετεί. Αν θέλει κανείς να διαφυλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των δηλώσεων, όχι μόνο από τον κ. Θεοδωρίδη. Καθημερινά, κατά την διάρκεια του αγώνα. Πριν τον αγώνα. Αυτή η κατάσταση είναι παθογένεια, πληγώνει το ποδόσφαιρο, δεν το αφήνει να αναπνεύσει».

Για την Επιτροπή Καθοδήγησης: «Η προσπάθεια κατά της βίας έχει ξεκινήσει και αναφέρομαι στην Επιτροπή Καθοδήγησης. Σας είναι γνωστή η σύσταση της, είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος της ημέρας, όταν δηλαδή θα έχουμε βάλει τα ζητήματα που ξέρουμε όλοι που πρέπει να κινηθούμε, νομίζω ότι  θα αρχίσει το φαινόμενο βία να υποχωρεί. Είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό».

«Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και εκλογές»

Έχει μιλήσει με Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΟ; «Όχι βέβαια δεν έχω συζητήσει για τις εκλογές. Για άλλα θέματα ναι, δεν το έχω κρύψει. Σπάνιες είναι βέβαια, οι συναντήσεις. Βεβαίως και με στήριξαν και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην εκλογή μου. Αυτά είναι γνωστά. Θυμίζω όμως, αυτό που είχα πει και τότε, ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συμμετέχει ενεργά στη ΓΣ της ΕΠΟ».

Έχει συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; «Ναι, στην αρχή είχα συναντηθεί και με τον κ. Μαρινάκη. Μετά δεν κατέστη δυνατό, χαθήκαμε»

Αν δεν υπάρχει η στήριξη του Ολυμπιακού, δεν σας ενοχλεί; «Προφανώς και με ενοχλεί. Προφανώς και θα ήθελα ένα ποδόσφαιρο ενωμένο. Όχι εγώ, όλη η κοινωνία. Προφανώς και θα ήθελα, ένα ποδόσφαιρο όπου ο καθένας δεν θα βλέπει το δικό του συμφέρον αλλά θα βλέπει και λίγο μακροπρόθεσμα»

Τι σας είπε ο κ. Μαρινάκης: «Τώρα δεν είναι λόγος να συζητάμε. Ήταν μια μικρής διάρκειας συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη, που κινήθηκε σε πολύ καλούς τόνους και σε εξαιρετικό κλίμα. Τι να κάνουμε τώρα, δεν ξανασυναντηθήκαμε. Προφανώς και ο κ. Μαρινάκης δεν το ζήτησε. Θυμίζω ότι είχα συνάντηση όμως και με τον κ. Βρέντζο και με τον κ. Θεοδωρίδη στο γραφείο μου, στην αρχή της θητείας μας, μια διεξοδική συζήτηση για θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Είμαι ανοιχτός στον καθένα, δεν έχω τέτοιες μικροαντιλήψεις, αυτός είναι καλός ή αυτός είναι κακός»».

Μετακομίζει η ΚΕΔ, την άλλη εβδομάδα

Για τη στέγαση των Πειθαρχικών Επιτροπών και την πληρωμή των μελών τους από την ΕΠΟ: «Αυτό είναι ένα θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ποδόσφαιρο. Ας μας δώσει ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου χώρους να πάει να δικάσει, δεν έχουμε πρόβλημα που θα δικάσει. Και για την ΚΛΕΔ λέγατε αλλά την άλλη εβδομάδα πάει στο Μαρούσι».

Για το θέμα ΠΑΟΚ - Ξάνθη: «Είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΕΑ την οποία θα συνδράμει η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και το έχει ζητήσει και τα στοιχεία θα δοθούν. Λογικό είναι. Θα πρέπει να σεβαστούμε την έρευνα της ΕΕΑ χωρίς να σχολιάσουμε τίποτα. Δεν θα ήθελα σε ένα τέτοιο στάδιο να μπούμε σε μία λογική της παραφιλολογίας».

Για την παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας στην υπόθεση της  «Συμμορίας»: «Επίσης, πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία που ακολουθεί  Επιτροπή. Δεν θα μπω ποτέ στα ενδότερα των δικαστικών οργάνων… Πρέπει να σεβαστούμε την έρευνα που κάνουν τα δικαστικά μας όργανα. Πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία. Κανείς δεν είναι ένοχος πριν από την έκδοση της απόφασης»

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γραμμένος: «Ελληνας αρχιδιαιτητής μετά τον Περέιρα εκτός αν... »
EVENTS