MENU

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Νίκος Σπυρόπουλος, μέσα από το SDNA, μίλησε για το ντέρμπι της αγωνιστικής, για το DNA του ΠΑΟΚ που έχει αλλάξει ενώ θυμήθηκε και το ντέρμπι που του έχει μείνει χαραγμένο.

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

Πως βλέπεις τον ΠΑΟΚ φέτος;

«Ο ΠΑΟΚ είναι λίγο διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Προσπαθεί να παίξει διαφορετικό ποδόσφαιρο με την έλευση του καινούργιου προπονητή. Οι παίκτες αρχίζουν σιγά - σιγά να αντιλαμβάνονται και να εμπεδώνουν την φιλοσοφία. Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη συνοχή σαν ομάδα και στηριζόταν στην άμυνα του, μιας και βασικό του μέλημα ήταν να κρατήσει το μηδέν. Από κει και πέρα ήξερε ότι η ποιότητα που διαθέτει από την μέση και μπροστά θα του δώσει κάποιο γκολ και θα πάρει τη νίκη. Από την άλλη φέτος ο ΠΑΟΚ θα παίξει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η άμυνα του θα παρουσιαστεί τόσο καλή με πέρυσι».

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη ποιότητα σ΄ όλες τις γραμμές, οι οποίοι επειδή παίζουν καιρό μεταξύ τους γνωρίζονται καλά. Υπάρχει δηλαδή ένας κορμός. Το σημαντικότερο απ΄όλα είναι ότι έχει περάσει στο DNA του ΠΑΟΚ η νίκη και η κατάκτηση τίτλων, πράγματα που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δέχεται πιο εύκολα γκολ. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία, αλλά ίσως σχετίζεται με τη νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο νέος προπονητής. Εννοώ ότι ίσως αυτά τα κενά υπάρχουν επειδή οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν εμπεδώσει ακόμα τη νέα φιλοσοφία, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό. Στα τελευταία ματς βελτιώνεται και σ΄αυτό».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος;

«Ναι γιατί όχι; Ήδη από πέρυσι ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής. Η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά και βελτιώνεται. Οπως φαίνεται ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό θα είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου».

Πως βλέπεις τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα ταλανίζεται από διοικητικά προβλήματα. Εγώ είμαι υπέρ της προσπάθειας που πήγε να γίνει από πέρυσι, με νέα παιδιά και με λίγους ξένους. Μ΄ ένα προπονητή, τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί νεαρούς παίκτες και να τους βελτιώσει. Υπέρ ήμουν επίσης και με το μοντέλο που παρουσίασε ο Νίκος Νταμπίζας. Τώρα φέτος πήγε λίγο όλο αυτό να διαφοροποιηθεί, για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω. Για να έχει αποτέλεσμα το περσινό μοντέλο χρειάζεται υπομονή και στήριξη απ΄ όλους, διότι σίγουρα χρειάζεται χρόνο.

Πέρυσι φαινόταν ότι υπάρχει αυτή η στήριξη και η υπομονή, αντίθετα φέτος να πράγματα φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικά. Ίσως είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις τόσο της ομάδας όσο και του κόσμου. Επίσης μπορεί ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους. Επομένως μπαίνει και ο παράγοντας πίεση και γι΄ αυτό να μην μπορούν να αποδώσουν όπως πέρυσι. Ακόμα βέβαια δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα, μιας και η σεζόν έχει πολύ δρόμο. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάποια πράγματα. Ήδη η ομάδα έχει δείξει και κάποια καλά δείγματα. Καλύτερα να κρατάμε αυτά και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς την ομάδα». 

Ποιο θα είναι το θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι;

«Σ΄ αυτό το ντέρμπι θετικό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη ή ισοπαλία. Μία καλή εμφάνιση ή το να χάσει με ένα χαμηλό σκορ δεν θα είναι θετικό. Η ομάδα πρέπει να μάθει να διεκδικεί το μάξιμουμ απ΄ότι μπορεί σε κάθε παιχνίδι».

Που θα κριθεί το σημερινό ντέρμπι;

«Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο γιατί παίζει στην έδρα του και  είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σίγουρα ντέρμπι είναι και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Στα ντέρμπι γενικά  δεν υπάρχουν φαβορί. Εγώ όμως θεωρώ ότι σ΄αυτό ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί».

Κλείνοντας ήθελα να σε ρωτήσω ποιο ντέρμπι σου έχει μείνει χαραγμένο;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα ντέρμπι στην Τούμπα ως παίκτης του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2010-2011. Στο ματς αυτό είχα αποβληθεί, αλλά το θυμάμαι έντονα, μιας και παρότι με 10 παίκτες είχαμε καταφέρει να πάρουμε τη νίκη»

Σπυρόπουλος: «Στο DNA του ΠΑΟΚ πλέον ο πρωταθλητισμός - Εκεί θα κριθεί το ντέρμπι»
EVENTS