MENU

Εντάξει. Είναι τόσα πολλά που θα ήθελα και θα μπορούσα να γράψω για την ήδη περιβόητη επιστολή – απειλή αποχώρησης του Ολυμπιακού που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Στην πραγματικότητα, όσοι έχουν ζήσει τα τελευταία 22-22 χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν είναι λοβοτομημένοι ή πληρωμένοι οπαδοί με πληκτρολόγιο, μόλις διάβασαν την είδηση, βρέθηκαν στο ίδιο σημείο βραχυκυκλώματος με εμένα. Τι να πεις δηλαδή και τι να αφήσεις απ’ έξω. Το κείμενο που διέρρευσε είναι από μόνο του ένα αριστούργημα του σουρεαλισμού, το οποίο τελικά δεν επιδέχεται σχολιασμού. Το απόλυτο αυτοτρολάρισμα.

Πέρα από όλα τα άλλα όμως και αν θέλουμε να μιλήσουμε λιγάκι σοβαρά, πρόκειται για μια κίνηση ακατανόητη πέρα έως πέρα. Προφανώς ο εμπνευστής της δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε το νούμερο ένα αντικείμενο χλευασμού στα social media της χώρας. Και πιθανότατα να πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο ασκεί πίεση στα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενδεχομένως και στους διαιτητές, για ακόμη πιο ευνοϊκή μεταχείριση στη συνέχεια της σεζόν – ως προς αυτό μπορεί να έχει και δίκιο.

Άλλωστε, το έχουμε καταλάβει, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν είναι απλώς ο νούμερο 1 στόχος των Ερυθρολεύκων. Είναι ψύχωση.

Πλην όμως, καθαρά ποδοσφαιρικά, μιλάμε για παράνοια! Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην βαθμολογία και ταυτόχρονα πρώτο φαβορί σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Είναι επίσης αναμφισβήτητα μια καλή ομάδα που έχει αποδώσει, ειδικά στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Απέναντί του έχει έναν αντίπαλο ουσιαστικά (εκτός κι αν η ΑΕΚ ανέβει στο δεύτερο μισό της σεζόν), τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι και ακόμα ψάχνεται.

Βρίσκεται με λίγα λόγια στο καλύτερο σημείο που θα μπορούσε: στην κορυφή και καλές πιθανότητες να μείνει εκεί. Αν σκεφτεί κάποιος που βρισκόταν το καλοκαίρι του 2018, το γεγονός ότι μέσα σε 1,5 χρόνο ο Ολυμπιακός πέτυχε να χτίσει από το μηδέν ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύλλογο, το πρότζεκτ Μαρτίνς είναι μέχρι στιγμής απολύτως επιτυχημένο.

Και τι κάνει η διοίκηση με την επιστολή της, λίγο πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μάλιστα; Βάζει στα αποδυτήρια της ομάδας τον φόβο και το άλλοθι! Δημιουργεί στο μυαλό των ποδοσφαιριστών αμφιβολία – μήπως ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κλονίζει την αυτοπεποίθησή τους. Όποιος πιστεύει ότι οι παίκτες, ακόμα και οι ξένοι, ζουν σε γυάλα και δεν επηρεάζονται από τέτοιες καταστάσεις, δεν καταλαβαίνει μάλλον τίποτα από ποδόσφαιρο!

Και όλα αυτά δίχως λόγο. Εξαιτίας ας πούμε μιας ισοπαλίας στην Ξάνθη. Αυτό χρειάστηκε όλο κι όλο για να φανούν οι ρωγμές στην πρόσοψη του οικοδομήματος του Ολυμπιακού.

Το οποίο ποδοσφαιρικά είναι υγιές. Αλλά όσο η διοίκηση παθαίνει τέτοιο πανικό στην πιθανότητα να συμβεί - κάτι απολύτως φυσιολογικό σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά στην κοσμοθεωρία που έχουν αναπτύξει και ζουν εντός της οι παράγοντες των Ερυθρολεύκων – το μοιραίο, να χαθεί ο τίτλος δηλαδή, τόσο θα δυσκολεύει το έργο του Μαρτίνς και των παικτών του.

Φόβος και άλλοθι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού
EVENTS