MENU

Η αγάπη για το ευρωπαικό ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο στους συλλόγους από την Αγγλία, αλλά αγγίζει σχεδόν ολόκληρη την «Γηραιά Ήπειρο» αφού στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν fan club συλλόγων από την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Σκωτία. Μέσα από το μεράκι και την αγάπη, η απόσταση που χωρίζεις τους Θεσσαλονικιούς supporters με τις ευρωπαικές ομάδες που υποστηρίζουν έχει μικρύνει μιας και όλα τα club έχει ισχυρούς δεσμούς με τους συλλόγους. Κοινό στοιχείο τους επίσης, η κοινωνική τους δράση και η στήριξη σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και ορισμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή απλά συμπολίτες μας που θέλουν βοήθεια. Το SDNA παρουσιάζει το β' μέρος του αφιερώματος για τα fan club των ευρωπαικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης.  

ΜΑΡΣΕΪΓ

Ο σύνδεσμος φίλων Μαρσέιγ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό (έστω και ανεπίσημο) fan club του γαλλικού συλλόγου στην Ελλάδα. Το SDNA επικοινώνησε με τον επικεφαλής του συνδέσμου, τον Σωτήρη Αρβανιτίδη που μίλησε για τις δυσκολίες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποίησής τους. «Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2015 αυτή την προσπάθειά μας, ώστε να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στον σύνδεσμό μας. Σήμερα αριθμούμε 30 τακτικά μέλη και προσπαθούμε με διάφορες δράσεις να διαφημίσουμε το κλαμπ στην Ελλάδα. Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ο σύνδεσμός μας δεν ανήκει στις επίσημες και αναγνωρισμένες λέσχες οπαδών εκτός Γαλλίας.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως οι γαλλικές ομάδες δεν αναγνώρισαν μέχρι και πέρυσι λέσχες οπαδών που υποστήριζαν τον εκάστοτε σύλλογο. Αυτό οφείλεται στο ότι στη Γαλλία οι επίσημοι σύνδεσμοι έχουν ένα μικρό μεν μερίδιο συνδιαχείρισης της ομάδας. Δηλαδή προαγοράζουν όλα τα εισιτήρια στα πέταλα προς εκμετάλλευσή τους. Από πέρυσι η Μαρσέιγ άλλαξε το σύστημα και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναγνώρισης των club των οπαδών της από το εξωτερικό. Οι υψηλές όμως οικονομικές απαιτήσεις που έθεσαν ως απαραίτητο εφόδιο για να αναγνωριστεί κάποιος σύνδεσμος δεν μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε».

Πρόσθεσε: «Εμείς μέσω των social media έχουμε δημιουργήσει την σελίδα «Marseille Fans Thessaloniki "Les Grecs» με σκοπό να μοιραζόμαστε νέα και να συζητάμε για την ομάδα στην Ελλάδα με άλλους υποστηρικτές. Συμμετέχουμε στο ανεπίσημο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των fan clun ξένων ομάδων.

Στη Γαλλία έχουμε ταξιδέψει σαν λέσχη δύο φορές για να παρακολουθήσουμε αγώνες πρωταθλήματος. Δυστυχώς όμως το ακριβό κόστος και το γεγονός πως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις δεν μας δίνουν την δυνατότητα να πηγαίνουμε συχνά. Ομως βλέπουμε όλα τα παιχνίδια μαζί σαν σύνδεσμος και έχουμε πολύ ενεργή συμμετοχή στα της ομάδας».

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πριν από περίπου τρία χρόνια η Μπαρτσελόνα απέκτησε... σφυγμό και στη Θεσσαλονίκη καθώς δημιουργήθηκε το Barcelona Thessaloniki που σκοπό είχε να ενώσεις όλους τους «μπλαουγκράνα» της πόλης. Ένα από τα ηγετικά μέλη του συνδέσμου Χάρης Κωστόπουλος, μιλώντας στο SDNA περιγράφει πως η προσπάθεια τριών ανθρώπων έχει φέρει το «Barcelona Thessaloniki» πολύ κοντά στην επίσημη αναγνώριση, με τα εγγεγραμμένα μέλη να ξεπερνούν τα εκατό και να αυξάνονται oλοένα και περισσότερο. Μάλιστα κάθε φορά που η αγαπημένη τους Μπαρτσελόνα δίνει κάποιο επίσημο παιχνίδι αποτελεί αιτία για να συνάθροιση.

Οι «μπλαουγράνα» της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα των συνδέσμων «Fan Clubs League Thessaloniki» το οποίο κατέκτησαν την περασμένη σεζόν.

Η μεγαλύτερη τους νίκη όμως είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει ο σύνδεσμος στα ευαίσθητα θέματα καθώς στο παρελθόν και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές δράσεις μαζεύοντας τρόφιμα και ρούχα για το παιδικό χωριό Φιλύρου.

ΜΠΑΓΕΡΝ 

Μπάγερν Μονάχου Θεσσαλονίκης, ένας σύνδεσμος με κοινωνικές δράσεις. Μπορεί τη μακρινή χρονιά πλέον του 1994 όλοι να ασχολιόντουσαν περισσότερο με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο μια παρέα φίλων έδειχνε έμπρακτα την αγάπη της για ένα ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο λόγος για τους ιδρυτές του συνδέσμου της Μπάγερν Θεσσαλονίκης, κκ. Χατζηνικολάου και Δαδαλιάρα, οι οποίοι θα υλοποιούσαν την ιδέα που είχαν για να φτιάξουν το δικό τους club στη Θεσσαλονίκη για την μεγάλη τους αγάπη.

Αναμφίβολα ένα τεράστιο επίτευγμα, αν κανείς αναλογιστεί την χρονιά που δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος, μια περίοδο που αυτή η σκέψη ήταν κάτι αγνώριστο για τα ελληνικά δεδομένα και είχε ως αποτέλεσμα να είναι ο 1ος επίσημα αναγνωρισμένος σύνδεσμος στην Ελλάδα για την Μπάγερν. Φυσικά, από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα αρκετοί φίλοι της Μπάγερν από την Ελλάδα βοήθησαν για να βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε ισχύ ο σύνδεσμος, με αποτέλεσμα να αριθμεί περισσότερα από 200 μέλη, τόσο από όλη την Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη – Αμερική. Παράλληλα δυο χρόνια μετά, το 1996, ο γερμανικός σύλλογος έδειξε και αυτός πως υπολογίζει σε όλο τον κόσμο τα μέλη της και τους ανθρώπους που την στηρίζουν, με αποτέλεσμα να κάνει επίσημη επίσκεψη στον σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης ο Κρίστιαν Τσίγκε.

Μια τεράστια τιμή φυσικά, όταν μιλάμε για έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή εκείνη την περίοδο. Την ίδια ώρα όμως, αυτή η ελληνική παρέα που αγαπάει τόσο την Μπάγερν, ξέφυγε από τα συνήθη δεδομένα, πραγματοποιώντας κοινωνικές δράσεις. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργήσει λογαριασμό τράπεζας αίματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ στηρίζουν ιδρύματα της πόλης, τόσο με την συλλογή ρουχισμού, όσο και με τρόφιμα. Φυσικά, από την ημέρα που ιδρύθηκε ο σύλλογος μέχρι σήμερα, έχουν… γράψει εκατοντάδες χιλιόμετρα για την μεγάλη τους αγάπη, με παρουσία σε όλους τους τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων που βρέθηκε η Μπάγερν, αλλά και σε αναμετρήσεις που έδωσε με ελληνικά σωματεία, όπως με τον Ολυμπιακό το 2015, την ΑΕΚ την περσινή σεζόν και φέτος ξανά με τους ερυθρόλευκους.

Όλα τα παραπάνω, μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από την διοίκηση του γερμανικού συλλόγου, με την Μπάγερν να δίνει την τιμητικότατη 2η θέση στον σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης και στα βραβεία του 2017 αναφορικά με τους συνδέσμους από όλο τον κόσμο (fcb fan awards). Και επειδή το πραγματικό ποδόσφαιρο, είναι υγεία, είναι άθληση και αγάπη μακριά από ακρότητες, έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα ξένων συνδέσμων 6x6 στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛΤΙΚ

Από το 2011 η Σέλτικ έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό στην πόλη της Θεσσαλονίκης που δεν χάνει αναμέτρηση των «πράσινων». Όπως τονίζει ο πρόεδρος του CELTIC - Thessaloniki Fan Club Δήμος Κάλφας ο λόγος που κάνει την Σέλτικ να λατρεύεται τόσο μακριά από την... βάση της είναι η διαφορετικότητα της και όλα αυτά που πρεσβεύει. Από το 2011 όπου ξεκίνησε η ιδέα του CELTIC - Thessaloniki Fan Club η δυναμική των «Κελτών» σε Ελλάδα και Θεσσαλονίκη συνεχώς αυξάνεται, με μέλη του συνδέσμου να ταξιδεύουν στην Σκωτία με την πρώτη ευκαιρία.

Μάλιστα το Κλαμπ της Σέλτικ δεν γινόταν να λείπει από το «Fan Clubs League Thessaloniki» όπου συμμετέχει κανονικά για τέσσερις σεζόν, ενώ την περασμένη σεζόν κατάκτησε την τρίτη θέση. Οι «Κέλτες» της Θεσσαλονίκης όμως παίζουν μπάλα και μακριά από το γήπεδο, συμμετέχοντας σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις και δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Για να ενταχθεί κανείς στο CELTIC - Thessaloniki Fan Club αρκεί μόνο η αγάπη του για τον σύλλογο, που είναι άλλωστε το μυστικό που κρατάει ζωντανή αυτή την... σχέση εξ αποστάσεως.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Το να βρεθείς στο γήπεδο της Ντόρτμουντ και να ζήσεις την ατμόσφαιρα του «Βεστφάλεν», είναι εμπειρία ζωής. Χιλιάδες σημαίες, συνθήματα που δεν σταματούν επί 90 λεπτά να δονούν την ατμόσφαιρα και η θέα του «Κίτρινου Τοίχους», είναι εικόνες που θα σε «σημαδεύουν» μια ζωή. Η Ντόρτμουντ διαθέτει 876 επίσημους συνδέσμους σε όλο τον κόσμο με τον έναν να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το SDNA μίλησε με τον Αλέξανδρο Μανιό, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club και αναφέρθηκε στην λέσχη φίλων Ντόρτμουντ, τις δράσεις ως κλαμπ και τις εμπειρίες τους.

«Το κλαμπ ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014, βαίνει δηλαδή αισίως προς τον 6ο χρόνο ζωής του και αριθμεί περισσότερα από 250 ενεργά μέλη σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται Έλληνες στο εξωτερικό. Για την εγγραφή απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και η καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Οι δραστηριότητές μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Αυτονόητη είναι η μαζική παρακολούθηση των αγώνων της Μπορούσια Ντόρτμουντ σε επιλεγμένα στέκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκδίδουμε το δικό μας περιοδικό, το «Hellenic Borussen», το οποίο αποστέλλεται δωρεάν στα μέλη του κλαμπ. Πρόκειται για το μοναδικό περιοδικό που εκδίδει διεθνές κλαμπ της Ντόρτμουντ και το μοναδικό περιοδικό που εκδίδει κλαμπ φίλων ξένης ομάδας στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο γίνονται μία με δύο μαζικές οργανωμένες εκδρομές. Η επόμενη είναι στις 5 Νοεμβρίου για το ματς με την Ίντερ, στο οποίο 30 μέλη του κλαμπ από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Ολλανδία, θα βρεθούν στο «Βεστφάλεν Στάντιον». Αλλά σχεδόν σε κάθε παιχνίδι βρίσκονται στο γήπεδο μέλη μας που ταξιδεύουν μεμονωμένα. Ενδεικτικά το κλαμπ μας, εξασφάλισε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18, συνολικά 107 εισιτήρια για 24 επίσημα παιχνίδια και κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19, συνολικά 109 εισιτήρια για 25 επίσημα παιχνίδια της Μπορούσια Ντόρτμουντ. 

Αν μπορούσα να ξεχωρίσω μια εμπειρία, θα ήταν το αφιέρωμα που έκανε το γερμανικό κανάλι «Deutsche Welle (DW στο κλαμπ μας στο περιθώριο του τελικού κυπέλλου Γερμανίας το 2017. Για τέσσερις μέρες, συνεργείο του σταθμού ακολούθησε τις δραστηριότητες μας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Βερολίνο. Τα γυρίσματα συνδυάστηκαν με τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου, με τη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η εκπομπή έπαιξε σε πολλές επαναλήψεις, σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά) σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά αρνητική στιγμή δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα».

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Χώρα: Ιταλία. Πόλη: Τορίνο. Φανέλα: Ασπρόμαυροι και παίκτες όπως ο Μισέλ Πλατινί, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Πάβελ Νέντβεντ, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν φορέσει την φανέλα με το σήμα της Γιουβέντους στο στήθος.

Αγωνίζεται στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ» χωρητικότητας 41.507 θέσεων, το οποίο σε κάθε παιχνίδι είναι κατάμεστο. Η Γιουβέντους είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Ιταλία. Οι οπαδοί της ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια στην Ιταλία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica. Πιστεύεται πως οι οπαδοί της φτάνουν τα 170 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη υπολογίζονται σε 43 εκατομμύρια, κυρίως στις χώρες της Μεσογείου, οπού υπάρχουν αρκετοί Ιταλοί της διασποράς. Σε διάφορα μέρη του κόσμου υπάρχουν λέσχες φίλων της Γιουβέντους, με τον αριθμό των clubs να είναι κοντά στις 500.

Μια από αυτές βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Εκεί είναι το επίσημο club της Γιουβέντους, ωστόσο υπάρχουν μέλη του club που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα και σε πολλές περιοχές ακόμα. 

Ο σύνδεσμος ονομάζεται «Grecia Bianconera» και το SDNA συνομίλησε με την διαχειριστική ομάδα της λέσχης. «Το κλαμπ συμπλήρωσε πρόσφατα τα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ετών, η ασπρόμαυρη οικογένεια, όπως μας αρέσει να την αποκαλούμε, κατάφερε να μεγαλώσει και να αγγίξει τριψήφιο αριθμό μελών ο οποίος κάθε χρονιά και μεγαλώνει. «Οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» που θέλουν να γίνουν επίσημα μέλη της Grecia Bianconera, πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες ορίζονται από την επίσημη ομάδα και περιλαμβάνουν την συμπλήρωση της αντίστοιχης αίτησης και την καταβολή μιας ετήσιας συνδρομής. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές πριν την έναρξη της κάθε σεζόν. 

Το κλαμπ λοιπόν, συνεχίζοντας να αυξάνει τις δραστηριότητές του και πέραν της παρουσίας του στα γήπεδα που παίζει η Juventus, φέτος κατάφερε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα fan Clubs ξένων ομάδων που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη αφού ο πυρήνας της συμπρωτεύουσας έχει παρουσιάσει από πέρυσι σημαντικότατη αύξηση των μελών του αλλά και της όρεξης που δείχνει για να γίνει όλο και πιο ενεργός. Τα μέλη μας είναι πραγματικά πολύ δραστήρια όσον αφορά τις παρουσίες τους στο γήπεδο, πράγμα που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Στην πραγματικότητα η πρόσφατη εκδρομή μας για τον αγώνα κόντρα στη Milan ήταν η υπ' αριθμόν 50!

Αν θα πρέπει να επιλέξουμε την καλύτερη στιγμή του κλαμπ, αυτή θα ήταν η παρουσία μας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Δεκέμβριο του 2017 όπου, με δικό μας πούλμαν, οδηγηθήκαμε του κομβόι των γιουβεντίνων οπαδών, ενώ σαν κακή στιγμή, θα επιλέγαμε την παρουσία μας στο γήπεδο σε μέρες «απεργίας» της curva sud (δηλαδή οι οπαδοί να μην φωνάζουν κανένα σύνθημα λόγω της αντιμετώπισής τους από την διοίκηση της ομάδας), γεγονός που αφαιρεί μεγάλο μέρος, αν όχι το μεγαλύτερο, από τη μαγεία που προσφέρει το συγκεκριμένο μέρος του γηπέδου. Όπως και να έχει, σε καλές και κακές στιγμές, η Grecia Bianconera και τα μέλη της θα είναι δίπλα στην ομάδα».

ΡΟΜΑ

Από την σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ρόμα με το fan club της Θεσσαλονίκης να είναι αρκετά ενεργό, με συχνή παρουσία στο «Ολίμπικο». Μία ομάδα ανθρώπων πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να ενωθεί με κοινό στοιχείο την αγάπη της για την ομάδα της Ρώμης και χρόνο με τον χρόνο η παρέα αυτή μεγαλώνει και ισχυροποιείται, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις κατά της σημερινής διοίκησης της Ρόμα, ενώ σηκώθηκε και πανό με φόντο τον Λευκό Πύργο, σε συνέχεια ανάλογων ενεργειών από την Ιταλία, μία κίνηση που έτυχε αναγνώρισης από τους Romanista της Ιταλίας και αποτέλεσε το έναυσμα και για άλλα club εκτός Ιταλίας να πράξουν κάτι ανάλογο. 

Το SDNA μίλησε με τον υπεύθυνο του club, Άκη Δημητριάδη ο οποίος τόνισε: «Η πρώτη προσπάθεια για οργάνωση όλων των φίλων της ROMA έγινε το 2005, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Από φέτος το καλοκαίρι όμως έχει ξεκινήσει μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Η αρχή έγινε με αφορμή την αντίθεση μας σε όσα κάνει η σημερινή διοίκηση.

Η συνέχεια έγινε κ πάλι ως αντίδραση μας στην γνωστή υπόθεση του Ντε Ρόσι. Η σπίθα είχε μπει κ πάλι κ μάλιστα πιο δυνατή από το παρελθόν. Από τότε έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις είτε για να βλέπουμε τα παιχνίδια όλοι μαζί είτε πχ για τα γενέθλια του συλλόγου. Δεν έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε, καμία σχέση με την επίσημη ROMA. Δεν θεωρούμε ότι είναι αντάξια της ιστορίας αλλά κ των ονείρων που έχουμε όλοι οι Romanisti γι αυτήν την ομάδα. Αντίθετα έχουμε την αναγνώριση κ την αμέριστη συμπαράσταση των παιδιών της CURVA SUD, το οποίο είναι η μέγιστη τιμή για μας. 

Όνειρο μας είναι η στέγαση όλων των ονείρων μας σε δικό μας χώρο, κάτι το οποίο το συζητάμε με τα υπόλοιπα παιδιά από την πρώτη στιγμή. Μας αρέσει ότι βλέπουμε παρέα τα παιχνίδια ενώ είμαστε όλοι σχεδόν υποστηρικτές κ κάποιας ελληνικής ομάδας!! Αυτό δείχνει ότι η αγάπη μας για την ROMA είναι πάνω απ όλα!». Το club της Ρόμα έχει και σημαντική κοινωνική δράση, ενώ πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο A.S. ROMA Salonicco.

ΙΝΤΕΡ

Είναι από τα club που έχουν ένθερμους υποστηρικτές στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο φυσικά. Εδώ και αρκετά χρόνια το Inter Club Salonicco εκτός από τις πολλές δράσεις του, τα πολλά ταξίδια στο Μιλάνο και το Τζουζέπε Μεάτσα, αυξάνει συνεχώς τα μέλη του. 

Μάλιστα, εκτός των άλλων o σύνδεσμος της Ιντερ είναι ένας από τους ελάχιστους που είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το ίδιο το club. 

Το SDNA επικοινώνησε με τον επικεφαλής του συνδέσμου, Θοδωρή Κουιμτζή, που μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με τις δράσεις του συνδέσμου. 

«Γίναμε επίσημο κλαμπ τον Ιανουάριο του 2019 αλλά σαν λέσχη φίλων Ίντερ είμαστε εδώ και 4 χρόνια. Αυτούς τους 10 μήνες είμαστε εγγεγραμμένα 100 μέλη. Αυτούς τους μήνες κάναμε ήδη μια μεγάλη εκδρομή στο παιχνίδι με την Γιουβέντους, όπου ταξιδέψαμε στο Μιλάνο 25 άτομα. Έχουμε δώσει παρουσία και σε αγώνες του Champions League. Επόμενες εκδρομές είναι με την Ρόμα για το πρωτάθλημα αλλά και με την Μπαρτσελόνα για το Champions League.

Οι εκδρομές γίνονται και οργανωμένες αλλά και αν ένα άτομο θέλει να πάει, εμείς επικοινωνούμε με την Ίντερ για εισιτήρια. Έχουμε μια δική μας ομάδα 5Χ5 αλλά και 6Χ6 και πέρσι βγήκαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και τον δικό μας χώρο, καθώς βρήκαμε μέρος αλλά προς το παρόν έχουμε συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη σε καφετέριες για να δούμε τα παιχνίδια της Ίντερ.

Έχουμε συνεργασία με το κλαμπ της Αλβανίας και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Οι δράσεις του κλαμπ πέρα από τις εκδρομές, είναι κυρίως φιλανθρωπικές, καθώς μαζέψαμε λεφτά τώρα για το Ραφαήλ που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Κάνουμε αιμοδοσία, μοιράζουμε ρούχα και φαγητά στην «Αρωγή» εδώ στην Τούμπα που βρίσκεται».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ SDNA 

Τα top club της Ευρώπης παίζουν... μπάλα στη Θεσσαλονίκη (B' μέρος)
EVENTS