MENU

Ψύχωση με τον ΠΑΟΚ έχουν στον ΟΣΦΠ και μάλιστα δεν μπορούν να το κρύψουν. Ολοι οι αντίπαλοι πλην του ΠΑΟΚ, τους είναι αδιάφοροι. Είναι προφανές ότι έχουν αντιληφθεί πως ο Δικέφαλος είναι η ομάδα που ουσιαστικά τους στέρησε τους τίτλους των δυο τελευταίων ετών και δείχνει απόλυτα έτοιμος να τους αφήσει και φέτος δίχως τίτλο.

Το σύνολο του ερυθρόλευκου οργανισμού, ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, πολλές εβδομάδες τώρα. Οσο πλησιάζει η ώρα για το ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες στον Πειραιά, η αγωνία τους μεγαλώνει, ενδεικτικό τους άγχους που τους διακατέχει για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αντίθετα στον ΠΑΟΚ, δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με τον Ολυμπιακό. Σαφώς και είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα ενώ προηγούνται άλλοι αντίπαλοι όπως για παράδειγμα η Λάρισα που θα βρεθεί στο δρόμο του Δικεφάλου την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον ΠΑΟΚ αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες ομάδες καθώς επίσης και για την διοργάνωση του Champions League, αποδεικνύει ότι αντιλαμβάνονται τον Δικέφαλο ως μεγαλύτερο μέγεθος. Λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούσε ο ΠΑΟΚ σε εποχές που ο ΟΣΦΠ, είχε ποιοτικότερο ρόστερ και καλύτερη οργάνωση.

Ο έμμεσος τρόπος παραδοχής της ανωτερότητας του ΠΑΟΚ, είναι μια επιτυχία που δεν μπορεί να μετρηθεί όπως οι τίτλοι, καταγράφεται όμως και μάλιστα από ουδέτερους παρατηρητές. Οι όποιες διαφορές των δυο ομάδων, θα φανούν και θα λυθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Κάτι που γνωρίζουν καλά στον Πειραιά και ενδεχομένως είναι ο λόγος που με ιδρώτα προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Όπως… επηρέασαν το VAR στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ.

Ο φόβος που δημιουργεί η αναμέτρηση των δυο ομάδων στον Πειραιά, είχε αποτέλεσμα να πετύχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ένα άνευ προηγουμένου αυτογκόλ εις βάρος της. Αναφέρομαι στην περίφημη επιστολή που επιβεβαίωσε την άποψη που είχε το σύνολο των ελλήνων φιλάθλων. Αναφέρομαι στον φόβο που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό.

Το ευχάριστο είναι ότι η περίφημη επιστολή, άνοιξε τα μάτια και των δικών τους φιλάθλων που δικαίως αντέδρασαν από τους χειρισμούς της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και η προσπάθεια να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι Σαββατιάτικες διαρροές, πέφτει στο κενό.

Τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ διαλαλούσαν ότι πρόθεση της ομάδας είναι να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Τα πρωτοσέλιδα όπως επίσης και οι τίτλοι των διαδικτυακών ΜΜΕ που υποστήριζαν ακριβώς το ίδιο, έχουν καταγραφεί. Φυσικά και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα.

Να επηρεάσει καταστάσεις θέλει ενόψει της μονομαχίας με τον ΠΑΟΚ και με λύπη διαπιστώνω ότι στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχει και ο κ. Αυγενάκης. Δεν ξέρω αν παρασύρθηκε ή αν ηθελημένα μπήκε στον χορό που άνοιξε ο Ολυμπιακός. Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση του Υπουργού γεννά ερωτήματα και εκθέτει το σύνολο της κυβέρνησης, ενώ αγγίζει και τον Πρωθυπουργό που έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του, ίσες αποστάσεις από τις ομάδες και τους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες τους.

Ο κ. Αυγενάκης ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι τον χρησιμοποιούν σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν άλλοθι. Ο Ολυμπιακός αισθάνεται και είναι αδύναμος και αναζητά πλάτες για να στηρίξει την κωμική επιχειρηματολογία του. Η προσπάθεια αποδόμησης ενός πρωταθλήματος που όλοι το έχουν χαρακτηρίσει ως το καλύτερο των τελευταίων ετών, αποδεικνύει το ερυθρόλευκο αδιέξοδο και εξηγεί τους αστείους χειρισμούς.

Ελληνες διαιτητές δεν θέλουν, ξένους διαιτητές δεν θέλουν, VAR δεν θέλουν. Αυτά δεν είναι προσωπικές απόψεις. Είναι όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του επίτιμου, τις ερυθρόλευκες διαρροές και τις επίσημες τοποθετήσεις της ΠΑΕ.

Αυτό που θέλουν είναι να διορίσουν οι ίδιοι διοίκηση στην ΕΠΟ και όχι να την εκλέγουν οι πρόεδροι των Ενώσεων και φυσικά, να καταρτίζονται οι πίνακες των διαιτητών στον Πειραιά. Όπως γινόταν κάποτε. Μη τα ξαναλέμε…. Σπάθας, Παππάς, Καλογερόπουλος, Μήτσιος και τόσα άλλα… δεκανίκια.

Μόνο που τους διαφεύγει ότι την επιτροπή παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν την όρισε η ΕΠΟ αλλά η FIFA σε συνεργασία με την UEFA. Ας πάρουν λοιπόν την περίφημη επιστολή και ας ταξιδέψουν μέχρι την Ελβετία, για να καταθέσουν τα παράπονα τους, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεση αποχώρησης από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Για να τελειώνουμε, κατάλαβαν όλοι ποιο είναι το πρόβλημα. Το γεγονός ότι δεν ευνοούνται, δεν το αντέχουν. Τους είναι αδύνατο να παίξουν επί ίσοις όροις.

Η παραδοχή του Ολυμπιακού για την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ
EVENTS