MENU

Για τον Ολυμπιακό οι τελευταίες επτά μέρες ήταν καταστροφικές. Οι δύο χαμένοι βαθμοί στη Νέα Σμύρνη, η πρώτη εντός έδρας απώλεια απέναντι στον ανταγωνιστή. Για τον ΠΑΟΚ η πίεση που προκάλεσε η απώλεια Λουτσέσκου στοίχησε μέχρι στιγμής μόνο στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, όμως πλέον μπορεί να πιστεύει πως το έφερε εκεί που ήθελε, έχοντας ξεπεράσει ένα πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον ανταγωνιστή του. Δεν είναι και μικρό πράγμα σε έναν γύρο να έχεις περάσει από Τρίπολη, Περιστέρι, ΟΑΚΑ με ΑΕΚ, Κρήτη με αυτόν τον ΟΦΗ, Καραϊσκάκη και να είσαι πρώτος.

Το μόνο που έχω να καταγράψω για τον Φερέιρα, είναι η διαχείριση του ρόστερ του. Θα πρέπει να πιεστεί από τον προϊστάμενό του και να καλυφθεί σε περίπτωση στραβής, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει το ρόστερ του. Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα εύκολο δεν το λες, όμως όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφς, πρέπει άπαντες να έχουν ρυθμό. Τουλάχιστον είκοσι και όχι δεκατέσσερις που χρησιμοποιεί.

Στα υπόλοιπα θέματα, υπάρχει πλέον ανοιχτή κόντρα Αυγενάκη – ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα της κυβέρνησης. Θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να μη κατανοήσει πως ο Αυγενάκης είναι ένα πρόσωπο που λειτουργεί σε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Το τελευταίο ατόπημά του είναι η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΓΑ. Μετά το κάζο της ματαίωσης της συνάντησης για την βία στα γήπεδα, βγήκε μία ανακοίνωση που εξισώνει την συμπεριφορά αξιωματούχων του ΠΑΟΚ προς τον Αυγενάκη, με την συμπεριφορά ανθρώπων Ολυμπιακού – Μαρινάκη προς τον Χούμπελ.

Εμείς βέβαια, γνωρίζουμε τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον Αυγενάκη και δεν υπάρχει τίποτα προσβλητικό πλην της ξεκάθαρης δυσφορίας της ΠΑΕ για την στάση του Υφυπουργού. Από την άλλη, περιμένουμε την έκθεση Χούμπελ για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη και το τι υπέστη, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όλοι την αλητεία της εξίσωσης των δύο περιστατικών από τον Αυγενάκη και τους συνεργάτες του. Ένας Αυγενάκης που κάθε μέρα εκθέτει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση.

Εννοείται βέβαια, πως επειδή ξέρουν πως η ανταλλαγή μηνυμάτων ΠΑΟΚ – Αυγενάκη δεν έχει τίποτα το μεμπτό, σήμερα η επικοινωνία του Υφυπουργού που εκφράζεται μέσα από την εφημερίδα Κόκκινος δευτεραθλητής, αναφέρεται σε τηλεφώνημα. Που δεν έγινε εννοείται ποτέ. Αλλά καλό είναι να ανοίξουν και τα τηλέφωνα, άσε που τα παρακολουθούνε έτσι κι αλλιώς. Εγώ πάντα δίνω χαιρετίσματα όταν μιλάω.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τύπος. Πρωτοσέλιδα που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ χαλάνε το ποδόσφαιρο. Η λογική της εξίσωσης που βολεύει. Τι έκανε ακριβώς ο ΠΑΟΚ και διέλυσε το ποδόσφαιρο. Που μαζί με την ΑΕΚ διέλυσε τη Χούντα τους; Που ζήτησε VAR και ξένους διαιτητές για να μην υπάρχει επηρεασμός από την τοξικότητά τους; Που πήγε να παίξει και έμεινε παρά τις αλητείες που έκαναν προχθές και παρότι αυτοί του στέρησαν ένα πρωτάθλημα με τα καραγκιοζλίκια τους;

Ο ΠΑΟΚ το μόνο κακό που έκανε, το έκανε σε αυτούς και αυτό φαίνεται σε όλες τις συμπεριφορές τους. Από τον τρόπο που τον υποδέχονται, τις δικαιολογίες που ψάχνουν, την επικοινωνία τους, από τον τρόπο που μιλά ο παππούλης, από τα ποστ του Κωστάκη που βλέπει βαθύ το λιμάνι.

Αντί σήμερα να έχει ξηλωθεί ο υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης, να περάσει ΕΔΕ ο αστυνομικός που χτύπησε τον Σφιντέρσκι, να έχει παραιτηθεί ο Αυγενάκης που χωρίζει τη χώρα στα δύο, αντί να υπάρχουν δεκάδες συλλήψεις, μαθαίνουμε πως ένας εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση Τζήλου, μήνυσε τον διαιτητή που βίωσε ότι πιο ακραίο έχουμε δει στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η θλιβερή ελληνική Πολιτεία αν και τώρα δεν δείξει αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αξίζει να την παίρνουμε στα σοβαρά και για τίποτα.

Υπάρχει μία σκιά για τις σκέψεις της ΟΥΕΦΑ για την Ελλάδα και τις επιτροπές της. Σκέφτονται μέχρι και να αποχωρήσουν λέει το ρεπορτάζ. Συνήθως όσον αφορά σκέψεις στελεχών ξένων ομοσπονδιών, πρέπει να κρατάμε πισινές. Εγώ επιμένω σε αυτό που γράφω παραπάνω. Περιμένω μία έκθεση του Χούμπελ, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Εννοείται βέβαια, πως αν φύγουν οι εντεταλμένοι της ΟΥΕΦΑ θα είναι νίκη του Ολυμπιακού. Η οποία βέβαια μετά, μπορεί να φέρει την ανατροπή αν επανασυνδεθούν οι Πόντιοι.

Σοβαρό θέμα ηθικής τάξεως και μία ηχηρή προειδοποίηση για το μέλλον, είναι η μη κάλυψη της άφιξης του ΠΑΟΚ από το συνδρομητικό κανάλι. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά και να σέβομαι τα στελέχη που έχει το συνδρομητικό στην επικοινωνία του, αν το περιστατικό ήταν αθώο, θα είχαν πάρει θέση και μάλιστα πειστική. Δεν έχουν πάρει καμία και προφανώς είναι εγκλωβισμένοι στα θέλω της επόμενης ιδιοκτησίας και στις δεσμεύσεις του Πάνου Παπαδόπουλου. Μία εικόνα για το πως λειτουργεί το μαγαζί, αποκτήσαμε στη χθεσινή παρέμβαση του Γιάννη Καραλή στη Δίκη του OPEN.

Το θέμα αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και τις υπόλοιπες ομάδες γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του σκοταδισμού. Ήδη ένας μεγάλος όγκος των ΜΜΕ είναι υπό τον έλεγχό τους επισήμως, ήδη κάποια άλλα τροφοδοτούνται με διαφημιστικές καμπάνιες άρα είναι λίγο δύσκολο να ασκήσουν κριτική.  Είναι απορίας άξιο το πως δεν έχουν αντιδράσει ακόμη οι υπόλοιποι και κυρίως ο ίδιος ο συνεταιρισμός. Δεν είναι ένα περιστατικό που μπορεί να περάσει έτσι. Είναι η σφραγίδα πως ότι έγινε, ήταν προμελετημένο. Ειδικά από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ, περίμενα μία σοβαρή αντίδραση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Θα κλείσω με την εκπομπή Total football και την φυγή του Τάσου Μητρόπουλου από αυτή. Ήμασταν σίγουροι πως θα συμβεί, μέχρι και στοιχήματα βάζαμε μεταξύ μας. Και προς Θεού, δεν τον κατηγορώ.

Στην Ελλάδα του 2019, δεν υπάρχει χώρος για όποιον δεν είναι με αυτούς. Ή είσαι μαζί μας ή οχτρός. Μία σημαία τους δέχτηκε αμείλικτο μπούλινγκ με αποτέλεσμα να αρπάξει την ευκαιρία στη πρώτη σοβαρή διένεξη που είχαμε. Λυπάμαι που υπέστη αυτή τη χυδαιότητα και του εύχομαι ότι καλύτερο.

Εμείς λοιπόν θα είμαστε απέναντι. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να ξεπεταχτούμε όταν λύγισαν τον ΠΑΟ, όταν η ΑΕΚ έχει κατάλοιπα ενός υποβιβασμού που προήλθε κυρίως από την λογική του «μονά – ζυγά δικά μου» που επέβαλαν αυτοί. Χαιρόμαστε που είμαστε σε αυτή τη θέση γιατί και ηθικά είναι η σωστή.

Ο στόχος τους δεκαετίες τώρα είναι η διάλυση του ανταγωνισμού έτσι ώστε να παίζουν μόνοι, να εισπράττουν μόνοι, να αποθεώνονται από τα πρόβατα που δημιουργούν. Με συμμάχους κυβερνήσεις, αστυνομία και δικαστές.

Και επειδή Ολυμπιακός είναι νοοτροπία, η απόφαση για την εθνική μπάσκετ υπογράφει την ηθική τους.

Μία έκθεση του Χούμπελ θα «ξεγυμνώσει» τον Αυγενάκη
EVENTS